Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 6 mars 2016

Las Palmas del 4 Avslutande dagarna och hemresan

Av Lambergsfrua - 6 mars 2016 08:30

Dag 6 måndag

Vid dagens städning gick vår camarera ut på balkongen och klev snabbt upp på en av stolarna för att putsa våra saltprickiga fönster och balkongräcke. Det såg livsfarligt ut, men hon verkade van ochskrattade bara bort vår oro.


Vilken skillnad det blev! Förresten, visst är det märkligt att de allra flesta dubbelrum bjuder på en fåtölj och en stol vid skrivbordet. En gäst får sitta riktigt bekvämt och den andra får sitta lite mindre bekvämt. Varför?? Det är ett av livets alla mysterier

 
Längs hela Las Canteras finns bänkar, där man kan vila benen en stund och njuta av sol, hav och people watching. Här sitter vi vända mot hotellet Reina Isabel med havet bakom ryggen - och jag fotograferade vår spegelbild i uteserveringens vindskyddande glas.


Käre Mannen i Mitt Liv ska inte vara i solen så mycket. För säkerhets skull hämtade han sin solhatt, för att skydda skult, öron och ansikte mot solens skadliga strålar - och vi satt i alla fall inte kvar så länge.


Redan halv elva på förmiddagen fanns bland annat dagsfärska tidningar bland annat Aftonbladet att köpa vid Las Canteras. Kanske inte så konstigt i dagens digtaliserade samhälle men ändå ganska imponerande, tycker jag.


På skuggsidan av ett bord på La Regata tog vi varsin sangria. Läskande och gott.


Grön flagg och badvakt på plats i sitt transportabla bevakningstorn. De tillfälliga skyddsvallarna var populära vindskydd för soldyrkare.


Varje morgon placerades middagens meny på ett stiligt anslag utanför matsalen. Bilden är tyvärr otydlig, men om man klickar på den, går det att läsa vilka godsaker som serverades just den här måndagen. 


En av kockarna transcherade fläskkött inne i matsalen och erbjöd flera olika välsmakande röror därtill.


Den här glada kocken ansvarade för grill/stekbord både vid frukost och middag. Vid frukosten kunde man få stekt ägg, läcker omelett med valfri fyllning eller krämig äggröra.
Vid midagarna grillade hon det som fanns på dagens meny. Just den här dagen kunde vi välja mellan laxkotlett eller tunna skivor av kalvstek. Jag var först vid grillen, så inget fanns klart där ännu - men jag valde kalvsteken.


Vi kom tillbaks till rummet lagom för att hinna se det allra sista av dagens solnedgång. 


Och sedan kunde vi se ljus från Teneriffa långt bort i fjärran. Klicka gärna på bilden så syns det lite bättre. 

Dag 7 tisdag
 

Tidigt varje morgon städades stranden noggrant. En traktor körde långsamt fram och tillbaka längs stranden. Framför och bredvid gick tre killar, somsamlade ihop skräpet och la i grävskopan.


Mm, inte dumt alls.


Nu när blåsten blivit mer normal vågade sig både kanotister och paddelsurfare ut på tur innanför revet. 

 
Gjorde ett besök uppe vid hotellpollen.


Vilken skillnad att vara här uppe, när det inte regnade och blåste.


Foto: Hotell Reina Isabel 
Här syns poolbaren och där ovanför spaavdelningen med gym.


Utsikt bort mot lyftkranarna i hamnen.


Kvällens solnedgång var dramariskt vacker. Hovmästaren nickade leende och gjorde tummen upp, när lämnade middagsbordet en kort stund för att fotografera.

Dag 8 - hemresan
     
En vecka går rasande fort. Vi lämnade hotellet i arla morgonstunden och lyfte från Gran Canarias flygplats Gando helt enligt tidtabellen kl. 7.45

Däremot landade vi på trivsamma Karlstad International Airport (jag är barnsligt förtjust i det pampiga namnet på vår lilla flygplats) 20 minuter före beräknad ankomst efter drygt 5 timmar.

 
Dottern mötte och skjutsade oss hem. På köksbordet stod de här välkomnande skira vårblommorna - Kapstjärna, tror jag de heter. Sånt värmer hjärtat.

Visst blev det en mycket annorlunda vistelse för oss på Solens Ö den här gången med bland annat regn och storm, takdropp och rumsbyte, sol och sköna stunder på balkongen och Las Canteras, en färgsprakande karneval med avslutande sardinbegavning och ett maffigt fyrverkeri. Vi tycker nog, att de positva upplevelserna helt klart uppväger de inte fullt så positiva - och vi återvänder gärna till denna del av världen.

Tack för att du har följt med på resan!
Varm kram,
Lambergsfrua
  



 
 
Ingrid

Ingrid

6 mars 2016 17:34

Så skönt att ni fick några fina sista dagar i Las Palmas. Tack för alla de fina bilderna därifrån, det har varit så roligt att titta på den och få känna igen sig.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

6 mars 2016 19:45

tack för att du ville följa med opå resan Ingrid. Det är ju alltid lite extra roligt att återuppleva platser man har varit på själv.
Ja, det var ju tur att det dåliga vädret kom i början av vår vistelse, så att de överksuggades av de andra sköna dagarna.
Önskar dig en trivsam söndagkväll.
Varm kram,
Lambergafrua :)

 
Leontina

Leontina

8 mars 2016 22:37

Hej igen,

Det var ett bra tag sedan jag var bloggaktiv, men nu tror jag att jag kan vara på gång igen.
TUSEN TACK för en händelserik vecka på Kanarieöarna, jag fick nästan lust att åka dit. Så roligt att se att nästan alla bloggvännerna jag hade innan jag gjorde uppehåll, är kvar. Du och din käre "MIML" är er då helt lika.
Kram

http://leontina.blogg.se

Lambergsfrua

9 mars 2016 15:26

Åh, men tack snälla för go'a ord! jag är inte själv särskilt aktiv på bloggen längre. Jag skriver lite då och då på Facebook, som är smidigare, tycker jag. Nackdelen är ju att det blir lite "snuttifierat". Det är ändå ett enkelt sätt att hålla kontakt med familjemedlemmar och vänner på annan ort.
Ha det riktigt gott!
Varm kram! :)

 
Bosse Lidén

Bosse Lidén

15 mars 2016 17:53

Vad många fina och lockande bilder du bjuder på.
Det är något visst att komma hem och känna sig nöjd och se att någon välkomnar en hem.
Kram Bosse

http://bosseliden.wordpress.com

Lambergsfrua

16 mars 2016 22:21

Tack Bosse!
Och visst är det lite speciellt att bli välkomnad hem. Vi känner oss verkligen privilegierade - på många sätt.
Ha det gott!
kram :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards