Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 27 september 2009

Nostalgitripp

Av Lambergsfrua - 27 september 2009 17:39


Idag har vi haft växlande väder här i Karlstad och +17 men ganska blåsigt. Vi var ute och stavade en dryg timme efter lunch och det känns skönt i våra inte helt unga kroppar nu. Borde jag skriva gamla kroppar? Nähä! Inte helt unga låter mycket mer positivt Glad. Tycker jag, alltså. Mannen I Mitt Liv (han som här på bloggen döpts till MiML) bryr sig icke ett skvatt! 
Nog om detta. I eftermiddag har jag suttit och läst lite mer i mitt gamla poesialbum, som jag skrev om för en tid sedan. Tänk, en del av töserna minns jag inte mycket av, men desto mer minns ja henne, hon som misstänkte, att jag skulle glömma henne. Glad Icke, sa Nicke! Hon sitter fortfarande i mitt minne på en liten  pinne och är min "äldsta" vän.
Vi träffades allra första gången i Högalidsparken i Stockholm när vi båda var fem eller sex. Hon och jag har lite olika uppfattning där. Flört Jag hade fått en jättefin docka, som drogs i en för den tiden elegant dockvagn. Hon beundrade dockan och jag kände mig antagligen stolt och solade mig troligen i glansen. Hon påstår bestämt att det var dockan, som fick henne att bli vän med mig, men jag tror vi hade blivit vänner ändå, för senare blev vi också klasskamrater - och då fanns inga dockor inblandade Flört.
Vi var båda enda barnet, omhuldade och älskade av våra föräldrar. När hon och jag var ute tillsammans med min mamma kunde folk säga, att äldsta dottern var mest lik mamma! Man trodde hon var äldre, därför att hon var lite längre än jag.  Med andra ord, hade längre och elegantare ben - som min mamma. Mutter...
Vi var scouter tillsammans, vi umgicks mycket på fritiden, gjorde många resor tillsammans (utan att bli osams!), har följt varandra genom livet och upplevt så mycket roligt tillsammans. Vi träffas inte så ofta numera, men mailar desto mer.
Så här står det i min poesibok - minns inte vad jag skrev i hennes.
 
Fina ord mycket omsorgsfullt präntade med bläckpenna. Tack Maggan för att du finns i mitt liv - om än på lite avstånd numera!

 
 
AtomicHarbor

AtomicHarbor

27 september 2009 20:33

Kära Lambergsfrua. Jag mår nu förträffligt. Cyklat så svetten spruttar och mår som en prins. Jag kan ytterligare en poesidikt:
Jag ville så innerligt gärna
ha ett porträtt utav dej
ett, där du sitter så ensam
och ett där du sitter med mej.

http://www.boni.se

 
Ruth

Ruth

27 september 2009 21:59

Fina minnen bevarade från den tiden, fint skrivet i Poesiboken av din vän. Minns en vers som präntades ner i min bok (finns tyvärr inte mera) "När du blir gammal och ingen vill ha dig, så sätt dig på taket och låt kråkan ta dig", det var inga snälla ord, kanske därför jag minns dom :-)

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

27 september 2009 22:15

Så trevligt att läsa om din och Maggans vänskap som hållit genom åren och en så fin sida från din poesibok.

Kram Ingrid

http://stenstugu.com

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

27 september 2009 22:38

AtomicHarbor: Skönt att du känner dig piggare nu :) Kul vers ;) Sov så gott när det är dags för loppeasken (eller hur det nu var)

Ruth: Ianna då, sån hemsk poesivers med kråkan. Tror att det var menat som ett skämt. Annars vore det ju elakt.

Ingrid: Visst är det fint med sån vänskap, som håller över åren.

Kramar till er alla tre!

http://lambergsfrua.bloggplatsen.se

 
Berith

Berith

28 september 2009 08:35

Jag tror också ni blivit vänner även om du
inte haft dockan =))
De finns vänner som finns kvar hela livet och det är underart med sådana vänner , även om man inte träffas på samma sätt längre =))

Ha en bra start på veckan !!
Kram =)

http://maxmax.bloggagratis.se

 
wiper

wiper

28 september 2009 09:28

Karlstad är en härlig stad. Min man och jag var ofta där när vi bodde i Hällefors. Vi förlovade oss på ett annorlunda Café som jag tror hette King Creol tror jag. Det var olika rum och dämpad belysning och gamla möbler.

Härligt att gå med stavar, tyvärr kan inte jag det för nacken, spänner upp mig och får ont.

Vad rörande och fin läsning om din första vän. Kul att se brevet från 50-talet. Jag heter Margareta själv som andra namn ;) Intressant läsning

Ha en fin dag
kram

http://wiper.bloggplatsen.se

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

28 september 2009 11:23

Berith: Ja visst är det så! Önskar dig en fin måndag:)
Kramar!

Wiper: Jaså, du har bott i Hällefors och förlovat dig i Karlstad - vad trevligt!
Besökte faktiskt Hällefors i våras. Där har man rivit många bostäder och satsat stort på trivsel och konstnärlig utsmyckning bland de hus som finns kvar.
Café King Creol känner jag inte till - men så är jag ju inflyttad karlstadbo. Förstår att du har fina och romantiska minnen därifrån ;)
Ha det gott!
Kramar!

http://lambergsfrua.bloggplatsen.se

 
skogsfrua på dal

skogsfrua på dal

28 september 2009 11:45

OH, dessa kära minnen jag har också kvar mitt poesialbum och en massa annat skräp* från barndomslandet. En hel resväska full faktiskt. Kanske man skulle göra en djupdykning?;)

http://barasaras.bloggplatsen.se

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

28 september 2009 12:34

Skogsfrua på dal: Visst är det spännande att börja rota i gamla saker, men det blir gärna en dominoeffekt. Det ena "minnet "leder till det andra - så rotande har en tendens att dra ut på tiden ;)
Önskar dig en skön måndag!

http://lamergsfrua.bloggplatsen.se

 
Inger Maryissa

Inger Maryissa

28 september 2009 21:48

Mysigt med bladet ur din Poesibok.
Visst är det roligt att ha kvar dessa böcker.
Och mysiga minnen du berättar om din vän som skrivit raderna på denna sida.
och att ni umgåtts genom åren
och kul att ni fortfarande har kontakt.
Kram

http://ingermaryissa1.blogg.se

 
Ingen bild

Peter

29 september 2009 09:10

Sådana böcker finns väl inte längre, vilket är synd. Nu använder alla sådant som facebook och det är ju inte något man kan plocka fram flera år senare för att kika i precis. En av nackdelarna med det datoriserade samhället, tycker jag.

Kram / Peter

 
Lambergsfrua

Lambergsfrua

29 september 2009 11:22

Inger Maryissa: Visst är det roligt att ha kvar såna böcker, som ju är väldigt personliga. Att dessutom ha förmånen att få behålla vänner från barndomen är värdefullt - man har ju ett helt liv gemensamt :)
Kramar!

Peter: Nej, jag tror inte det finns såna böcker längre. Tyvärr måste jag säga. Inte för att innehållet i sig är särskilt höglitterärt, men det minner om barndomen/umgdomen och de personer som skrivit i boken. Facebook tycker jag inte alls om - tycker det är alldeles för korta och ofta småfåniga kommentarer. Typ: "Varit fiskat! Kul! Ska fira ikväll!"
Kramar!

http://lambergsfrua.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24
25 26 27
28 29
30
<<< September 2009 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skapa flashcards