Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 5 mars 2016

Las Palmas del 3 Karnevalsavslutningen

Av Lambergsfrua - 5 mars 2016 13:45

Dag 5 söndag Drag Queen Show och Sardinens begravning

Äntligen bra väder!
Gul flagg på morgonen men senare på dagen blev det grön glagg och många som badade.


Till Söndagsmarknaden i Parque Blanco nära Catalinaparken. Där säljs kläder, skor, väskor
lite leksaker och mycket annat. Vi var förvånade över att så många varor såldes till synes framkastade på diskarna i stora högar. Men det lockade köpare, så det är nog ett smart knep att få kunder.

 
Tillbaka till Las Canteras och La Regata, där vi satt i skuggan med ett glas vin. Att kolla på folk är ett roligt tidsfördriv.


Alldeles precis lagom eftermiddagstemperatur.


Längre bort på Las Canteras satt tre killar och spelade medryckande irländsk musik.


Nere på stranden dansade den här lilla tösen koncentrerat och med stor inlevelse varv efter varv runt det lilla förvaringsskjulet för solstolar.

 
Efter middagen tog vi i oss fullmånens sken åter till Catalinaparken för att se Sardinens begravning.
Vadå Sardinens begravning? undrar du säkert. Den enda förklaringen jag funnit till den här traditionen är: Sardinen symboliserar Karnvalens alla delshower och andra framträdanden. När karnevalen är slut bärs den stora papier maché-sardinen på en flotte i procession med sorgklädda människor till Las Canteras-stranden. Där tänder man eld på sardinen och skjutsar ut flotten i vattnet för att på så sätt synliggöra slutet på årets karneval


Nu blev Sardinens begravning kraftigt försenad, för först skulle fredagens uppskjutna Drag Queen Show gå av stapeln. Det var en av de få shower som krävde biljett och de såldes slut samma dag, som de släpptes. Tillsamman med många andra som blivit utan, stod vi med sträckta halsar utanför avspärrningarna för att se så mycket som möjligt.


Foto: Promoción Las Palmas 
Riktigt stiliga grabbar!


Foto: Promoción Las Palmas
Läcker blå färg piggar upp det svarta


Foto:Promoción Las Palmas
Fascinerande klack- och sulhöjd på de stövlarna - och i fortsättningenkommer jag inte att kunna se en kaktus utan att tänka på den här killen...

 
Foto: Promoción Las Palmas
Och här har vi
Årets Drag Queen - men hur i hela friden kan man ta sig fram i sådana där skodon?! 


Foto: Leif Kempe, Kanarieliv 
Så var det dags för den sorgliga avslutningen med Sardinens begravning - men det såg inte särskilt sorgligt ut faktiskt. Sardinen själv såg ganska nöjd ut med sina botoxade läppar och folk i sorgetåget skrattade och tjoade.

Vi följde inte med tåget till sjösättningen av Sardinen utan gick tillbaks till hotellet. Vi tog ett glas vin på balkongen, läste lite och somnade gott.


Foto: Leif Kempe, Kanarieliv
Runt halv ett på natten vaknade vi av dunder, brak och sprak. Nej, nej, det var inte åska, men väl karnvalens avslutande hejdundrande fyrverkeri. Det var helt i klass med de allra häftigaste, som vi har sett i fyrverkeriglada USA - och det höll på i en halvtiimme!

   
Foto: Leif Kempe. Kanarieliv 
Det var inga som helst uppehåll mellan uppskjutningarna. Fyrverkerierna smälte ihop till ett makalöst skådespel mot den mörka himlen.

    
Foto:Leif Kempe, Kanarieliv
Och sedan somnade vi gott igen.

Jag tänkte, att det skulle räcka med att dela in våra foton och upplevelser i tre delar, men det får bli en fjärde och avslutande del - så, det kommer mera!

Varm kram,
Lambergsfrua
  

 

   

 
 
Ingrid

Ingrid

5 mars 2016 15:22

De kan verkligen konsten att smälla av fyrverkerier i de här sydliga länderna. Det var likadant i höstas när helgonet i Giardinin-Naxos firades. Jag trodde aldrig att det skulle sluta smälla och det var också sent på natten, men jag gick upp och stod på balkongen och beundrade det.
Hoppas att ni har en skön lördag!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

5 mars 2016 17:01

Du har helt rätt! Vi hade faktiskt aldrig sett något fyrverkeri härnere tidigare, men vi imponerades stort. Vi gick först ut på balkongen, men det blev lite svalt därute, så sedan stod vid balkongfönstret och tittade.
Önskar dig detsamma Ingrid!
Varm kram,
Lambergsfrua :)

 
Ingen bild

Anita Fridén

5 mars 2016 18:49

Jättevackert fyrverkeri och alla karnevalskläder var ju otroligt tjusiga. Begravningen av sardinen 😂 ja ja det finns inga gränser för att ha kul ... Tack snälla för att du roat mig i väntan på TV-programmen jag tänkte se ikväll. Tack och kram.

Lambergsfrua

5 mars 2016 19:47

Ja, det där fyrverkeriet var något i hästväg. Jag tycker att vi har sett så många otroligt fina 4 juli-fyrverkerier i USA, men de var ingenting mot det här.
Sardinens begravning var ju festlig, men jag fattar ändå ite sammanhanget mellan karnevalsslutet och fisken. Strunt samma, kiul var det i alla fall.
nart dags för en riktig TV-kväll med Mellon och Krig och Fred del 1. Filmen efteråt spelar vi in för att se i morgon.
Varma kramen,
Lambergsfrua :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - Tisdag 14 sept 12:38

  Kvällarna kommer allt tidigare och det känns mysigt att tända ljus. Man kan ju hålla kvar lite av sommarkänslan med hjälp av väldoftande lavendel på ljusglaset.  Jag väljer att kalla den här tiden på året för sensommar, även om tidig höst är mer m...

Av Lambergsfrua - Fredag 9 april 16:45

  Det senaste året har helt överskuggats av Covid-19 med alla skrämmande rapporter om antal smittade, döda och biverkningar av olika vacciner. Mannen i Mitt Liv och jag har i möjligaste mån hållit oss isolerade och bara träffat vära närmaste utomhus...

Av Lambergsfrua - 17 december 2020 14:52


2020 är ett år som inte liknar något annat vi har upplevt och det närmar sig sitt slut. Den här julhelgen blir annorlunda för alla och även ensam för många. Vi kan inte träffas och umgås med familj och vänner som vi hade önskat, men på något sätt kom...

Av Lambergsfrua - 10 oktober 2020 15:19


Temperaturmässigt har vi inte fått höst här riktigt än, men det handlar nog bara om dagar, innan vi också har glidit in i den mörkare årstiden.Pandemin gör tillvaron lite ensam, men vi gör allt för att undvika smittan och håller oss på vår kant.   Då...

Av Lambergsfrua - 8 september 2020 15:15

Juli blev en blöt och förhållandevis kall månad, den månad då så många hade semester. Däremot bjöd både juni och augusti på fint sommarväder, ja några dagar till och med i varmaste laget för oss silverrävar.   Den här sommaren liknar ingen annan. Cor...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se