Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg den 1 februari 2015

Av Lambergsfrua - 1 februari 2015 15:00

Ja så är vi då inne i februari månad. Februari betyder rening och i Rom firade man med stora reningsfester och fackeltåg.

Göj å andra sidan kommer från isländskan och kan betyda tunn snö eller spårsnö - alltså snömånad. Och snö har vi fått de senaste dygnen. Det har snöat i över ett dygn nu och det har inte slutat än...

 
I morse såg några av våra fönster ut som om de vore täckta av en skir spetsduk. Som sprejade med snö på burk.

 
Det är en hel del öppet vatten i Tjärnen trots ett par minusgrader. Det ser faktiskt lite ofräscht ut i iskanterna. De vita prickarna är inte vågor utan snöflingor, som dansar utanför fönstret. 

 
Mannen i Mitt Liv har skottat fram bilen. Vi ska visserligen inte köra någonstans idag, men han gjorde det i förebyggande syfte. Vi har nämligen motorvärmare + kupévärmare ställda på kl.10.30 varje dag. Då ska bilen vara "körklar" om vi vill ut i trafiken. Motorvärmaren känner själv av, när den ska gå igång för att motorn ska vara klar till den valda tiden. Är det mildare än +10 går den inte igång, är det -20 kan den starta max 3 timmar innan avfärd. 

Det fungerar alldeles utmärkt, men det betyder också att snön på rutorna smälter. Problemet uppstår, när det snöar och är minusgrader som idag. Då fryser den smälta snön till is - och vi får ett tufft jobb att skrapa rutorna, när vi ska använda bilen. 


Jag måste bara få visa hur vackert ett ljus kan brinna ner. I slutskedet har stearinet bildat en rejäl "fot" och lika vackert mönster. som vi har fått på fönstren. 

Skön avslutning på helgen önskar jag alla.
Varm kram,

Lambergsfrua 


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2015 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards