Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under september 2009

Av Lambergsfrua - 29 september 2009 21:51

Ja, nu menar jag inte vädret, för i natt var det runt nollan och det har blåst en kraftig nordan hela dagen. Obestämd Trots att solen skinit, blev det inte varmare än +11. Det är snabba växlingar nu Flört


Nej, jag talar om arbetet med de där bänkarna, som ska placeras ut runt vår lill sjö (ja,ja Tjärn!). Där har det tyvärr inte hänt ett skvatt idag. Måste ju erkänna, att vi är lite nyfikna på hur det kommer att se ut med dem på plats.


Jag har i alla fall varit iväg och köpt en lysande gul bollkryss, som nu välkomnar vid vår port. Pelargonen jag har haft där i sommar, började nämligen se mer än lovligt maläten ut.


Önskar er alla en god natts sömn. när det är så dags

Kramar! Glad


 

Av Lambergsfrua - 28 september 2009 11:42

Vi ska få nya fina bänkar runt Lambergstjärn - och de är efterlängtade.  Glad  Området är livilig frekventerat av motionerande människor i alla åldrar för att inte tala om alla hundar, som travar runt här med sina hussar eller mattar.


De som har rollatorer kan ju stanna och sätta sig att vila på den var helst det passar, men även vi andra kan behöva vila skånkarna en stund, eller bara sitta och njuta av båtarna, vattnet och grönskan.


Nu har man har förberett marken för de fem första (som väntar tillsammans med nio till  i Kommunens förråd) och spärrat av med remsor och skyltar.  Tydligen fanns inte tillräckligt många "neutrala" skyltar i lagret...   Det lär dröja ett tag innan snön faller och måste röjas bort, så jag hoppas innerligt att bänkarna kommer på plats innan dess  Flört

Just nu skyms solen av lätta moln och vi har +12...


Önskar alla en bra start på veckan!


 






Av Lambergsfrua - 27 september 2009 17:39


Idag har vi haft växlande väder här i Karlstad och +17 men ganska blåsigt. Vi var ute och stavade en dryg timme efter lunch och det känns skönt i våra inte helt unga kroppar nu. Borde jag skriva gamla kroppar? Nähä! Inte helt unga låter mycket mer positivt Glad. Tycker jag, alltså. Mannen I Mitt Liv (han som här på bloggen döpts till MiML) bryr sig icke ett skvatt! 
Nog om detta. I eftermiddag har jag suttit och läst lite mer i mitt gamla poesialbum, som jag skrev om för en tid sedan. Tänk, en del av töserna minns jag inte mycket av, men desto mer minns ja henne, hon som misstänkte, att jag skulle glömma henne. Glad Icke, sa Nicke! Hon sitter fortfarande i mitt minne på en liten  pinne och är min "äldsta" vän.
Vi träffades allra första gången i Högalidsparken i Stockholm när vi båda var fem eller sex. Hon och jag har lite olika uppfattning där. Flört Jag hade fått en jättefin docka, som drogs i en för den tiden elegant dockvagn. Hon beundrade dockan och jag kände mig antagligen stolt och solade mig troligen i glansen. Hon påstår bestämt att det var dockan, som fick henne att bli vän med mig, men jag tror vi hade blivit vänner ändå, för senare blev vi också klasskamrater - och då fanns inga dockor inblandade Flört.
Vi var båda enda barnet, omhuldade och älskade av våra föräldrar. När hon och jag var ute tillsammans med min mamma kunde folk säga, att äldsta dottern var mest lik mamma! Man trodde hon var äldre, därför att hon var lite längre än jag.  Med andra ord, hade längre och elegantare ben - som min mamma. Mutter...
Vi var scouter tillsammans, vi umgicks mycket på fritiden, gjorde många resor tillsammans (utan att bli osams!), har följt varandra genom livet och upplevt så mycket roligt tillsammans. Vi träffas inte så ofta numera, men mailar desto mer.
Så här står det i min poesibok - minns inte vad jag skrev i hennes.
 
Fina ord mycket omsorgsfullt präntade med bläckpenna. Tack Maggan för att du finns i mitt liv - om än på lite avstånd numera!

Av Lambergsfrua - 26 september 2009 22:36

Måste tyvärr skjuta upp bloggvandringen till i morgon Rynkar på näsan Det är en del av bloggandet, som jag tycker är så rolig och intressant, men ibland räcker tiden bara inte till. I klartext: jag har disponerat min tid mindre bra de senaste dagarna Flört

Go'natt och sov gott alla go'a bloggarvänner och andra besökare!

Kramar! Glad


Av Lambergsfrua - 26 september 2009 19:34

På Hovfjällets camping fanns redan flera husvagnar med sina välisolerade "förstugor" på plats. Förvånad  Inga tunna förtält här inte Flört  En fin liten terass framför entrén med staket förstås, trivsam belysning och parabolen på plats - i det här fallet är den dold bakom vagnen. Skidentusiaternas vinterparadis, kan jag tänka mig.


 

Av Lambergsfrua - 26 september 2009 18:11

Inne i Värmland tog vi en sväng upp på Hovfjället. Det är Sveriges sydligaste fjäll, bara 35 mil från Göteborg, 12 mil från Karlstad och 42 mil från Stockholm. Men det var lika attans kallt, där som på Sälenfjällen,  +6 och rejält blåsigt. Stor aktivitet däruppe på toppen för att göra allt klart inför vintersäsongen


 

Liftarna bara väntar på att få dra upp hågade skidåkare till toppen för härliga utförsåk Skrattande I bakgrunden syns Övre Fryken.

Av Lambergsfrua - 26 september 2009 18:08

Nästa morgon bjöd på lite regn men det klarnade snabbt upp och solen bröt igenom. Bilden är tagen på vägen ner mot Malung.


   

Av Lambergsfrua - 26 september 2009 13:25

Sälenfjällen hägrade med en planerad vandring längs en del av Kungsleden. Ha ha, tro nu inte att vi hade tänkt oss någon strapatsrik dagstur. Nej, bara ett par km på den asfalterade delen som går ut från Högfjällshotellet.


Av detta blev inget. Det var +6 och blåste småspik Förvånad  så vi klev in i bilen och fortsatte ner till Sälen. Dvärgbjörkarna hade knappt några löv kvar, men bärriset lyste rött.


När vi dansade ner mot Sälen kom de vackra färgerna och nere i Västerdalälvens dalgång blev vi mer än nöjda - här fanns de där färgerna som vi ville se! 


Övernattade på ett mysigt Bed & Breakfast vid älven strax norr om platsen för Vasaloppsstarten. Där fanns fyra fräscha lägenheter i ett timrat tvåvåningshus (härbrestil). Två rum, pentry, toa/dusch, linne och frukost för 600 kronor.  Kolla här http://www.mannflogarden.com/


   

Lägenheterna ligger i huset till vänster. Vi nådde vår lägenhet från den utvändiga trappan.

Ombonad frukostmatsal finns i ägarparets hus här till höger. Hit återvänder vi gärna Flört

 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24
25 26 27
28 29
30
<<< September 2009 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards