Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 24 mars 2015

En härlig vårdag!

Av Lambergsfrua - 24 mars 2015 17:15

Igår var vi på IKEA och köpte en ny kontorsstol till mig. Den gamla hade avgått med pension. 

Den senaste tiden har vi hållit på att rensa i vår klädkammare och diverse lådor och skåp. En hel del har vi lämnat till Röda korset, men allt är inte intressant för dem att sälja i butiken. De villha helt och rent och det kan man ju förstå. I förmiddags blev det därför en tur till återvinningscentralen Heden för att lämna min gamla pensionerade kontorsstol och lite annat smått och gott.

 
Istället för att
 sen återvända direkt hem, åkte vi fram till Badet vid Kroppkärrssjön. Ja inte för att bada utan för att parkera bilen och ta en tur med stavarna i den sköna vårsolen. Det är en riktig fågelsjö och vassen slås varje höst för att förhindra att sjön växer igen. Vi såg kanadagäss, änder och sothöns och doppingar.

 
Man har planterat in karp för att "beta" av bottenvegetationen och sjön är också populär bland sportfiskare. Naturligtvis fångas även karp, men de måsta absolut tillbaks till sjön. Ingen karp till middag därifrån alltså.

 
Det finns fina bryggor och utsiktsplatser, bänkar och grillar. Här har någoncmed humor varit framme med penseln.   


Vid Kroppkärrs Koloniområde var grindarna låsta, så vi kom inte in för att beundra de spirande vårblommorna. Utanför staketet blommade den här busken. Jag känner igen den och borde veta vad den heter - men minns tyvärr inte. Fin är den i alla fall.

Nu blir det en stund på balkongen med läsning. Har läst klart Peter Erik Du Rietz bok och håller nu på med Rickard Flingas "Iskallt och stenhårt - mina tjugo år i Texas fängelser".

Önskar er all en fin avslutning på den här dagen.
Varm kram,
Lambergsfrua    

 
 
stinalill

stinalill

25 mars 2015 12:29

Gigi!! Vicken ljuvlig header du har!!! Och härliga foton!! Och jag blir så glad för boktips - jag lyssnar nästan dagligen på Storytel, så det "går åt" en hel del böcker ;-)Ha d gött o kram från Stina

http://stinalill.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

25 mars 2015 15:17

Tack snälla! Headern är skapas av blogg- och Facebookvännen Anita Fridén av et av mina foton. Hon är så duktig, tycker jag.
VIsst är det roligt att få boktips. Boken Natten jag dog är stundtals ganska otäck, men den är en blandning av fiction och historiskt dokument. Skildringarna från 1700-talets Göteborg fångade mig helt.
ha det gott!
Varm kram,
Lambergsfrua :)

 
Ingen bild

Sonen

26 mars 2015 15:39

Äter man karp? Ja, det kan man förstås göra, man kan ju äta både ekorre och kråka med mera, jag har bara inte hört talas om någon populär karprätt. Ugnsbakad karp? Karpgratäng?

Lambergsfrua

26 mars 2015 22:57

Jo men det gör man faktiskt framfäöra allt i de gamla öststaterna om jag inte minns fel. Karpgratäng? Näe, det låter inte lockande förstås ;)
Kramen,
Ma

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skapa flashcards