Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 27 april 2014

Bröllis och tågsläpp

Av Lambergsfrua - 27 april 2014 17:45

Idag är det Dotterns och Svärsonens bröllopsdag, som vi naturligtvis ville fira med blommor och blader.

 
Jag fotograferade aldrig buketten de fick av oss, men tycker att de nu rikligt blommande forsythiabuskarna är ett utmärkt alternativ. Dessutom doftar de så gott - som mild honung.

 

Vi har dessutom ägnat oss åt tågsläpp i Kil. Ja nu är ju tågsläpp inte att jämföra med till exempel kosläpp, då vårystra kossor släpps ut på grönbete.

 

De gamla veteranvagnarna står lugnt och stilla på sitt spår, men är öppna för alla intresserade att strosa runt i. Mannen i Mitt Liv fastnade förstås en stund vid modelljärnvägen, som är under uppbyggnad


Förstaklassvagnarna från 1930-talet erbjuder hög komfort för dem som har förmånen att få åka med någon av de chartrade turer, som anordnas i Värmlandstågs regi.

 
Tänk att få sitta i sköna fristående fåtöljer under en tågresa. Fast borden är ju förstås lite små...  


Den här skylten satt inte på en toadörr utan på dörren som skiljer tågvagnarna åt.  SJ hade miljötänk redan då på 50-talet.

 
Ikväll när vi gick hem
från Dottern och Svärsonen, fick vi syn på årets första gullvivor som lyste i solskenet. Solen strålade och det var+21. Man kan nog säga att det är sommar - i alla fall ett par dagar till...

Jag önskar er alla en skön fortsättning på denna söndag.
Varm kram,

Lambergsfrua       


 
 
Anita

Anita

27 april 2014 18:37

Grattis till din dotter och måg ... Åren går även för våra barn. Att det är din dotter syns för ni är så lika och för att nämna mågen också så ser jag att ditt barnbarn är kopia av sin far. Nu har jag väl fått till det eller???
Varmt är det och ett par dagar till ... sen så blir det som vanligt igen !!
Stor karm till dig vännen min <3

http://tillbakablick.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

27 april 2014 21:26

Visst är det så att släktdragen går igen i våra barn. När jag ser det där foto idag ser jag att mågen är så lik sin pappa, men det kunde jag inte se då - och visst är Maria lik mig. Mer nu är tidigare.
Underbara dagar vi har haft och får ha ännu ett par dagar. LÅt bli svalare - jag tar ändå inte fram tjocka jackan. Hellre stannar jag inomhus ;)
Stora kramen,
Lambergsfrua

 
Ingrid

Ingrid

28 april 2014 22:29

Det var verkligen en maffig forsythia. Vilken blomning!
Här på Gotland har vi ju ingen järnväg, annat än en museijärnväg i Dalhem som några entusiaster håller igång. Järnvägen är utbyggd flera gånger och nu är den 3.5 km lång.
Här blommar också gullvivorna nu och på min lilla gräsmatta finns ett bestånd som jag är mycket rädd om.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

1 maj 2014 17:14

Visst är den forsythian fantastisk! Den växer vid ett hyreshus i närheten av oss och jag tror inte att den får någon speciell omvårdnad. Ändå blommar den så rikligt.
Jag tror att det är ett riktigt "gullviveår" i år. Det växer massor av dem i trädgårdarna. En vacker blomma, som jag förstår att du värnar om.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Sonen

Sonen

29 april 2014 08:57

Gullvivor är något av en favorit för min del också. Kanske för att det knappt finns några här på västkusten. Jag vill minas att marken var gul av dem på sina håll i Nynäs, men det kan förstås vara en efterkonstruktion. Var det förresten inga andra resenärer på tåget? Jag tycker ni ser behagligt ensamma ut ;) Kram!

http://www.durietz.n.nu

Lambergsfrua

1 maj 2014 17:17

Du minns helt rätt käre Sonen. I nynäshamn framför allt ute vid reservatet växte det mängder av gullvivor på ängarna. Visst är det en vacker blomma, som är din pappas favorit också.
Här har vi väldigt mycket gullvivor i år, men det är i trädgårdarna. Jag tror inte att de växer vilt här.
Ha det gott!
Kramen,
Ma

 
Suss

Suss

29 april 2014 20:34

Roligt med tåg tycker jag, som är järnvägardotter och har åkt MYCKET tåg under mitt liv. Längsta resan gick till Italien när jag bara var 7 år. Hela min familj + en kusin åkte till Venedig och Rom. Det tog 2 dygn och att mor och far orkade fattar jag inte. Roligt att se dina bilder, även om de var lite nyare än på slutet av 50-talet. KRAM

http://leontina.blogg.se

Lambergsfrua

1 maj 2014 17:20

Men så roligt och spännande att få göra en långresa med tåg i så unga år. Som barn blir en sån resa bara ett enda stort äventyr. Kanske uppskattade dina föräldrar resan lika mycket som du - din pappa var ju "järnvägare" och din mamma kanske inte heller var helt ointresserad av tåg ;)
Kram!
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - Tisdag 14 sept 12:38

  Kvällarna kommer allt tidigare och det känns mysigt att tända ljus. Man kan ju hålla kvar lite av sommarkänslan med hjälp av väldoftande lavendel på ljusglaset.  Jag väljer att kalla den här tiden på året för sensommar, även om tidig höst är mer m...

Av Lambergsfrua - Fredag 9 april 16:45

  Det senaste året har helt överskuggats av Covid-19 med alla skrämmande rapporter om antal smittade, döda och biverkningar av olika vacciner. Mannen i Mitt Liv och jag har i möjligaste mån hållit oss isolerade och bara träffat vära närmaste utomhus...

Av Lambergsfrua - 17 december 2020 14:52


2020 är ett år som inte liknar något annat vi har upplevt och det närmar sig sitt slut. Den här julhelgen blir annorlunda för alla och även ensam för många. Vi kan inte träffas och umgås med familj och vänner som vi hade önskat, men på något sätt kom...

Av Lambergsfrua - 10 oktober 2020 15:19


Temperaturmässigt har vi inte fått höst här riktigt än, men det handlar nog bara om dagar, innan vi också har glidit in i den mörkare årstiden.Pandemin gör tillvaron lite ensam, men vi gör allt för att undvika smittan och håller oss på vår kant.   Då...

Av Lambergsfrua - 8 september 2020 15:15

Juli blev en blöt och förhållandevis kall månad, den månad då så många hade semester. Däremot bjöd både juni och augusti på fint sommarväder, ja några dagar till och med i varmaste laget för oss silverrävar.   Den här sommaren liknar ingen annan. Cor...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se