Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 16 mars 2011

Gårdagens studieresa till Lindesberg Arena

Av Lambergsfrua - 16 mars 2011 20:46

Vår lilla grupp fick plats i en av Väsebuss minibussar.


I den härliga vårsolen styrde vår chauför mot målet via Nora. Vi fick se tofsvipor på ett av fälten mellan Karlstad och Kristinehamn VÅR-tecken!

   Någonstans söder om Gyttorp stannade vi för en fikapaus vid en bro över Svartån.


Vår chaufför plockade fram kaffekorgen som förutom kaffe innehöll både dricka, mineralvatten, chokladbollar och kex.   


Några i gruppen i samspråk ute på bron. MiML står längst till höger. Ni förstår att trafiken där var i det närmaste obefintlig.


Det är här uppe i det öppna vattnet som "våra" änder håller till. I alla fall vill jag tro det och tro att de återvänder till Lambergstjärn, när isen släppt där.


För att fördriva tiden på resan hade Matts från Ahlsells i Karlstad ordnat en liten klurig frågesport - som jag vann!   

  Jag trodde vinsten skulle vara någon liten pryl eller kanske en T-shirt med firmans logga, men icke. Den här fina jackan fick jag! Jag håller upp handen för att visa det där hålet för tummen, så man inte ska frysa om händerna.


Exakt på utsatt tid svängde vi upp framför den nybyggda Lindesberg Arena.


Först fick vi en information om energisnåla och miljövänliga LED-armaturer från Nordic Led. av Jesper från företaget. Mycket intressant och tankeväckande.


Sen fick en guidad rundvandring i arenan, där många utrymmen har just LED-belysning. Även utomhusmiljön lyses upp av LRD-armaturer. Rundvandringen avslutades med en god middag i arenans mysiga restaurang.


Där har man en fantastisk utsikt - liksom från de flesta träningslokaler.


Här börjar hallen fyllas inför handbollsmatchen mellan Lindesberg och Drott - som rest ända från Halmstad för detta. Och jag som tyckte det kändes långt att åka från Karlstad   Vi hade jättefina platser på första raden. Det är MiML som står i rödrutig skjorta  framför sin plats längre bort i bild.


Sådana här dräkter är inte vackra precis och fullsmockade med reklam, förstås. Hemmalaget har orange tröjor och blå byxor - helt fullklottrade med reklam förstås. I ändan på Drottkillarnas brallor stod det Kopieringsbolaget och Lindesbergs blå brallor pryddes av NA. Det är väl kort för Närkes Allehanda eller något sådant, men MiML var helsäker på att det betydde Nice Ass    Tur att jag inte förstår engelska - he he.


Handboll är en väldigt fartfylld och kul sport att titta på. Och Jag är djupt imponerad av alla otroliga studs och hopp och viga böjningar som visades. Målvakterna kunde utan problem både sjunka ner i spagat och hänga i målburen i krokig arm - allt inom loppet av några sekunder. TRots dessa ekvilibristiska övningar avgick Drott med segern  i den här matchen.


Vi var hemma igen i Karlstad framåt elvatriden. Undrar hur dags Drottspelarna var hemma i Halmastad...


Jag se det var en riktigt lyckad utflykt.


Sov gott i loppelådan alla människobarn!

Varma kramar!   



 
 
Lena

Lena

16 mars 2011 21:05

Åh, vi väntar på vårfåglar och knipor från er i söder. Min syster träffade på ett flertal på Österlen i helgen. Härligt!

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

17 mars 2011 15:03

Jag har en god vän nere i Falsterbo. Där blommar både vintergäck och snödroppar i trädgården och småfåglarna sjunger i träd och buskar. Jag väntar på att isen ska släppa i vår lilla sjö, så änderna kommer tillbaka till oss. På våren brukar vi dessutom ha besök av både knipor, ejder, sothöns och dopping. Och svanar och gäss.
Jag längtar!
Varma kramar!

 
Ruth

Ruth

16 mars 2011 21:18

Vilket vackert väder dagen till ära, inte dårligt av chauffören att bjuda på en kort fika, alltid gott att få sträcka på benen. Fina foton.
Kramen

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

17 mars 2011 15:00

Tack go'a Ruth!
Ja, vi blev allt lite förvånade, när han stannade och plockade fram den välfyllda korgen. Han gick dessutom runt och bjöd både på mer kaffe/dricka och chokladbollar - såna som vi förr kallade negerbollar, för vi visste inte att det var diskriminerande.
Ha det gott!
Varma kramar!

 
irja

irja

17 mars 2011 01:21

Käraste Vännen !!!
Nu ändligen tassar jag in här till dig, det har varit och är fortfarande mycket att ta igen och läsa igenom alla vänners blogg och inlägg, efter min långvariga sjukdomsvistelse...
Tack för krya på dig hälsningen och styrkekramar....
Så gemytlig och intresant studieresa ,i trevligt sällskap och samvaro, tack för de vackra vårbilderna du presenterar för oss,jag förmodade att våren hade kommit mycket längre än så där hos er, ni har ju fotrfarande snö...vi har full skidföre än så det är härligt att gå på tur, på isen....när vårvädret tillåter det....
Grattis till den fina jackan, den kommer du att ha mycket användning och nytta av....
Våren kommer nog i sions tid, när det är dax för den, njuter av våra vårvinterdagar medans det är som vackrast.....
Ha det bäst.... KramiZ IA....

http://40-talisten.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

17 mars 2011 14:57

Kära Irja!
Jag är så glad att du mår bättre nu och har lämnat sjuksängen. Jag har varit urdålig på att bloggvandra en tid. Det har varit så mycket annat som tagit min tid - eller snarare, som jag har ägnat min tid åt, för det är ju ofta självvalt. Jag håller på och släktforskar och det är så roligt. Jag har hittat en hel del intressant om släkten på MiMLs pappas sida. Jag har ett abonnemang på Genline fram till juni, så det gäller att passa på nu. Det är ju ganska dyrt, så jag vet inte om jag förnyar det i höst igen. Ska fundera på saken.
Önskar allt gott!
Varma kramar till dig min vän!

 
Ingen bild

Sonen

17 mars 2011 08:05

Ha ha, nice ass. Good one :D Grattis till vinsten och tröjan, den ser helmysig ut. / Kramis

Lambergsfrua

17 mars 2011 14:43

Ja du Peter, pappa han är roligt han =) Visst blir man förvånad när vinsten visar sig vara något med kvalité och inte bara något som är belamrat med reklamtryck.
Varma kramar!

 
Kristina

Kristina

17 mars 2011 11:03

Vilken trevlig resa ni har varit ute på. Ni fick en solig dag och det är ju alltid ett stort plus.
Ett stort grattis till din fina jacka.
Vad duktig du är!!!!!
Kramar till dig och ha en bra dag!!!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

17 mars 2011 14:41

Tack, tack! Ja nu var det ju inga svårare frågor i den där tävlingen, men en del var kanske lite kluriga. Jag hade tur och är väldigt glad för jackan.
Ha det gott!
Varma kramar!

 
Ingrid

Ingrid

17 mars 2011 16:36

Ni tycks verkligen haft en bra utflykt och vilken fin jacka du fick! Grattis till det fina resultatet som ledde till den vinsten.

Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

17 mars 2011 20:47

Tusen tack go'a Ingrid! Jag blev verkligen jätteglad för vinsten =)
Varma kramar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19 20
21 22
23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards