Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg den 26 maj 2013

Av Lambergsfrua - 26 maj 2013 20:30

Vi var inte på utflykter alla dagar. Vi unnade oss lite slappartid också, då vi undersökte Ponta Delgada på egen hand.


 
En morgon fick vi se ett helvitt franskt militärfartyg bogseras in i hamnen. Det var utrustat med stora radarskärma riktade upp mot skyn. Vad i hela friden var detta för fartyg? Handlade det om forskning? Handlade det om spionage av något slag? Handlade det om spaning? Eller handlade det om något helt annat? Ingen av dem vi frågade hade en susning.



Något speciellt och lite hemligt var det nog i alla fall, för man placerade ut en kur med vakt från fartyget. Ingen obehörig hade en chans att ta sig in där bakom staketet. 



I Ponta Delgada finns en hel del hus prydda med riktigt snygg graffiti - som den här nere vid Avenidan, som går längs vattnet.



Annan typ av graffiti. Huset ser ganska slitet ut, men den svarta lavastenens färg tränger snabbt genom den vita rappningen i det fuktiga klimatet. 



OK, här är det slitet - men målningen är ganska cool ;) 


 
Då känns det här lite fräschare kanske - en hjärteblomma.



Det här var nog en av mina favoriter målat på en husvägg vid porten. Man kan ju undra vad de två katterna viskar om, som den tredje inte får höra    



Det finns väl ingen tvekan om vad man säljer i den här butiken   



Det är inte för inte, som Ponta Delgadas marina kallas för en lyxmarina. Här trängs stora och dyra båtar. I gästhamnen kom den här tyska segelbåten in på morgonen. Besättningen hängde sina våta dräkter på tork och traskade sedan bort till duscharna med handdukar, tvål och schampo. Det måste ha känts skönt atta få skrubba sig ren efter en tid till sjöss. Nästa dag var de på väg ut på fortsatta saltstänkta äventyr igen.



Gästhamnen gillades också av mängder av måsfåglar. Jag kan bara tänka mig hur irriterande de måste vara för båtägare senare på säsongen.

Eftersom vi hade middag på hotellet till kvällen, bestämde vi oss för en lättare lunch.


Vi fick ett bord på Paparocas uteservering på Avenidan med fin utsikt över människor och aktiviteter både till lands och sjöss.
Något lätt var det ja. Ingen av oss kan portugisiska, men vi beställde något som bars in på tallrik till en annan gäst. Kyckling - ja, men det lät och såg bra ut.


Döm om vår förvåning när vi fick varsin tallrik stor som ett uppläggningsfat med läcker grillad kyckling, bacon. blomkål, broccoli, morötter och "potatismospluttar". Fantastiskt gott - men så mycket...  Trots att vi lämnade en del, var vi inga storätare vid middagsbuffén den kvällen...


TRO INTE ATT DET KLART MED DETTA INLÄGG - DET KOMMER MERA!

Varm kram,

Lambergsfrua   

 









Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2013 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards