Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 30 april 2011

Fortsättning på Valborgsmässoafton

Av Lambergsfrua - 30 april 2011 18:05

Idag har vi bersökt Tranhems gård, som firar 2-årsjubileum med sin gårdsbutik. Den ligger lite väster om Karlstad och erbjuder varor av hög kvalité.


 De föder även upp hjortar och har eget slakteri, så djuren behöver inte stressas av långa transporter.



För att fira riktigt ordentligt hade man bjudit in Hasse "Kvinnaböske" Andersson, som underhöll på gårdsplanen, med sina välkända låtar. Självklart framförde han även "Får man ta med sig hunden in i himlen"


Innne i butiken ringlade kön lång framför disken för att få köpa de åtråvärda varorna; fläsk-, nöt- och hjortkött för att inte tala om alla olika sorters korvar. Vad sägs om en hjortsalami?


  Ute på gårdsplanen fanns mycket att köpa och allt var ekologiskt. Till exempel ägg, glass, honung, kalvdans, olika sylter, surdegsbröd  med mera, med mera.


Här grillas läckra kebab.

Det doftade gott över hela planen 


En liten gris snurrade långsamt runt på sitt spett över grillkolen. Med tanke på uppfödningen och ingen transport till slakteriet får man förmoda att det här var en glad gris - tills allt tog slut.


Först av alla att få en bit av filén var Hasse Kvinnaböske. Vi andra fick betala en slant för grisbit och potatissallad. Jo, det är delar av MiML, som syns till höger i bild.  


Stenugnsbakat knäckebröd med massor av frön - det var gott! 


Från Tranhem åkte vi fram till Edsvalla för att kolla på skor till mig. Himmel och plättar vad det stank från åkern, där bonden plöjde ner dynga - snacka om arbetsmiljöproblem  


Jag hittade inga skor, som jag ville ha. Typiskt.


På eftermiddagen var vi bjudna över till kära Dottern med familj för ett glas vin i solen och lite "nassel" (=tilltugg av något slag)


 

Det var riktigt varmt och gott där uppe på altanen.


Dekorativt på bordet.


Gott på bordet..   


Mängder av vårblommor prunkade i rabatterna där på baksidan av huset,


De här blommorna tycker jag är mycket vackra. De ser ut som påskliljor, men är helt gräddvita - albinos kanske?    


    Underbara lökväxter - det behövs inga kommentarer, tycker jag.


Nu ska vi äta lite gott, titta lite TV och sen sitta på balkongen och njuta av brasan borta vid Café August.


Önslkar er alla en härlig Valborgsmässokväll oavsett hur ni kommer att fira Vårens officiella intåg.


Soliga kramar!  

Lambergsfrua


   



   

 
 
Anita

Anita

30 april 2011 19:07

Nää, nu vet inte jag om kommentaren jag nyss skrev kom fram. Det stor något konstigt !!!
Jag tackar i allafall för att jag fick följa med till Tranhems Gård med alla läckerheter. Kvinnaböske ??? Jag tänkte på honom härom dagen och funderade på varför han aldrig hörs i tV nu för tiden och om han har sin Monica kvar ??? Vilka funderingar man har ibland. Nu ser jag att han lever.
Ha nu en skön Valborgsmässoafton ni två vänner !!!
Stor kram från mej !!!

http://minplats.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

30 april 2011 21:36

Ibland försvinner det man skrivit och det är så irriterande - mutter.
Vad lustigt, igår pratade vi om just Kvinnaböske och hans Monica. Det har ju varit så tyst om dem ett tag nu, så jag googlade på dem. De är fortfarande gift och bor i Degerfors och driver "Valsverket" med bland annat dansbandsaftnar.
Inga konstiga funderingar alls, som du märker, men det är ju så i vårt land - syns du inte på TV, så finns du inte. Visst är det knepigt.
ha det riktigt mysigt ni också, du min vän och din kära Livskamrat.
Varmaste kramar till er båda!

 
Ingen bild

Pelle o Maria

30 april 2011 19:24

Glad Valborg på er också!

Lambergsfrua

30 april 2011 21:31

Tusen tack - och varmt tack för en trevlig stund på altanen med er =D

 
yvonne

yvonne

30 april 2011 22:37

Jag läste om Tranhems gård att de hade nåt jubileum...men lite långt att cykla ;) Jag var på August, men det blåste för mycket för nån eld :( Vädrets makter råder man inte över! Men kocken sjöng för full hals i alla fall!!

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

30 april 2011 23:14

Ja, att cykla till Tranhems gård är kanske i häftigaste laget, men stället är väl värt ett besök, när man har tillgång till bil.
Vi förstod att det var för kraftig blåst för en brasa vid Café August, för vi såg inga flammor hur mycket vi än spanade. Flaggorna vid Beijers stod rakt ut i vinden - inte läge för brasa då. Synd - men kocken Ulfs sång är ju ändå en upplevelse utöver det vanliga ;)
Kram,

 
Ruth

Ruth

1 maj 2011 10:11

Vilken heldag ni har haft, mycket trevlig Valborg det bevisar alla fotona. Vi har bara jobbat och jobbat, men har varit ute i friska luften och bara det var skönt. Finfina vårblommor hos din dotter. I natt var det minus 2* här i Norra V. i dag lätt duggregn, men tror det snabbt drar förbi.
Ha en fin 1:a maj min vän / kram

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

1 maj 2011 10:55

Oj, vad ni sliter! Jag är imponerad av att du/ni orkar hålla igång så - men som du så riktigt säger, det är skönt att vara ute i friska luften. Lätt duggregn är kanske lite trist för oss människor, men oerhört välkommet för växtligheten. Här skiner solen men vi har en bitande nordan och just nu bara +8.
Blåsten igår hindrade tändningen av brasan vid Café August - så det är torrt i markerna och risken för gräsbrand stor.
Önskar dig och din kära Arne en bra dag - och var rädd om dig min go'a vän.
Soliga kramar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards