Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 4 juli 2011

USA:s nationaldag

Av Lambergsfrua - 4 juli 2011 19:22

4:e juli är en stor dag i hela USA. Minsta lilla håla bjuder på parader, festligheter med BBQ och självklart ett häftigt fyrverkeri som avslutning på dagen.


Vi har under många år firat den här dagen på olika sätt i USA och på olika platser, men aldrig blivit besvikna på vare sig arrangemangen eller engagemanget. Oavsett vad man har för åsikter om landet och dess styrelse finns där många helt fantastiska människor - många av dem har vi haft förmånen att få bli vän med och delat många härliga upplevelser tillsammans med.


Faktum är att jag var i USA 1960 och firade att Hawaii blivit unionens 50:e stat.  Det kändes synnerligen exotisk och festligt. Att jag sen skulle besöka den staten tillsamamns med min familj 15 år senare, fanns inte ens i min vildaste fantasi då. Så ouppnåelig kändes den nya staten.


Just nu befinner sig kära Dottern med familj i Texas och jag är övertygad om, att hon och hennes lilla familj har en mycket minnesrik upplevelse, som jag ser fram mot att få dela så småningom via foton och berättelser.


Önskar er alla en fin avslutning på dagen - med eller utan flaggviftning =D

Soliga kramar,

Lambergsfrua   

 
 
yvonne

yvonne

4 juli 2011 20:39

Attans att jag är så flygrädd...långt att sitta i ett plan till over there! Men det är säkert en upplevelse att minnas. :)

http://www.yvonneeblogg.blogspot.comco

Lambergsfrua

4 juli 2011 21:53

Man kan döva sig med sömnmedel eller ett par stadiga whiskey om man är lagd åt det hållet.Ett eller ett par glad vin gör också susen. Allvarligt, har du aldrig funderat på en av de där kurserna, som anordnas för flygrädda? De lär vara riktigt bra.
Kanske något att tänka på i alla fall för du missar ju en hel del fantastiska upplevelser nu p.g.a din flygrädsla.
Varma kramar!

 
Ruth

Ruth

4 juli 2011 21:09

Har inte firat någon nationaldag i USA, men väl jul och nyår , det var i slutet på 90 talet, vi var där då i ½ månad, det också en stor upplevelse. Kanske skriva om det på bloggen. Min man har varit där på en nationaldag och tyckte det var fästligt, massor av jippon och stora fyrverkerier. Ja alla länder firar olika. Hoppas din dotter med familj får uppleva en riktig trivsam nationaldag i Texas och får ett minne för livet.
Kram vännen

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

4 juli 2011 21:50

Amerikanarna kan det där med att fira, oavsett vad det är. Alla helger och födelsedagar firas STORT till glädje för alla, både de närmaste och andra.
Inga har väl så mycket glitter och ljusdekorationer, som de. Inga har väl sådana fyrverkerier, som de. Inga har väl sådana fullproppade och stora picknickkorgar och kylväskor som de - bland mycket annat. Störts, bäst och mest av allt och det skäms man inte ett skvatt för.
Jag tro mig redan ha förstått att DOttern och hennes familj har upplevt mycket spännande och roligt. Jag vet inte hur många nationaldagar de (och vi) har firat där och alla är olika och minnesrika.
Varmaste kramar!

 
Ingen bild

Lasse

4 juli 2011 22:38

Happy 4th of July!!!!

Lambergsfrua

5 juli 2011 10:30

Oh, thank you very much indeed!

 
Anita

Anita

5 juli 2011 08:04

Jag (vi) flaggar för min dotter som fyller år på USA:s nationaldag. Vi har inga fyrverkerier nu för tiden men när hon var liten fyrade vi av en och annan.
Det kommer säkerligen att bli många härliga berättarkvällar när Dottern med familj är tillbaka från sin resa ...
Jag har lite svårt från bling-bling i alla former så det räcker bra med flaggning och glada människor när det är nationaldag. Har du funderat nån gång på varför alla amerikaner alltid har det största av allt ??? Finns det något svar på det ?? Får vara hur det vill med det men jag gillar Obama.
Stor kram från mej !!!

http://minplats.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

5 juli 2011 10:29

Stort grattis till din dotter i efterskott - ett rosenbarn med andra ord =D
Ja du, vi ser fram mot att få höra mer om deras upplevelser. De håller oss lite uppdaterade på FB, men det blir ju knapphändigt. I går var de i Carlsbad Cavern - fantastiska droppstensgrottor i New Mexico. I jämförelse är Lummelunda som en fis i världshaven =DD
Sen var det poolbad och smaskigt fyrverkeri, skrev Pelle.
Jag är nog helt hemfallen åt blingbling, glitter och glamour - ju mer desto roligare. Snyggt är det ju oftast inte, men amerikaner bjussar på sådant.
Varför allting i USA är störst? Tja du, landet är stort och mycket ryms inom dess gränser. Sen tror jag det ligger mycket i mentaliteten, man letar efter saker och/eller företeelser, som är just störst, högst, mest, flest eller till och med minst. Man söker efter "rekord" helt enkelt. Man kan till exempel får se en vägskylt ute i nowhere med platsens namn och därunder en tilläggsskylt: 2 invånare varav en är hund. Det har jag själv sett i Alaska. =DD
Obama verkar vara en reko kille, som nog får kämpa rätt mycket i motvind nu. Han är värd all respekt för sitt arbete.
Varma kramar till er båda!

 
Ingen bild

Sonen

5 juli 2011 16:18

Kunde inte sagt det bättre själv. Skänkte hela prylen några tankar i går, på deras fyrverkeridag ;) ~ Kram

Lambergsfrua

5 juli 2011 19:47

Ja, men visst är det något speciellt med deras nationaldagsfirande. Då genomsyras hela samhället verkligen av patriotism och ohöljd stolthet. Lite svårt för en utomstående att greppa, men ändå en fantastisk upplevelse.
Varma kramar,
Ma

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards