Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under mars 2011

Av Lambergsfrua - 21 mars 2011 15:59

I går ringde kära Barnbarnet och bad att få kommit till oss för att fotografera solnedgången med sina nya kamera, som har panoramafunktion. Klart han är välkommen - men just nu ser det inte ut att bli någon solnedgång att fotogafera. Molnen skymmer, men vi håller tummarna för att de skingras just när solen ska gå ner. Det händer nämligen förvånansvärt ofta här hos oss.


Så här vackert var det vid solnedgången för exakt två år sen. Då hade allt Gumman Tö lyckats lite bättre än i år med att mota bort Kung Bore.


Vi har jobbat idag och det var trögt att få tag i folk. Det verkar som att plusgraderna hade lockat ut folk ur hemmen trots avsaknaden av sol. Det måste väl vara vårkänslorna  


Önskar er en bra fortsättning på dagen och skön kväll!

Varma kramar,

Lambergsfrua   

Av Lambergsfrua - 20 mars 2011 15:46

Vårdagjämning!

Ta ordet i munnen, säg det högt och lyssna. Njut av varje stavelse! Det är ett av vårt språks allra vackraste ord enligt någon undersökning, som man har gjort. Antagligen upplever vi det som vackert, eftersom det innebär så mycket positivt för oss infrusna och insnöade nordbor.


När nu Gumman Tö även idag gör sitt bästa för att jaga bort Kung Bore, kände jag för att vårstäda lite här på bloggen.


När jag började leta bland mina foton efter en lämplig toppbild, tänkte jag först använda mig av någon från vårt besök i Keukenhof för några år sedan. Jag hittade den CD:n och började kika. Upptäckte då till min förvåning, att bara ca hälften av fotona från Hollandsresan fanns med där - och framför allt inte de från det fantastiska Blomstertåget. 


Ringde våra vänner Anneli & Rune, som också var med på den resan. Som tur är bor vi i samma hus, så jag fick tassa ner till dem och låna deras CD. Med både deras och våra foton.


När jag sen kollat och beskurit, ändrat och trixat med tulpaner och andra vårblommor i mängd, struntade jag i alltihop - och valde vitsipporna i stället!   


Det verkligt positiva i hela den här proceduren är i alla fall, att vi nu har hela Hollandsresan dokumenterad - hos oss också  


Önskar alla en fortsatt fin dag!

Soliga kramar,

Lambergsfrua   

Av Lambergsfrua - 19 mars 2011 16:07

I natt hade vi -10 här, men naturligtvis steg temperaturen framåt dagen i solskenet. Nu har vi +6 och härlig dagsmeja. Nästan all den snö som föll häromnatten/dagen är borta   


Vår dagliga "stavning" är avklarad. Utan vantar för min del!



Jag tackar Gumman Tö för hennes jobb idag med ett fält rallarrosor (mjölkört) från senaste resan norröver i vårt vackra avlånga land.


Önskar er alla en trevlig helg!

Soliga kramar,  

Lambergsfrua 

Av Lambergsfrua - 18 mars 2011 11:38

Idag har jag en del att prata med Kung Bore om. I natt har han behagat överösa oss med s--. Det ligger ca en decimeter på marken och just nu  singlar s--flingor i luften. Typiskt! I går la jag inte ut en enda blomma på bloggen och vips reagerar han. Grinig gammal gubbe, som gör allt för att visa sin makt - det är vårvinterns Kung Bore det.   


Därför försöker jag skrämma bort honom med en bukett tulpaner, som Dottern har fotograferat.


Och dessutom med en bild från vårt besök för några år sen i Keukenhofs bedövande vackra park.


Så nu Kung Bore, tycker jag att du inte ska besvära oss längre. Du kan lugnt dra dig tillbaka till Nordpolen, sitta på tronen i ditt isgnistrande vinterpalats - och njuta av frostblommorna.


Önskar alla en trevlig fredag - efter eventuell snöskottning...

Varma kramar!   

Av Lambergsfrua - 16 mars 2011 20:46

Vår lilla grupp fick plats i en av Väsebuss minibussar.


I den härliga vårsolen styrde vår chauför mot målet via Nora. Vi fick se tofsvipor på ett av fälten mellan Karlstad och Kristinehamn VÅR-tecken!

   Någonstans söder om Gyttorp stannade vi för en fikapaus vid en bro över Svartån.


Vår chaufför plockade fram kaffekorgen som förutom kaffe innehöll både dricka, mineralvatten, chokladbollar och kex.   


Några i gruppen i samspråk ute på bron. MiML står längst till höger. Ni förstår att trafiken där var i det närmaste obefintlig.


Det är här uppe i det öppna vattnet som "våra" änder håller till. I alla fall vill jag tro det och tro att de återvänder till Lambergstjärn, när isen släppt där.


För att fördriva tiden på resan hade Matts från Ahlsells i Karlstad ordnat en liten klurig frågesport - som jag vann!   

  Jag trodde vinsten skulle vara någon liten pryl eller kanske en T-shirt med firmans logga, men icke. Den här fina jackan fick jag! Jag håller upp handen för att visa det där hålet för tummen, så man inte ska frysa om händerna.


Exakt på utsatt tid svängde vi upp framför den nybyggda Lindesberg Arena.


Först fick vi en information om energisnåla och miljövänliga LED-armaturer från Nordic Led. av Jesper från företaget. Mycket intressant och tankeväckande.


Sen fick en guidad rundvandring i arenan, där många utrymmen har just LED-belysning. Även utomhusmiljön lyses upp av LRD-armaturer. Rundvandringen avslutades med en god middag i arenans mysiga restaurang.


Där har man en fantastisk utsikt - liksom från de flesta träningslokaler.


Här börjar hallen fyllas inför handbollsmatchen mellan Lindesberg och Drott - som rest ända från Halmstad för detta. Och jag som tyckte det kändes långt att åka från Karlstad   Vi hade jättefina platser på första raden. Det är MiML som står i rödrutig skjorta  framför sin plats längre bort i bild.


Sådana här dräkter är inte vackra precis och fullsmockade med reklam, förstås. Hemmalaget har orange tröjor och blå byxor - helt fullklottrade med reklam förstås. I ändan på Drottkillarnas brallor stod det Kopieringsbolaget och Lindesbergs blå brallor pryddes av NA. Det är väl kort för Närkes Allehanda eller något sådant, men MiML var helsäker på att det betydde Nice Ass    Tur att jag inte förstår engelska - he he.


Handboll är en väldigt fartfylld och kul sport att titta på. Och Jag är djupt imponerad av alla otroliga studs och hopp och viga böjningar som visades. Målvakterna kunde utan problem både sjunka ner i spagat och hänga i målburen i krokig arm - allt inom loppet av några sekunder. TRots dessa ekvilibristiska övningar avgick Drott med segern  i den här matchen.


Vi var hemma igen i Karlstad framåt elvatriden. Undrar hur dags Drottspelarna var hemma i Halmastad...


Jag se det var en riktigt lyckad utflykt.


Sov gott i loppelådan alla människobarn!

Varma kramar!   



Av Lambergsfrua - 16 mars 2011 12:34

Jag tackar varmt för kommentarer hos mig, som jag ska svara på lite senare. Har lite annat pyssel för mig, som ska klaras av först.

Jag måste bara få visa er ett säkert vårtecken.


Det sitter folk och njuter i solskenet på bänken på andra sidan Tjärnen!


Och isen börjar att "ruttna"  


Jag önskar er alla en härlig dag och återkommer senare med kommentarsvar och en liten rapport om gårdagens studieresa.


Soliga kramar!   

Lambergsfrua

Av Lambergsfrua - 15 mars 2011 10:27

I eftermiddag är vi en grupp, som ska åka buss till Lindesberg för att besöka deras nybyggda sporthall Lindesberg Arena, där man bl.a satsat hårt på modern LED-belysning. Det ska bli mycket intressant att se. Vi ska även äta middag där och sedan avsluta kvällen med att se handbollsmatchen mellan Lindesberg och Drott. Inte för att jag är någon handbollsfantast, men det är alltid roligt att se sport "live". Det blir en helt annan stämning än att se sport på TV.


Här skiner solen från en vårblå himmel och vi har någon minusgrad. Det lär nog bli en ny kamp mellan Kung Bore och Gumman Tö idag också - även om han är en envis rackare   


Jag skickar ett kastanjeträd fullt med gräddvita blommor till Kung Bore, för att ska smälta lite mer inför den vackra synen.   


Önskar alla er andra en fin tisdag.


Soliga kramar!   

Lambergsfrua


Av Lambergsfrua - 14 mars 2011 10:23

GRATTIS!

Idag gratulerar vi vännen Bettan på hennes födelsedag med ett fång ljuvliga rosor - från en lördagsmarknad i sydtyska Memmingen förra våren   Hoppas dagen blir trevligt!


MiML och jag ska strax ge oss av till jobbet, men innan dess vill jag tacka Ruth, Soffie, Maria, Wiper och Yvonne för uppkattade och alltid lika välkomna kommentarer. Jag återkommer med svar senare, just nu hinner jag inte.


Önskar både er och alla andra en fin start på veckan!

Varmaste kramar, 

Lambergsfrua    

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19 20
21 22
23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards