Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg den 13 januari 2012

Av Lambergsfrua - 13 januari 2012 17:15

Grävarbetet på Herrhagssidan av Tjärnen fortsätter och nu är det inte bara en utan två grävare, som mufflar runt i backen. Bloggvännen Yvonne föreslog, att det eventuellt skulle kunna vara Karlstads första tunnelbana som är på gång...   


Jag måste göra dig besviken, Yvonne. Vi var över i förmiddags för att prata med någon av gubbsen, men två satt i grävarna och två var nere i gropen och monterade samman rören.


Det är nog inte bara vi som undrar. En skylt upplyste om, att man lägger nya vatten- och avloppsledningar. Vi antar att det främst är för att ta hand om dagvatten. Kapaciteten på den nuvarande pumpstationen alldeles hitom viadukten under Hammaröleden är inte alls tillräckligt. När regnar kraftig blir det till exempel översvämning i brädgården hos Beijer Bygg (den vita byggnaden på foto).


När solen gick upp  8.52 hade jobbet redan pågått ett bra tag.


 
Både himlen och Tjärnens is antog en färg, som påminner om sommarens malvor.



Förra veckan köpte vi en tvåstänglad amaryllis, där två knoppar nu slår ut. Det kommer att bli fyra klockor på den här stängeln - om vi får den att överleva så länge...


Vi har ingen större erfarenhet av, hur man sköter en amaryllis, men på Dotterns inrådan har vi spolat av all jord och ställt löken i en skål med grus. Vattnet når bara upp till rötterna, inte löken. Än så länge kan vi njuta av den ståtliga växten.


Självklart kan jag inte låta bli att visa den här dagens solnedgång - heller. 


Årets omgång av Wild Kids börjar i Barnkanalen i kväll. Ja jag vet, det är ett barn- och familjeprogram - men vi har ju både barn och en familj. De förstår oss visserligen inte och stönar lätt åt oss, men det är smällar vi får ta.  


Senare ska vi ut på tågresa innan vi slår oss ner i en skön stol hos Skavlan.


Önskar er alla en skön och trevlig fredagskväll - oavsett vad ni gör eller ser.

Varma kramar,

Lambergsfrua  

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23 24
25
26
27
28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards