Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 11 januari 2012

Spännande? - eller inte.

Av Lambergsfrua - 11 januari 2012 19:30


I går morse var det full aktivitet på andra sidan av vår lila sjö (ja, ja. tjärn kallas det här i Värmland). Hela dagen fortsatte arbetet. Vadan detta?


Vid solnedgången avtecknade sig en av hamnens kranar mot den intensiva färgen på himlen.


I morse dalade månen i väster medan solen steg upp i öster - eller någonstans i de väderstrecken i alla fall. Fläcken upp i överkant är en fågel som flaxade förbi...



Hela dagen har maskiner och gubbs jobbat med att gräva och lägga ner stora betongrör. Vid solnedgången hade de kommit så här långt.


Solen gick ner 15.32 hos oss idag  - och då såg det ut så här.


Önskar er alla en skön kväll!

Varma kramar,

Lambergsfrua    



 

 
 
yvonne

yvonne

11 januari 2012 20:59

Ska det bli en tunnel under tjärnen? ;) Vardagsspänning! Jag vill gärna veta vad det blev! Ha det gott!!

http://yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

11 januari 2012 22:20

Ja du, man kan ju undra. Jag har försökt få veta vad man gör där, men inte fått något bra svar. Jag får väl ta en promenad dit över i morgon och helt enkelt fråga någon av gubbsen;)
Kram,
Lambergsfrua

 
Ingrid

Ingrid

11 januari 2012 22:05

Det där ser ut som ett projekt som kunnat hålla min make sysselsatt hela dagen. Han älskar att titta på stora kranar, grävmaskiner och lastbilar.

Jag beundrar dina vackra bilder, de är enormt fina!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

11 januari 2012 22:19

Ja det är ganska många som stannar till och beundrar (?) arbetet. Jag förstår den fascinationen! Jag är lite svag för stora lastbilar/långtradare. Jag tycker de är mäktiga och så sitter det en "liten" människa i hytten högt däruppe och regerar över hela ekipaget. Häftigt!

Tack för rosorna du ger mig! Det är roligt att du tycker om mina bilder.

Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ruth

Ruth

11 januari 2012 23:16

Intressant att kunna sitta på 1:a parkett och få följa gubbsens arbete där ute, vad är det för rör dom gräver ner tro ? fortsättning följer. Så fint foto av solens alla färger, vilken tavla, riktigt trolskt.
Kramen

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

12 januari 2012 11:51

Ja, vi kan inte låta bli att titta och undra. Gubbsen var i gång redan strax efter sju i morse och då var det fortfarande så mörkt, att vi bara såg strålkastarna från grävaren. Om vädret blir lite bättre ska vi ta oss dit och fråga vad de gör egentligen. Inte nyfiken, bara intresserad ;)
Tack för "fotorosorna".
Ha det gott!
Kram,
Lambergsfrua

 
Anita

Anita

12 januari 2012 10:09

Vackra bilder du tagit och kul att se arbetet på andra sidan tjärnen. Ja, dagarna blir bara längre och längre och det är drygt 2 månader tills vi får föra fram klockan. Det gillar jag.

Jasså du, Lambergsfrua är svag för långtradare och stora maskiner och jag som alltid förfasar mig över dessa vägens jättar. Åker jag mina 13 km ner till barnen så möter jag ett pärlband av såna där och vägen är inte så där väldigt bred. Nu har vi nyss haft en olycka inte långt härifrån då en hel familj omkom i snövädret för bilen fick möte med en bjässe som fick snön att ryka. Men visst ... de som kör dem är inte dåliga. De imponeras jag av.
Stor kram till er från mej !!!

http://minplats.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

12 januari 2012 11:59

Jag kollar varje dag i NWT hur lång dagen är och nu går det undan ska jag säga, redan 6 timmar och 39 minuter i Karlstad. Underbart! Sommartiden ser vi fram mot.

Missförstå mig rätt, jag gillar inte heller tradare på vägen. Det är själva fordonet som sådant, som fascinerar mig. Jag förstår mer än väl, att möte med dem på en smal väg är mer än skrämmande. Så sorgligt med olyckan. Jag kan inte annat än beklaga. Stora fordon och snöväder är inte bra. Små fordon och snöväder är inte heller bra. Med andra ord - snö är inte bra.
Varm kram till er båda!
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Sonen

12 januari 2012 17:36

Vad lustigt att hela himlen faktiskt är rosa på en av bilderna. Vet den inte om att 1980-talet är passé? Var gäller rören kanske de skall hjälpa till att dränera marken väster om tjärnet, eller vad tror ni?

Tjingeling! / Kramis

Lambergsfrua

12 januari 2012 21:53

Vet du vad, naturen sk-ter högaktningsfullt i allt vad trender heter *garv*. Solen och himlen i kombo gör precis som de behagar.

Jag tror att du har rätt. Nuvarande pumpstation klarar inte av skyfall och eventuella översvämningar. Man bygger nytt. Vi var inte över idag för att fråga. Vädret var så kasst. Kanske i morgon.
Många kramar från oss båda!
Ma

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23 24
25
26
27
28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards