Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 25 mars 2018

Min marsmånad och Glad Påsk!

Av Lambergsfrua - 25 mars 2018 16:00

Mars månad går mot sitt slut, men innan dess ska vi fira påsk, som kommer tidigt i år. Några påskliljor i rabatterna har vi inte än för Fröken Vår är lite skrämd av Snöprinsen, som gör sina oväntade attacker då och då med kalla nätter. 

Vintergäck har i alla fall tittat fram i soliga söderlägen och ger en föraning om vad som komma skall.


Det som inte finns i rabatterna får man fixa till själv i en kruka. Så här inbjudande har kära Dottern ordnat på sin altan.

     
Under några dagar dekorerades vår balkong med gnistrande istappar skapade av smältvatten från taket, då vi hade värmefläkten igång. Dagarna blir allt längre och solnedgången flyttar sig sakta västerut. Det här fotot är taget veckan före vårdagjämningen. 

 
Det ligger fortfarande is på vår lilla sjö nu utom under gång- och cykelbron. Där kan man se förhoppningsfulla anddrakar putsa sig stiliga inför dejtandet.


Obekymrade om det öppna vattnet där under bron traskade de här två ungomarna häromdagen helt sorglöst tvärs över isen ett par hundra meter därifrån. Jag fattar inte hur de vågade.


En marshelg tillbringade delar av familjen i Trysils skidbackar. De återkom mer än nöjda och med trötta fötter och ben.

 
På självaste lågfredagen fyller käraste Barnbarnet år och det måste förstås firas. Jag vet inte om man får hissa flaggan just den dagen, men jag gör det i alla fall. För oss i familjen är det en glädjens dag oavsett.

 
Så avslutar jag månadens inlägg med att önska alla en riktigt skön och trevlig påskhelg,  förhoppningsvis med sol och vårväder. Kanske vi ses på Blåkulla och kanske vi träffar på den här påskgumman - som har med sig betydligt starkare varor än kaffe.

Kram,
Lambergsfrua 
  
 


 
 
Ingrid

Ingrid

28 mars 2018 23:05

Vilka fantastiska istappar!
Jag får tyvärr ställa in Blåkullafärden i morgon, för sonhustrun fyller år och jag är bjuden till henne på smörgåstårta.

Ha en riktigt Glad Påsk och flyg inte vilse!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

1 april 2018 19:27

Födelsedagar och smörgåstårta år absolut laga förfall Ingrid. Hoppas att det var trevligt och smakade bra.
Varm kram,
Lambergsfrua :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards