Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 29 december 2011

Vår julresa till Bergamo

Av Lambergsfrua - 29 december 2011 18:15

Så är vi då hemma igen och börjar så smått landa i verkligheten och få ordning på alla intryck.

Vi är otroligt nöjda med resan. Vi har sett och upplevt så mycket att det känns som om vi har varit borta minst ett par veckor. Svärsonen (och Dottern) hade bokat och ordnat allt på allra bästa sätt för oss.


Svärsonen arbetade till lunch på vår avresedag från Karlstad, så vi tog oss till flygplatshotellet vid olika tidpunkter. MiML och jag ville gärna komma iväg, medan det fortfarande fanns en gnutta dagsljus - något som är en bristvara den här tiden på året.


Snötäcket var synnerligen tunt i Karlstad, men bara några mil bort var det full vinter.


 
Det var bitvis disigt
och dimmigt på resan till flygplatshotellet, men solnedgången över dimslöjorna kändes - trolsk.


Senare sammanstrålade hela familjen på hotellet. Svärsonen och Dottern bjöd på smaklig spis inne på sitt rum. Något nattsudd var det inte tal om, för vi skulle upp före fem nästa morgon...


Bergamo - en stad att återvända till
Vårt plan gick redan 06.55, så vi var nere i Bergamo redan halv tio. Ryanair kallar destinationen för Milano, men den staden ligger ca 4 mil bort. Det gjorde inget för ville absolut inte till Milano. Bergamo var vårt resmål. (Länkarna går till två olika beskrivningar av Bergamo).


Svärsonen hade bokat fyrstjärniga Best Western-hotellet Capello D'Oro (Gyllene Hatten) centralt beläget i Citta Bassa - Nedre Staden.


 
Vi hade utsikt
mot den här kyrkan och kraftig trafik - men det hördes inte ett ljud in i rummet. Ganska roligt för oss "från landet" att titta på faktiskt.


 
Vi såg
också upp mot Citta Alta - den Höga Staden, som också är den äldsta delen.


Jag skriver ingen regelrätt resdagbok den här gången om allt vad vi gjorde och såg utan väljer att gör nedslag i sådant, som jag vill visa och berätta om.


Julgranar och jultomtar
Flygplatshotellets julgran stod innanför svängdörrarna mellan baren och matsalen - som alltså var en helt öppen yta. Så snyggt, fräscht och välkomnande.


Granen i entrén på Capello D'Oro i Bergamo var en väldoftande historia med mängder av ljus och kanelstänger och andra "juliga" kryddor.


Närbild på "doftgranen"



På en av julmarknaderna stod den här granen - konstiga prydnader.


 
Hm, jaha. Så kan man också använda plastmuggar...


Gatugran i Citta Bassa - Nedre (och nyare) Staden.


Motorcykeburen tomte hör inte till vanligheterna hemma i Karlstad. Tyvärr är bilden oskarp, men väl värd att visa ändå.


Önskar jag er alla en riktigt trevlig kväll nu i mellandagarna.

Varma kramar,

Lambergsfrua   




 
 
yvonne

yvonne

29 december 2011 21:57

Det låter absolut som ett resmål man vill åka till! Om man slapp åka till Skavsta vill säga...det är rätt krångligt om man inte har bil. Tror jag..

http://yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

30 december 2011 13:16

Du har absolut rätt, Yvonne! Den här stan slår faktiskt Girona, som vi ju gillade skarpt. Citta Alta, den äldsta stadsdelen på sitt berg var hur mysig som helst. Men som sagt, det är inte helt enkelt att ta sig till Skavsta. Tåg till Stockholm och buss till Skavsta funkar nog fint, men det kräver ju en övernattning på Skavsta Connect Hotel.
Bra är att de har både vanliga dubbelrum med dusch/toa och vandrarhemsrum med över och underslaf och dusch/toa i korridoren.
Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!
Kram,
Lambergsfrua

 
Ruth

Ruth

29 december 2011 22:12

Hemma efter åter en lyckad resa. Ni är så rika på upplevelser så det är helt otroligt vad ni har fått uppleva.
Jag har aldrig känt längtan efter att flyga och fara, jag nöjer mig med lilla Sverige jag. Vilken fin kyrka ni såg från erat hotellfönster och vilken utsikt. Både vackra och fula granar, plastmuggarna skulle nog föreställa julklockor, fantasin sätter inga gränser hehe, den moderna tomten var hejig hohoho.
Får sluta med att önska er välkommen hem och riktigt GOTT NYTT ÅR !
Kramen

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

30 december 2011 13:12

Ja, vi är nöjda och belåtna med den här resan, som blev mycket speciell och minnesvärd. Det där med önskan att resa är ju så olika. Både MiML och jag har alltid flaxat runt i världen för att se och uppleva annat - och vid hemkomsten har vi ännu mer uppskattat allt positivt som finns i vårt land och våra liv.
ja du, de där plastmuggarna i granen var ju inte direkt vackra,men lite originella och ganska praktiska - de tålde ju blöta, om det skulle råka komma regn från himlen =D
Varmt tack och jag önskar dig och din Arne ett Gott Nytt År tillbaka!
Varma kramar!
Lambergsfrua

 
Ingrid

Ingrid

30 december 2011 14:41

Hejsan!
Så trevliga bilder från Bergamo, men bäst är nog ändå den där tomten på motorcykel, inte gör det något att bilden inte är riktigt skarp!

Kram och trevlig fredag!

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

30 december 2011 16:33

Tack snälla! Det kommer mera, jag måste bara få lite mer ordning på bilderna...
Kul att du också gillade mc-tomten. Han såg helhäftig ut, där han kom svischade på gatan.
Fredagskram i retur!
Lambergsfrua

 
Spådamen

Spådamen

31 december 2011 10:39

Såg riktigt mysigt ut. Skulle kunna tänka mig att åka dit själv.

Tack för en riktigt bra blogg och lycka till med allt.

Kram

http://www.spadam.se

Lambergsfrua

31 december 2011 13:13

Så roligt att du tittade in hos mig och gillade vad du såg. Bergamo är absolut en plats värd att besöka både en och flera gånger. Ganska enkelt nu när det finns lågprisflyg dit med Ryanair.
Önskar dig ett gott nytt år!
Kram tillbaka!
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Sonen

1 januari 2012 14:23

Undrar just vad folk skulle säga om man dekorerade sin julgran här hemma med folie och plastmuggar, ha ha. Kanske något att tänka på nästa år? / Kramis

Lambergsfrua

1 januari 2012 15:37

Ha ha ha! Ja du, det är väl inget jag skulle rekommendera ur estetisk synvinkel. " Inte snyggt men pråligt", sa F-n och målade svansen ärtgön, Se där en av min kära mammas favorituttryck =D
Kramar,
Ma

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17 18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< December 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards