Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 15 september 2011

Äntligen!

Av Lambergsfrua - 15 september 2011 15:57

Ja det är ju så, den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge.


Ni som följer min blogg kanske minns den där lilla fulingen som dök upp i en räkpåse hos oss i somras. Självklart reklamerade jag, men inget hände - pä grund av semestrar kanske. I augusti surnade jag till och påminde om det oönskade inehållet. Faktiskt två gånger. Nu i september damp det ner ett brev från företaget. Ett tack för att jag hade hört av mig, en ursäkt och en förklaring till hur detta kunde ske trots rigorösa (?) kontroller - och en check på 100 kronor! Man tackar!


För några dagar sedan berättade jag om den svarta katten, som kom spatserande ner till strandkanten på kvällen och slog sig till ro.

I går kväll var den tiolbaka på samma plats och låg där helt lugnt. De hundar som var ute och rastade sina mattar och hussar brydde han sig inte om ett dyft. Han kanske rentav låg och kollade småfisk inne i vattenbrynet. När han låg kvar efter ca två timmar (!) utbrast käre Mannen i Mitt Liv: "Han kanske är död!?" Men nejdå, när vi skulle gå och lägga oss, var katten borta. Ska bli spännande att se, om den kommer tillbaks igen.


Omkring halv sju i morse var himlen så vacker - nästan lika vacker som vid solnedgångarna.


Idag skiner solen och det är en riktigt fin höstdag, nästan som en sensommardag.

Ha det gott alla go'a vänner!

Soliga kramar,

Lambergsfrua   

 
 
Ingrid

Ingrid

15 september 2011 16:29

Vilken tid det tog för företaget, men du fick ju lite plåster på såren till slut. Den var verkligen ful den där krabaten som kommit med i er räkpåse, jag minns den mer än väl.

Det var en riktigt vacker morgonhimmel!

Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

15 september 2011 23:05

Ja, det var inget snabbsvar från företaget precis, men bättre sent än aldrig ;) Nu kan vi ju frossa i nya räkor eller något annat gott.
Tack, tack! Jag blev faktiskt stående vid fönstret en bra stund och njöt av den vackra morgonrodnaden. Naturen är makalöst slösande med sin skönhet.
Varma kramar!

 
Anita Fridén

Anita Fridén

15 september 2011 17:03

Att det skulle ta sån tid plus en massa ursäkter tycker jag är lite dålig stil, trots att det varit semestrar. Bra i allafall att du fick en slant.
katten aksnek har sitt lilla ställe för fisk eller sjöfågel eller så har han sitt sommarställe där och passar på att utnyttja det innan det blir vinter. Spännande se om den kommer tillbaka.
Vi har också haft en fin eftermiddag men man har kommit av sig efter några dagar med grått och regn.
Ha nu en fortsatt bra dag. Fint foto vännen !!! Du är mästerfotograf.
Kramen från mej !!!

http://minplats.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

15 september 2011 23:02

Ja, lite segt var det allt, innan vi fick något svar, men nu är jag nöjd. MiML också =D
Ja den där katten fascinerar mig. Lustigt nog ligger den på precis samma ställe, de gånger vi har sett den. Jag tror det är hans/hennes meditationsplats där vid vattnet =D Idag var den inte på plats, kanske i morgon.
Soligt här med fortfarande ganska blåsigt och vattnet har stigit både i Klarälven, Vänerna och angränsande sjöar. Katten riskerar nog att bli lite blöt om tassarna, om den kommer tillbaks till exakt samma plats ;)
Njäe, mästerfotograf vet jag just inte - men tusen tack för komplimangen! Såna värmer alltid.
Kram till dig min go'a vän!

 
yvonne

yvonne

15 september 2011 17:24

Hurra! Då kan ni köpa ett par kilo räkor till ;) Och om ni får en sån där konstig firre igen så kan ni ju ge den till katten! Då blir den nog glad...räka som räka tänker den nog :D Skönt idag, men blåsigt, håhåjaja..

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

15 september 2011 22:57

Jaja men, mer räkor blir det, men ingen till katten =D Den skulle säkert med förtjusning knapra i sig den där fulingen som vi fick, men då "kände" vi inte katten.
Det är nog Katias slängkappa, som fladdrar kvar hos oss ännu, fast hon själv tycks ha dragit vidare. Jag har hellre regn än den här blåsten - men vädret bryr sig inte.
Kramar!

 
Ingen bild

Love

15 september 2011 19:08

Hej o god afton!
Jag blir alldeles lyrisk bar av att se och läsa om Edinburgh och tattoot som du beskriver.
En upplevelse må jag säga.
Ni åkte i rätt tid för att se alla vackra ljunghedar och pubbarna går inte av för hackor.
Här har det varit kanonväder i dag och jag gav mig sjutton på att ta med mig Gaius ut i skogen.
Man kan int låta värken styra allt och jag mår så bra när jag vet att han fått motionera.
Bra att dom hörde av sig till slut och en liten slant uppskattas.
Vi hade ju också besök av Katja och en tavla som hängde på altanen hittade jag ute på gräsmattan.
Din dotter hade tur som inte slog sig värre nu får hon bara ett litet ärr som minne.
Veckorna går så fort och jag måste nog inse att det är höst och ta ner sommargardinerna, tvätta fönstren och mysa till det.
Det är ocså dags att klippa hunden men det gör jag inte själv.Han ska inte behöva gå och skämmas.
Kväll i Vildfagre nu och nyheter står på tapeten sen en Andra chans. Där kan man tala om livsgläde och tacksamhet.
Ha en toppenhelg du kära vän.
Kram
Love.

Lambergsfrua

15 september 2011 22:54

Go'a du!
Vad glad jag blir över att du tyckte om att läsa om vår resa - eller i alla fall slutet ev av den. Merparten av reseberättelsen har försvunnit i bloggplatsens serverjobb härom helgen. Jag har mailat dem tre gånger för att åtminstone få ett svar, men inte ett livstecken från det hållet.
Vad skönt att du kunde gå ut i skogen med Gaius trots värken. Ja, vädret har varit fint här också och då vill man passa på.
Jag tittade just på mina köksgardiner idag och hade samma tankar som du. Blå vårblommor passar inte riktigt nu, s¨å det är dags att byta. Fönstren fixade jag för någon vecka sedan - och efter det kom allt regnet...
Vi har sett på Robinson och inspelade Lyxfällan. Inget av de programmen förmedlar livsglädje. Robinson handlar om pakter,svält och en evigt vrålande Paolo Roberto. Lyxfällan visar åtminstone lite glädje mot slutet, då allt verkar ordna upp sig. Fattar inte, hur folk tänker och fungerar, eller snarare inte fungerar. Ekonomi borde vara ett obligatoriskt ämne i grundskolan. Då skulle nog många ekonomiska tragedier undvikas.
Önskar dig och din käre Leif allt gott och en fin helg med mycket sol!
Varma kramar!

 
Suss

Suss

15 september 2011 21:23

Jag tycker det är bra när företag tar sitt ansvar och ersätter en om man fått något "äcklus" i sin mat, eller som jag fick en gång när något av barnen var baby, en hel förpackning trasiga blöjor. Jag vill minnas att jag fick 2 eller 3 förpackningar gratis från dem.
Var glad över bonuskatten, om jag hade en sån ändå, som kom och låg här utanför. Kram!

http://www.leontina.blogg.se

Lambergsfrua

15 september 2011 22:46

Jo, du har helt rätt Suss. Men ibland är vi lite dåliga på att reklamera en vara som inte är till belåtenhet. Det känns nästan lite gnälligt. Men både trasiga blöjor eller fulingar bland räkorna ska påtalas.
Bonuskatten är bara så mysig - fast vi aldrig har varit i närheten av den. Den fascinerar i alla fall.
ha det gott!
Varm kram!

 
Ruth

Ruth

16 september 2011 11:59

100 kronor är bättre en inget, men lite mera frikostiga hade dom allt kunnat vara tycker jag.
Det var en myskofiko kisse som har hittat denna plats att njuta på, men alla så njuter vi på olika vis. Kanske är det ett sorkhål där som han har spanat in och väntar på ett byte.
Solen skiner från en klarblå himmel i dag, men ingen värme.
Ha en fin dag du också vännen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

16 september 2011 16:46

Ja, men jag är glad för det lilla! =D Hellre 100 kronor än inget alls.
Visst är det knepigt med den där - lite av ett mysterium. Vi tänkte också på sork eller möss först, men den verkar inte alls ligga på lur. Den ser nästan ut att sova emellanåt. Den kanske helt enkelt njuter av tillvaron där vid vattnet.
Har stavat i solen och det var riktigt skönt. +15 så vi hade inte behövt ha jackorna.
Ikväll blir det Dobidoo och Skavlan.
Soliga kramar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12 13
14
15
16
17 18
19
20
21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
<<< September 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skapa flashcards