Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 7 april 2014

Kösamhälle!

Av Lambergsfrua - 7 april 2014 10:00

I veckan som gick hade vi ett ärende till sjukhuset här i stan. Sedan sjuklhuset för någrta år sedan började byggas om och till, har det varit ett elände för både besökare och personal att få tag i en parkeringsplats. Personan som bor långt från allmänna kommunikationer har uppmanats att parkera drygt 1 km från sjukhuset och sedan ta sig en promenad till jobbet.

Det låter väl bra och miljövänligt. Men vem vill traska på ensliga gator i vintermörkret en sen kväll? Alla på ett sjukhus jobbar ju inte dagtid. 

Nåja, problemet är tydligen inte löst bara för att man lyckas hitta en parkeringsplats.


Vi trodde att de här personerna köade för att komma med en buss eller liknande, men nej - de köade för att få betala för den parkeringsplats de lyckats få tag i...  

Det är ju tur att vi svenskar anses vara så bra på att köa i alla möjliga och omöjliga sammanhang - även vad gäller sjukvård och parkeringsplatser.

Önskar er alla en bra start på veckan.

Varm kram,

Lambergsfrua   

 
 
Ingrid

Ingrid

7 april 2014 11:04

Jag använder Easypark när jag parkerar och då slipper jag använda p-automaterna. Mycket smidigt och dessutom slipper man fundera på hur lång tid man ska betala för. Skulle man bli kvar längre än tänkt är det bara att via mobilen förlänga parkeringstiden.

Annars är det ett elände att hitta parkeringsplatser just vid sjukhuset. Man kan undra över hur mycket en sjuk och medtagen människa ska tåla i sina försök att få kontakt med sjukvården.

Jag hoppas att du har en fin måndag!
Varm kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

7 april 2014 22:42

Ja det är ett bra och smidigt sätt att slippa ifrån köandet vid p-automater. Det här måste ha varit något speciellt, för normalt är det inte alls såna köer där. Kanske fel på automaten.

Jag håller med dig om att det är påfrestande för en sjuk människa att behöva trassla med p-platser och betalning - när annat känns så mycket viktigare.
Varm kram,
Lambergfrua

 
Ditte

Ditte

7 april 2014 17:47

Oj, tur att man har cykel då! Och de gånger jag besökt lasarettet under vintern har jag åkt buss, det är ju smidigt! Ha det gott!!

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

7 april 2014 22:44

Absolut Ditte. Så där brukar det ju inte heller se ut vid p-automaten. Kankse det var något fel på den, eller någon person som inte fixade allt det tekniska för att betala.
För bilburna fnns det gott om p-platser på norra sidan av sjukhuset - inga köer nånstans.
Kramar!

 
Ingen bild

Bosse Lidén

7 april 2014 20:47

Usch! Jag tror att jag ska sluta gnälla över småsaker. Nästa gång jag besöker vårt sjukhus ska jag tänka på ditt inlägg och din bild. Kram Bosse

Lambergsfrua

7 april 2014 22:46

Ja nog är det lätt att gnälla på allt och inget, men just när man är mitt uppe i en frustrerande situation är det lätt att glömma alla andra, som kanske har det mycket värre ;)
Kram!

 
Anita

Anita

8 april 2014 10:22

Fy så förfärligt ... Att gå 1 km från jobbet en mörk sommarkväll kan ha sina risker också. Dessutom så är man tröttkörd helt säkert efter ett arbetsamt arbetspass. Att sen köa vid betalautomaten är ju ingen hit heller - nää, det blir sämre och sämre i vårt land. I Jönköping där vårt sjukhus är står det skyltar genom hela stan hur många parkeringsplatser som är lediga så ser man att det är fullt kan man ställa vid A6 och gå några hundra meter men det rör ju på sig hela tiden på en parkeringsplats så det brukar aldrig vara fullt.
Kram på dig och tack för inlägget som var mycket intressant att läsa.

http://resenarskan.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

8 april 2014 11:05

Ja du Anita, du må tro att de sjukhusanställda har protesterat mot den här nyordningen. Till saken hör att de inte ens får parkera på den stora p-platsen framför sjukhuset. Den är reserverad för besökare under den (långa) tid som sjukhuset byggs om och till.

Jag tycker det skulle kännas väldigt osäkert att traska ca 1 km på sena kvällen eller tidiga morgonen. Den motionen kan man få vid lämpligare tillfällen.

Bra ordnat i Jönköping med infotavlor om antalet lediga p-platser vid sjukhuset. Det kan vi nog bara drömma om här.

Jag tror inte att det är lika långa köer i vanliga fall för att betala vid p-automaten - men jag vet förstås inte säkert.

Varma kramen,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - Tisdag 14 sept 12:38

  Kvällarna kommer allt tidigare och det känns mysigt att tända ljus. Man kan ju hålla kvar lite av sommarkänslan med hjälp av väldoftande lavendel på ljusglaset.  Jag väljer att kalla den här tiden på året för sensommar, även om tidig höst är mer m...

Av Lambergsfrua - Fredag 9 april 16:45

  Det senaste året har helt överskuggats av Covid-19 med alla skrämmande rapporter om antal smittade, döda och biverkningar av olika vacciner. Mannen i Mitt Liv och jag har i möjligaste mån hållit oss isolerade och bara träffat vära närmaste utomhus...

Av Lambergsfrua - 17 december 2020 14:52


2020 är ett år som inte liknar något annat vi har upplevt och det närmar sig sitt slut. Den här julhelgen blir annorlunda för alla och även ensam för många. Vi kan inte träffas och umgås med familj och vänner som vi hade önskat, men på något sätt kom...

Av Lambergsfrua - 10 oktober 2020 15:19


Temperaturmässigt har vi inte fått höst här riktigt än, men det handlar nog bara om dagar, innan vi också har glidit in i den mörkare årstiden.Pandemin gör tillvaron lite ensam, men vi gör allt för att undvika smittan och håller oss på vår kant.   Då...

Av Lambergsfrua - 8 september 2020 15:15

Juli blev en blöt och förhållandevis kall månad, den månad då så många hade semester. Däremot bjöd både juni och augusti på fint sommarväder, ja några dagar till och med i varmaste laget för oss silverrävar.   Den här sommaren liknar ingen annan. Cor...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se