Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg den 31 juli 2012

Av Lambergsfrua - 31 juli 2012 13:00

"Ta av dig skorna" sjöng Povel Ramel, men det är tydligen helt fel enligt ortopedspecialister, framför allt när man kommit upp i mogen ålder. Och det har man ju.


 

 

Man ska vara rädd om sina fötter förstås och helst pyssla om dem varje kväll med ett fotbad,  massage och fotcreme. Varje kväll, alltså... Detta är speciellt viktigt för diabetiker, men även för alla oss andra som vill ha friska fötter, som ska orka bära oss genom livets olika skeenden. Jaha ja. Att bara duscha eller bada räcker inte. Nähä, nä


 

 

Fotbad tar jag väl nån gång då och då, liksom MiML. Med väldoftande fotsalt. Helt fel! Det bör vara en mild flytande tvål i vattnet. Jaha ja.


Mannen i Mitt Liv har alltså varit hos sjukhusets diabetes-fotterapeut idag och dessutom träffat både en diabetesläkare specialiserad på fötter och en ortopedingenjör. Allt detta för det lilla skavsåret på tån! Jag är djupt imponerad över hur väl vården fungerar, när man väl kommit in i systemet - och hur vänlig personalen är.


 

Skavsåret ser ut att vara läkt men finns kvar under en hudförhårdad. Klart att det gör ont, när MiML går. Terapeuten skrapade rent (aj!) och la förband. Som ska bytas på vårdcentralen två gånger i veckan. Däremellan ska fotspecialist se till att förhårdnaden inte får en chans att växa över såret, innan det är läkt. Jaha ja.


 

Ortopedingenjören ansåg att MiML behövde att par (ännu) stadigare skor anpassade till skadan och det ordnades direkt på Ortopedteknik! Utan kostnad! Det ingår i sårvården. Allt som kan förebygga svårare skador med lidande för patienten och ökade kostnader för sjukvården, betalar sig nog i längden.


Så det var på stadiga fötter och ett nöjt leende MiML klev ut från sjukhuset i solskenet!


Önskar er alla en riktigt fin dag!
Solig kram,
Lambergsfrua   

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15
16 17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards