Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 26 augusti 2012

Födelsedagfirande i efterskott

Av Lambergsfrua - 26 augusti 2012 16:30

Kära Dottern med familj kom hem igår kväll från sin lilla semesterresa i grekiska övälden. En del  av Grekland som MiML och jag också  är mycket förtjusta i. Värmen därnere den här tiden på året fick oss att avstå från att delta i den resan.


Idag kom de över till oss för ett försenat födelsedagsfirande. Vi satt på balkongen och jag fick flera presenter bland annat två ursnygga tröjor.


 

Gode vännen Sune, som är på långtidsseglats i Medelhavet med sin Kerstin och träffat Dottern med familj på Tilos hade skickat med ett egentillverkat makraméunderlägg till mig - men aldrig att jag ställer en varm kastrull på det konstverket! Det får bli vackert underlägg till min lilla maritima hörna på balkongen - senare i höst tar jag in hela installationen till vardagsrummet.

Önskar er alla en fin kväll!

Varm kram,

Lambergsfrua   

 
 
Ingen bild

Maria

26 augusti 2012 17:30

Bara att trycka "gilla" på det :)

Lambergsfrua

26 augusti 2012 22:09

Tack! Jag tycker det var hellyckat och i kväll har vi mumsat i oss räkorna.
Stora kramen,
Ma

 
Ruth

Ruth

26 augusti 2012 23:33

Klart man kan fira i flera dagar, roligt att det drar ut lite på tiden när man skall öppna paket.
Fina presenter fick du, tröjor behövs nu när det är ruggigare väder och hösten lurar omkring hörnet. Ett fint makramé underlägg, du gör rätt i att inte sätta grytor på det, då blir det snart solkigt, hemmagjort är något speciellt och värdefullt att få. Med tanke på givaren så blev det fint med fyren och båten på.
Är det så mycket pollen i luften nu, vad är det nu som ställer till det utomhus för dig?
Jobbigt när man inte känner sig piggelin.
Nu skall jag sova så jag kan känna mig utvilad i morgon.
God natt kramen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

27 augusti 2012 11:38

Jo men visst, det är bara trevligt att fira flera dagar;) Ett sånt fint makraméarbete kan man också sätta upp på väggen som prydnad, men vi har ingen plats kvar på våra väggar. Flyttar från större till mindre får man prioritera bland sina tavlor.
Jag tror att makraméknytning är en trevlig sysselsättning framför allt när man bor på en båt - och sakerna går ju att använda också.
Det är gråbo och vildväxande gräs som påverkar mig så negativt och vi har rikligt av bådadera här runt Tjärnen. Jag mår allra bäst, när jag håller mig inomhus, men jag måste ju ut och röra på mig också. Det brukar gå över framåt september...
Önskar dig en solig och fin dag!
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Anita

27 augusti 2012 11:50

Du gör helt rätt som använder det till prydnad. Det var en fin present och passar till fyren, snäckan och segelbåten. Det liksom hör ihop tycker jag.
Så har de dina kommit hem igen med mycket att berätta och visa. Det blir nog många stunder framöver att sitta tillsammans på balkongen och mysa. Höstkvällarna kan vara riktigt goa ....
Stor kram från mig !!!

Lambergsfrua

27 augusti 2012 11:51

Jag blev jätteglad för presenten från Sune och tycker också att den passar fint ihop med mitt maritima inslag på balkongen.
Det var så roligt att träffa "hemvändarna" igen och surra om vad som hänt den senaste veckan båda där och här.
Det märks att kvällarna kommer allt tidigare nu. Igår tände vi ljusslingan på balkongen igen efter sommaruppehållet, då den har känts helt överflödig.
Varma kramen!
Lambergsfrua

 
Ingrid

Ingrid

27 augusti 2012 21:56

Så roligt att få fira lite i efterskott också!

Man måste passa på och ta vara på glädjeämnena. Det där underlägget var jättefint. Jag förstår mer än väl att du vill använda det som dekoration.

I Grekland har jag aldrig varit, om man inte ska räkna med ett och annat strandhugg när vi seglade längs kusten. Företaget jag jobbade på bjöd på en veckas "konferensresa" och det var verkligen en upplevelse. En resa jag aldrig skulle haft en tanke på att ge mig iväg på på egen hand. Det var verkligen en upplevelse och vi hade vansinnigt roligt.

Varm kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

30 augusti 2012 22:19

Jag är så glad och tacksam för makraméunderlägget från vännerna som är på långseglats hemifrån och nu i Medelhavet. Det är både vackert och användbart, även om jag föredrar att använda det som en ren dekoration.
Grekland har så mycket att erbjuda, precis som de andra länderna runt Medelhavet. Jag återvänder gärna till Tilos, som ligger ca 2 timmars resa med snabbåt från Rhodos.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Sonen

3 september 2012 07:38

När jag ser ett sådant där underlägg och andra saker som ser komplicerade ut att göra, undrar jag alltid: Hur kom någon på det där från början? Antingen var det ett geni, eller så har alltsammans utvecklats stegvis från en knut. Jag gissar på det sistnämnda tillsammans med människans inbyggda kreativitet, men jag blir alltid smått imponerad. Det passar utmärkt som maritim bas ;)

Kram

Lambergsfrua

6 september 2012 23:10

Ja du Peter, jag tror det var någon uttråkad sjöman på långseglats som kom på idén att börja leka med repen ombord och plötsligt fick han fram vackra mönster. Sune och hans Kerstin har ju nu bott ombord på sin segelbåt i två år och just påbörjat det tredje. Då är väl makraméarbete en fantastisk hobby - med användbart resultat dessutom. Jag är jätteglad för min lilla matta, som pryder sin plats i balkongens maritima hörna.
Stor kram,
Ma

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards