Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 13 november 2021

November är här

Av Lambergsfrua - 13 november 2021 18:15

 
November är en mörk och grå månad, som många anser inte behövs över huvud taget. Oftast bjuder den på dis, dimma och regnrusk. Och blåst. Tänk, jag håller inte alls med. Jo, att det är en mörk månad håller jag förstås med om, men jag tycker det är en ganska lovande månad, faktiskt.
 
Den börjar med att Mannen I Mitt Liv fyller år på självaste Gustaf Adolfsdagen. Hela Sverige flaggar för honom, ja MIML alltså. och det är alltid en trevlig start. Innan dess har vi hängt ut balkongbelysningen, som vi vägrar kalla julbelysning. Det är en höst- och vinterbelysning, som behövs så innerligt väl nu.

 
I år firades han hela dagen, först tillsammans med käre Barnbarnet och hans fina Sambo, som bjöd på lunch hos oss. När MiML vilat ett par timmar dök bästa Dottern och Svärsonen upp liksom go'aste Vännen. Det blev både Glühwein och presentutdelning på balkongen och sedan en läcker smörgåstårta från Anna-Karin på Grön restaurang. 

 
Sedan fick vi
några härligt soliga med temperaturer upp mot +12. Inget man är bortskämd med så här i november. Och solnedgångarna var magiska.

Vår ena recliningfåtöljen,
som drog sin sista suck under pandemin, blev ersatt nu i veckan. Vilken glädje! Nu kan fötterna hissas upp och ryggstödet fällas ner i viloläge, om man känner för det.

 
I november börjar
också adventsförberedelserna. Alldeles för tidigt säger många. Kan aldrig bli för tidigt, säger jag. Tiden rinner iväg och snart är det dags för adventskalender och mysljus - och naturligtvis adventsljusstakar och -stjärnor. November mörk och tråkig? Nää!

Allt gott önskar
Lambergsfrua
  

 
 
Ingrid

Ingrid

30 november 2021 19:30

Men så roligt att du ännu bloggar. Jag trodde att du bara höll dig till facebook.
Nu måste jag lägga in din bloggadress i läsaren så att jag inte missar dina inlägg.
Kram, Ingrid

http://https://ingrids.home.blog

Lambergsfrua

9 januari 2022 12:31

Tack Ingrid!
Jo jag bloggar lite då och då. Inte ofta men när andan faller på :) Jag gillar ju egebtligen att blogga, men på något märkligt sätt får jag inte tiden att räcka till - fast jag har ju all tid i världen... Käre MiML behöver mycket hjälp av mig för att få tillvaron att fungera. Det gör jag så gärna, men övrigt får stå tillbaka en del.
Jag är glad ändå att du och jag fortfarande har kontakt via facebook!
Varm kram
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Elizabeth O'Connor

26 december 2021 20:21

Hej, Lambergsfrua däruppe i Karlstad!
Det var allt ett tag sedan jag läste din blogg.
Jag gillar november jag med, jag fyller ju år i november.
Nu vill jag hälsa er en God Fortsättning på Julen och ett Gott Nytt År i 2022.
Elizabeth på Irland

Lambergsfrua

9 januari 2022 12:26

Hej Elisabeth!
Vad roligt att du hörde av dig! Jag har inte alls bloggat särskilt mycket de senaste åren. Jag känner att tiden inte riktigt räcker till och när den gör det, har jag ingen ork eller lust. Men jag finns på Facebook i alla fall (Ing-Gun Gigi Markegård).
Jag mår bra men Mannen I Mitt Liv är lite krasslig och behöver mycket hjälp.
Allt gott önskar jag dig och din familj ett riktigt gott och friskt 2022!
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - Tisdag 14 maj 13:24

Det är underbart försommarväder nu med sol och lagom sköna plusgrader. Eftersom det är mycket som händer i mitt liv nu, kommer jag att  fortsätta min bloggsemester. Kanske återkommer jag, kanske inte. Orsa kompani lovar ingenting bestämt...   Ha det ...

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2021 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards