Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg den 5 mars 2016

Av Lambergsfrua - 5 mars 2016 13:45

Dag 5 söndag Drag Queen Show och Sardinens begravning

Äntligen bra väder!
Gul flagg på morgonen men senare på dagen blev det grön glagg och många som badade.


Till Söndagsmarknaden i Parque Blanco nära Catalinaparken. Där säljs kläder, skor, väskor
lite leksaker och mycket annat. Vi var förvånade över att så många varor såldes till synes framkastade på diskarna i stora högar. Men det lockade köpare, så det är nog ett smart knep att få kunder.

 
Tillbaka till Las Canteras och La Regata, där vi satt i skuggan med ett glas vin. Att kolla på folk är ett roligt tidsfördriv.


Alldeles precis lagom eftermiddagstemperatur.


Längre bort på Las Canteras satt tre killar och spelade medryckande irländsk musik.


Nere på stranden dansade den här lilla tösen koncentrerat och med stor inlevelse varv efter varv runt det lilla förvaringsskjulet för solstolar.

 
Efter middagen tog vi i oss fullmånens sken åter till Catalinaparken för att se Sardinens begravning.
Vadå Sardinens begravning? undrar du säkert. Den enda förklaringen jag funnit till den här traditionen är: Sardinen symboliserar Karnvalens alla delshower och andra framträdanden. När karnevalen är slut bärs den stora papier maché-sardinen på en flotte i procession med sorgklädda människor till Las Canteras-stranden. Där tänder man eld på sardinen och skjutsar ut flotten i vattnet för att på så sätt synliggöra slutet på årets karneval


Nu blev Sardinens begravning kraftigt försenad, för först skulle fredagens uppskjutna Drag Queen Show gå av stapeln. Det var en av de få shower som krävde biljett och de såldes slut samma dag, som de släpptes. Tillsamman med många andra som blivit utan, stod vi med sträckta halsar utanför avspärrningarna för att se så mycket som möjligt.


Foto: Promoción Las Palmas 
Riktigt stiliga grabbar!


Foto: Promoción Las Palmas
Läcker blå färg piggar upp det svarta


Foto:Promoción Las Palmas
Fascinerande klack- och sulhöjd på de stövlarna - och i fortsättningenkommer jag inte att kunna se en kaktus utan att tänka på den här killen...

 
Foto: Promoción Las Palmas
Och här har vi
Årets Drag Queen - men hur i hela friden kan man ta sig fram i sådana där skodon?! 


Foto: Leif Kempe, Kanarieliv 
Så var det dags för den sorgliga avslutningen med Sardinens begravning - men det såg inte särskilt sorgligt ut faktiskt. Sardinen själv såg ganska nöjd ut med sina botoxade läppar och folk i sorgetåget skrattade och tjoade.

Vi följde inte med tåget till sjösättningen av Sardinen utan gick tillbaks till hotellet. Vi tog ett glas vin på balkongen, läste lite och somnade gott.


Foto: Leif Kempe, Kanarieliv
Runt halv ett på natten vaknade vi av dunder, brak och sprak. Nej, nej, det var inte åska, men väl karnvalens avslutande hejdundrande fyrverkeri. Det var helt i klass med de allra häftigaste, som vi har sett i fyrverkeriglada USA - och det höll på i en halvtiimme!

   
Foto: Leif Kempe. Kanarieliv 
Det var inga som helst uppehåll mellan uppskjutningarna. Fyrverkerierna smälte ihop till ett makalöst skådespel mot den mörka himlen.

    
Foto:Leif Kempe, Kanarieliv
Och sedan somnade vi gott igen.

Jag tänkte, att det skulle räcka med att dela in våra foton och upplevelser i tre delar, men det får bli en fjärde och avslutande del - så, det kommer mera!

Varm kram,
Lambergsfrua
  





 

   

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards