Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 28 april 2011

Oväntat besök!

Av Lambergsfrua - 28 april 2011 15:11

Ja det var ju inte direkt vi själva som fick besök, förstås. Så här var det.


Vi är ju kvällsmänniskor och kommer sällan i säng före halv tolv på kvällen. När vi satt på balkongen i går kväll, kom en polisbuss glidande fram på gatan. Hm, intressant - men den fortsatte bortöver, så vi släppte det hela. Sedan dröjde det inte länge, förrän den kom glidande tillbaka igen. Och parkerades snyggt och prydligt rakt nedanför oss i gatlyktans sken.


Hm - intressant... Måste nog erkänna, att vi båda två snabbt utvecklade eleganta svanhalsar för att inte missa något därnere. Vi såg hur poliserna i framsätet plockade med papper, läste och vände blad men helt utan brådska. Ingen akut utryckning alltså. 


Så småningom öppnades dörrarna och fyra poliser steppade ut, kollade lite på trottoaren och lyste sen med ficklampa    Våra svanhalsar blev om möjligt ännu längre. När de sen svängde in vid vårt hus hopade sig frågetecknen. Va??? Varför??? Det var tyst och lugnt i huset som vanligt.    

Inte för att vi var nyfikna, nähä då - men poliser kommer ju inte på besök utan anledning och vi kom inte på någon vettig förklaring. Kanske känner de den nyinflyttade killen en trappa upp och skulle få en sen kvällsfika, förelog MiML. Ja, det är ju möjligt, men 23-tiden är ju inte direkt någon vanlig tid för kvällsfika heller. Eller är det kanske så för poliser? Ja, inte vet vi. Det enda vi vet är, att de fyra poliserna försvann lugnt och stilla igen efter ca en halvtimme inne i huset.

Livet är sannerligen fullt av överraksningar  


Härligt väder här idag med sol och ca +15. Vi har varit ute en sväng, men sen suttit här och väntat på en hantverkare. Föreningen ska installera vattenmätare i varje lägenhet för individuell mätning. Var och en ska alltså bara betala det varmvatten man använder och inte en schablonsumma.


Nu ville han komma för att hur rören går inne i badrummet i vår lägenhet och några andras. Allt för att själva installationen sedan ska gå så smidigt som möjligt.


Vid tvåtiden skulle han komma. När klockan var tre efterlyste MiML honom. Han hade tyvärr blivit försenad av ett akut ärende, men skulle just kolla in hos ett par grannar. Nu är klockan kvart i fyra -  och här sitter vi. Oj, han kommer!


Soliga kramar,

Lambergsfrua

 
 
Ingrid

Ingrid

28 april 2011 16:20

Tro jag det att ni blev nyfikna, vem skulle inte blivit det!
Men som du säger, de kanske bara var och hälsade på någon eftersom de försvann lugnt och stilla.
Hoppas det gick bra med hantverkaren. Det låter väl jättebra att var och en får betala för sin egen förbrukning. En del slösar andra sparar!

Ha en fin kväll!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

28 april 2011 22:42

Ja,. och inte har vi fått någon förklaring idag heller. Konstigt var det i alla fall.
Hantverkaren var världens trevligaste, en riktigt social person som dessutom bad tusen gånger om ursäkt för sin försening. Jag tror det här med individuell varmvattenmätning blir mycket bra, även om en del knorrar nu i början.
Soliga kramar!

 
yvonne

yvonne

28 april 2011 16:58

Oj, vad spännande! Sånt där vill man ju veta vad det rör sig om..."Jag är inte nyfiken, jag vill bara veta" ;) Lova att berätta sen om du får reda på nåt :) Vi betalar separat för vattnet här och det är jättebra...så kan man snåla lite om man känner för det. Eller snåla..inte slösa med det rättare sagt! :)

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

28 april 2011 22:40

Jodå, får jag den minsta aning om vad det sena besöket gällde, lovar jag att dela med mig - men jag tror vi får leva i ovisshet.
Vad kul att höra om din erfarenhet av individuell varmvattenmätning. Jag tror också att det blir både rättvisare och miljösmartare.
Varma kramar!

 
Anita

Anita

28 april 2011 21:55

Men vad besviken jag blev att inte få slutet på Kriminalnovellen. Nu går fantasin runt i huvudet och det kan ju bli precis vad som helst av detta. Joo då, jag tycker mig se en han-och hon svan med låååånga halsar som snor fram och tillbaka för att om möjligt få se upplösningen ... kanske, kanske går ryktet så småningom och slutet av "kriminalnovellen" blir skriven. Huvaligen sp spännande !!!
Tur att hantverkaren kom så småningom så ni får er mätare så småningom.
Stora kram till er och min Livskamrat hälsar så gott !!!

http://minplats.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

28 april 2011 22:38

Ja du min vän, precis så var det _ herr och fru Svan glodde och glodde, men blev ju inte klokare för det. Tyvärr.
Ingen av grannarna hade hört, sett eller visste något alls - och den nyinflyttade kan vi ju inte med att fråga. Fegisar, eller hur ^^
Hantverkaren var hur trevlig som helst, så när hamn väl dök upp, var det lätt att överse med förseningen. Installation sker i maj - eller juni...
Varmaste kramar till er båda två från MiML och mig :)

 
Ruth

Ruth

28 april 2011 23:02

En gåta utan förklarning, hmmmm... Kanske fick inte ni bjuda på nattfika eftersom du har ju ingen "Gevalia" man skall ju ha det om man får oväntat besök, i ditt skåp är det bara det däringa lila.
Kramiz

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

29 april 2011 11:42

Ja du Ruth, vi vet fortfarande inte varför de fyra poliserna var på besök i vårt hus. Självklart hade de bjudits på en kopp Lila, om de kommit in till oss *fniss*. Gevalia? Vad är det???
Ha det gott min vän!
Varma kramar,

 
kristina

kristina

29 april 2011 10:13

Det klart att man ska vara lite nyfiken, det hade jag med varit. Jag bor på landet ochdet hände för ett tag sen att det åkte en polisbil här förbi varje dag. Det är klart att man undrar?
Ha det så gott och kram från mig!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

29 april 2011 11:39

Ja, visst är det så Kristina! =D Fast nyfiken har fått en lite negativ klang, så kanske man kan säga att vi är... hm... tja, intresserade;)
Polisbilar och brandbilar väcker alltid intresse, tycker jag och ser man de fordonen ute på landet eller lugna områden i stan, är det ju klart att man undrar.
Och undrar gör jag fortfarande över polisbesöket i vårt hus häromkvällen.
Ha det gott min vän!
Varma kramar,

 
wiper

wiper

29 april 2011 15:20

Vad somrigt och fint det är härinne. Vilken spännande natt ;) Jag skulle också få svanhals (kul uttryck) då fick ni inget svar på vad dom gjorde där?. Det är ju toppen med en sån mätare så man bara behöver betala för det man gör av med. Hantverkare brukar man få vänta på :)

Hoppas du har en fin fredag
soliga kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

29 april 2011 18:17

Tack go'a Wiper!
Ja, spännande var det, men någon lösning på mysteriet har vi inte fått. Jag tror, att de där varmvattenmätarna kommer att bli bra både ur rättvise- och miljösynpunkt. Men som med alla förändringar blir det lite småknorrande hos några boende - framför allt de, som gör av med mycket vatten i badkar, dusch och disk under rinnande vatten.
Hantverkarna idag är så överhopade med jobba, så en del tror att de kan göra nästan hur som helst.
"Vår" kille bad i alla fall om ursäkt, vilket hedrar honom.
Önskar dig och din man en trevlig Valborgsmässohelg!
Soliga kramar,

 
Inger Rozén

Inger Rozén

7 maj 2011 19:42

Underbart vackra kort!Å de där gullviorna som bakgrund!Ha en fin helg!Inger i Örebro

http://chintohs.blogspot.com

Lambergsfrua

7 maj 2011 19:59

Tack snälla rar du för rosorna som du strör!
Gullvivor är MiMLs favoritblomma, så jag lägger gärna ut dem på bloggen.
Ha en skön helg i Örebro - som vi har här i Karlstad =D
Varma kramar,

 
Inger Rozén

Inger Rozén

7 maj 2011 19:44

Bakgrunden,här med gullvivorna.Hur har du fixat den?
Tjingelingen

http://chintohs.blogspot.com

Lambergsfrua

7 maj 2011 19:58

Hej Inger!
Jag fotograferade gullvivor i en trädgård, beskar bilden i Photoshop, där jag också ändrade storleken till 790 pixlars bredd. Sen skrev jag dit namnet och - klart!
Har man Photoshop är det inte svårt, annars vet jag inte hur man gör.
Ha en skön lördagskväll!
Soliga kramar,

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skapa flashcards