Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 2 juni 2011

Kristi Himmelsfärdsdag

Av Lambergsfrua - 2 juni 2011 18:58

Idag är det Folknykterhetens Dag och har så varit denna dag sedan 1924. Vem som kom på den briljanta idén att kombinera Jesiú Himmelfärd med nykterhet övergår mitt förstånd, men säkert finns det en tanke bakom, som jag inte förstår.


Dagen har varit varm och delvis solig, en skön sommardag med andra ord. Vi var ute en sväng och sen har jag suttit vid datorn och uppdaterat föreningens hemsida med nya fräscha foton och text. Nu känns det riktigt bra.


Fick ett kort men kärt besök avDottern och Barnbarnet i eftermiddags. Det var övningskörning på gång och Barnbarnet ville ha en paus och samtidigt se våra nya balkongmöbler. DE fick godkänt och sen bar det vidare bakom ratten.


Folknykterhetens Dag har vi redan firat med ett glas rosé  


Önskar er alla en trevlig kväll - det ska vi i alla fall ha.

Soliga kramar,

Lambergsfrua   

 
 
Ingrid

Ingrid

2 juni 2011 19:14

Och vi har firat dagen med fisksoppa och ett glas vitt!

Här har också varit en fin sommardag, men inte så varmt som jag trodde att det skulle bli. Vi valde en bilutflykt idag och det var helt idealiskt väder för det.

Kram och ha en fin kväll!

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

3 juni 2011 11:55

Vad gott det låter! Vi njöt av en viltgryta utan tillstymmelse till vilt - man kan göra mycket gott med färs av tamdjur ;)
Bilutflykt låter behagligt. Det är alltid roligt att se sig omkring i omgivningarna. Vi var ute en sväng utan stavar och samma sak idag.
Ha en skön dag!
Soliga kramar,

 
Ruth

Ruth

2 juni 2011 20:15

Nykterhets dagen i dag ? samma dag som himlafärden, det har inte jag kunnat koppla samman, dricker man för mycket så kanske det känns som en himlafärd.
En gråmulen dag då regnet har hängt i målnen, men det kom inget. I em. tittade solen fram och nu är det blåhimmel, i morgon kanse det blir vackert hela dagen, lever på hoppet, hopp, hopp.
Ha en fin helg vännen / kram

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

3 juni 2011 10:39

Haha ha! Så är det nog Ruth, dricker man för mycket blir man yr i bollen och upplever en flygkänsla =D
Tänk att solen så ofta tittar fram just i kvällningen. Det känns nästan lite retligt - men solnedgångar är vackert. Idag har vi sol från en klarblå himmel och det är redan +20. Bara att njuta.
Önskar dig också en bra helg!
Soliga kramar,

 
yvonne

yvonne

2 juni 2011 20:36

Det är ju till o med folknykterhetens vecka nu (jojo, kolla själv!) men dagen har jag firat med ett glas Rioja! Av ren princip ;) Jesus omvandlade ju vatten till vin (sägs det) så han var nog inte nykterist. Det är nog en ren slump att det här ligger på samma dag! :) Skål!

http://www.yvonneeblogg.blogspot.comco

Lambergsfrua

3 juni 2011 10:33

Ha ha! Jo, jag såg faktisk det, när jag kollade på Wikipedia för att ev. få en förklaring till sambandet mellan de två dagarna. Men en hel vecka? Det är väl ändå att ta i =D
Nä, Jesus kan inte ha varit nykterist.Folk har i alla tider njutit av goda (i stor mängd berusande)drycker. Vi kommer nog att unna oss något glas iskyld rosé på balkongen även idag.
Ha en fortsatt bra vecka ;) Skål tillbaka!

 
Ingen bild

Sonen

4 juni 2011 11:53

Mycket bättre väder kan man i alla fall inte önska sig. Den här helgen kan t.o.m vi njuta av balkongen ;) ~ Kram

Lambergsfrua

4 juni 2011 16:50

Visst är det fantastiskt! Bäst att passa på, rätt som det är kommer regn och rusk. Vi sover med öppet fönster + takfläkt nu. I går kväll vid 23-tiden tog vi en promenad runt kvarteret i shorts och skjorta/blus - och det var skönt. Ljummet är kanske att överdriva, men det var inte det minsta kyligt.
Ha det gott och fortsatt trevlig helg!
Soliga kramar,
Ma
Pa ser på tennis...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards