Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 5 februari 2014

Solen fattas oss

Av Lambergsfrua - 5 februari 2014 13:15

Om december var ovanligt snöfattig på Karlstads breddgrader, fick vi vår beskärda del av den varan i januari. Sol har det däremot varit dåligt med i Solens egen stad. I januari behagade den visa sig bara 16 timmar mot normalt 47. Undra på att man känner sig blek om nosen.

Nu ska jag inte klaga för ljuset återvänder och dagarna har blivit märkbart längre. Mannen i Mitt Liv har fullt sjå att ändra tiden på myslampornas tidur.

Både MiML och jag har just nu en del skrivarbete att göra för vår förening och sånt tar alltid längre tid än beräknat. För min del handlar det om informationsbladet till medlemmarna och det är inte klart ännu. Jag slutför det inte helt, förrän vi har haft vårt styrelsemöte på måndag. Då får jag troligen lite mer att skriva om.

 

Dagen är grå, snön sjunker ihop i de få plusggraderna och plogvallarna är svarta av smuts. Från Skåne och Gotland rapporterar lyckliga bloggvänner att de sett snödroppar. Här ser vi bara droppar av snö.
Just nu känns det som att den som väntar på något gott, väntar alldeles för länge...   


 
Så snälla Fröken Vår - förgät-mig-ej!


Varm kram,

Lambergsfrua   
  

 
 
marina

marina

6 februari 2014 01:51

Jag läste just om desssa futtiga soltimmar under januari - himla tur att det finns lite ljus lagrat från i somras! Kul att se din vy från fönstret, det är nästan så att jag kan vinka hem till mig!

http://www.marinasbay.blogspot.com

Lambergsfrua

6 februari 2014 10:30

Visst är det ynkligt få soltimmar vi har fått njuta av här. Även idag är det helt solfritt. Jaså, du bor så nära Lamberget. Ja inte just nu förstås, men när du befinner dig på nordligare breddgrader ;)
Kram,
Lambergsfrua

 
wiper

wiper

6 februari 2014 10:57

Vi har väldigt solfattigt här också, det är mest dimma och dis. Inte så kallt och vindstilla. Snön håller på att smälta.

Härligt att ni jobbar för er förening för sånt behövs. Vi bor i hyreslägenhet så det finns inget sånt här tyvärr, fast det är många problem som måste lösas, fast vi ligger på och har fått gehör nu.

Härlig blombild. Hoppas det blir en tidig vår

Ha en skön torsdag med din man
kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

7 februari 2014 22:42

Ja, solen har nog inte visat sig så mycket nånstans under januari. Man känner en saknad faktiskt. Blir till att knapra lite D-vitamintabletter som kompensation för de uteblivna strålarna.
För mig får det gärna bli vår redan i mrogn , men så väl lär det väl inte bli;)
Trevlig helg!
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingrid

Ingrid

7 februari 2014 11:12

Nu längtar man verkligen efter solen!
Jag hoppas att vi får se något av den i helgen, men jag tror inte det är så stort chans, i alla fall inte om man tittar på vad SMHI har för prognoser.
Snygg bild du har i din header som vanligt!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

7 februari 2014 22:45

Ja, jag håller helt med dig Ingrid och inte lär det bli någon sol här heller de närmaset dagarna. Märkligt att SMHI alltid (nästan) spår rätt när det gäller mulet väder ;)
Tack för berömmet av min header. Som du vet ar foto mitt eget och sen får jag hjälp att piffa upp den med lite trevliga tillbehör - helt i min smak.
Trevlig helg!
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Bosse Lidén

7 februari 2014 19:31

En mycket vacker och passande önskebild på slutet. En av mina favoritblommor. Enligt statistiken så var januari otroligt snål med soltimmar i Skåne också. Idag har regnet nästan tvättat bort all snön i vår stad. Helgkram

Lambergsfrua

7 februari 2014 22:47

Jag tyckte allt att jag var lite finurlig där med just de blommorna och min önskan om besök av Fröken Vår ;)
Vi fick ännu lite mer snö i eftermiddags, tung blötsnö men jag hoppas det töar bort i morgonsdagens förväntade plusgrader.
Trevlig helg önskar jag dig och familjen!
Varm kram,
Lambergsfrua

 
wiper

wiper

13 februari 2014 09:15

Jag har en gissningstävling i min blogg men har endast fått in ett rätt svar så i morgon 10.00 kommer det in en ledtråd och tävlingen avslutas 16 februari

En länkt till tävlingsinlägget:

http://wiper.bloggplatsen.se/2014/02/10/10513040-gissningstavling/

Ha en skön torsdag
kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

13 februari 2014 11:27

Tack för det Wiper. Jag har varit dålig på att blogga och bloggvandra ett tag igen, så din tävling har jag missat. Ska in och kolla.
Ha en skön dag.
Varm kram,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards