Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 22 mars 2015

Lite av varje från mars månad och bra bok

Av Lambergsfrua - 22 mars 2015 16:30

Så har då våren kommit med besked, men nätterna är fortfarande kyliga. I morse hade vi en tunn isskorpa på Tjärnen igen, men den blev inte långvarig när det dagades igen. Någon snö fick vi inte alls det senaste dygnet.


I början av mars tittade krokusar upp invid den värmande husväggen och snart kan vi glädjas åt lysande gula påskliljor där också.


Kära Dottern och Svärsonen förstärkte känslan av vår genom att ge oss en härlig bukett tulpaner i blandade färger, när de var här på middag.


Den 11 mars sjösattes den första båten i Tjärnen och gled in till bryggan efter en liten provtur.


Ett vårtecken så gott som något! Det är nästan så de där sparkarna ser lite sorgsna ut där de står på den spirande gräsmattan.     

Mannen i Mitt Liv och jag behövde en ny värmefläkt till balkongen och besökte därför Jula en dag. Där fanns mycket roligt att titta på bland annat de här fantasifulla toalocken. Jag gillar det blå i nedre raden, men MiML var inte det minsta intresserad. Vi hittade ingen värmefläkt som föll oss i smaken, däremot

kom jag ut från butiken med en omgång nya mikrotrasor och en mikromopp!

 
En solig men blåsig dag åkte vi ut till Lillängshamnen på Hammarö. Vi köpte varsin laxpita på Fiskrökeriet och tog med oss ut på den fina boardwalk, som är byggd över klipporna längs vattnet. Där finns flera "rastplatser med bänkar", synnerligen lämpliga för personer som vill äta sin laxpita med vacker utsikt.   


Senaste veckan har der funnits möjligheter att få se norrsken på våra breddgrader - förutsatt att det inte var molnigt förstås. Och det var det här...   
 
 
Den 20 mars på vårdagjämningens förmiddag var det partiell solförmörkelse - men även detta naturfenomen doldes här effektiv av moln. Däremot blev det skymningdager. De här skatparet slog sig ner på lyktstolpen utanför vårt fönster och såg lite förvirrade ut. "Va? Är det redan dags att stoppa huvudet under vingen, eller?" tycktes de  fundera - om nu skator funderar.

 
Samma dag kom båt nummer två till bryggan och snart kommer de två att få sällskap av många fler.
I Kanalen ligger också två båter och skvalpar vid bryggan.


För någon vecka sedan var vi ute på IKEA för att fylla på förrådet av värmeljus och köpte då samtidigt några förpackningar vita klädgalgar. Det blev en bra startkick för att komma igång med den där välbehövliga rensningen i vår klädkammare. Bort med sånt som inte används eller har krympt av klädkammarluften. Bort med alla gamla klädgalgar av olika form och färg och fason och in med de nya vita. Vilken skillnad det blev! 



Ny värmefläkt hittade vi hos Clas Ohlsson och den sprider en skön värme på den inglasade balkongen.
Gårdagen var solig och på kvällen satt vi därute ganska länge, löste livsgåtor och njöt av den tunna månskäran. Eller nej vi löste inga livsgåtor, vi pratade bland annat om Peter Erik Du Rietz nyutgivna historiska skräckroman Natten jag dog - som är så bra. Otäck också förstås, men med bland annat fantastiska skildringar av 1700-talets Köpenhamn, London, vikingarnas Normandie och och inte minst Göteborg. 

Men detta avslutar jag dagens epistel och önskar alla en bra fortsättning på den här söndagen.
Varm kram,

Lambergsafrua   

 
 
Ingrid

Ingrid

23 mars 2015 11:51

Vilken trevlig sammanfattning av mars månad!
Jag missade också både norrsken och solförmörkelse. Norrskenet sov jag bort och solförmörkelsen doldes bakom täta moln. Så prydligt det blev i din klädkammare. Jag känner att där har jag absolut något att ta efter. ;)
Ha en skön vecka!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

23 mars 2015 15:47

Tack så mycket Ingrid! Jag har inte kommit mig för att skriva varje eller varannan dag och kände att det här passade mig. Får se hur det blir framöver, för släppa bloggen vill jag inte.
Jag är jättenöjd med de nya galgarna i klädkammaren. Jag har i alla fall sparat 5 vanliga vita plastgalgar för att kunna ha i tvättstugans torkskåp. Trot inte att de vita lackade mår så bra av värmen.
Ha det gott!
Varm kram,
Lambergsfrua :)

 
Ingen bild

Sonen

26 mars 2015 15:43

Den där klädkammarluften alltså, den ställer minsann till det. Mina kavajer är drabbade, liksom mina smokingbyxor. Smokingjackan förpassades till de svunna högtidsdagarnas himmel redan för tre år sedan och blir säkert glad för lite sällskap av sin andra hälft :D
/ Kram

Lambergsfrua

26 mars 2015 22:58

Visst är det ett mysterium det där med luften i garderober och klädkammare ;) Tur att jag själv inte har någon smokíng att bekymra mig om ;)
Kramen,
M

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards