Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 21 januari 2012

Redan lördag!

Av Lambergsfrua - 21 januari 2012 14:13

Hur gick det nu till?
Jag som från början planerade att skriva i bloggen varje dag har nu börjat såsa till mig. Nu tycks det allt oftare går två -tre dagar mellan inläggen - och nu faktiskt fyra dagar.   Nåja, hellre det än inget alls.



Nu har i alla fall gubbsen som gräver i backen satt ut upplysande skyltar på flera ställen. Det personliga tilltalet förvånade mig lite, men jag tycker nog att det ser vänligt ut. Hej, hej! 


Den stora planen i närheten av grävarbetena kallas för Leret. Det är egentligen en före detta fotbollsplan, som mest används som hundrastgård och genväg för cyklister upp till Herrhagen. Och sommartid som extraparkeringsplats för dem som har båtar i Tjärnen.

Häromdagen fanns där ca 70-80  måsar, som klev omkring och pickade i gruset. Bilden är dålig och det är bara en liten del av alla som fanns där, men jag ville ändå visa. Äter måsar grus?



Närmare grävmaskinerna höll ett stort gäng kajor till i sällskap av några skator. De pickade också i gruset. I björken bredvid satt den här skatan och iakttog kompisarna därnere.



Nu börjar de första klockorna på vår amaryllis att ge sig, men i stället slår klockorna på den andra stängeln slår ut. Tur att det är höga kanter på krukan/vasen jag har ställt löken i, annars skulle hela härligheten tippa - trots stödpinne.



Företaget Rörinspektion håller på att renovera avloppsystemet i en del av våra fastigeheter. Deras logga sitter på trailern med alla maskiner och verktyg och jag tycker den är så mysig - fjärran från vad som kan finnas i avloppet... 


Önskar er alla en trevlig helg!
Varma kramar,

Lambergsfrua   


PS. Nu snöar det lätt... DS

 
 
yvonne

yvonne

21 januari 2012 15:14

Man ska inte känna press att skriva i sin blogg...jag försöker att skriva varje dag, men ibland känner jag inte för det. Det är ju något som ska vara kul! Så jag ser fram emot dina inlägg, närhelst de kommer :) Jag gillar när kommunen är sådär personlig, byråkratsvenska kan man vara utan. Vet inte om fåglar äter grus, tror nog att det kanske ligger nåt gott mellan gruset...frön, mask eller något! Ja, nu snöar det...suck...Kram!

http://yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

21 januari 2012 16:22

Tack Yvonne! Och jag vet att du har helt rätt, man ska känna för det och inte ha annat som behöver göras först.

Fåglarnas beteende förundrar mig och jag funderade på om det kanske fanns några små larver eller annat proteinrikt som gömde sig där i gruset/gräset.
Snö är ett four letter word - om man lägger till ett ö - hi hi!
Kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

margareta wårenius

21 januari 2012 16:27

Troligen finns där mask!

Vilken typ av mås är det hos dej?

margareta

Lambergsfrua

22 januari 2012 13:17

NU har jag fått tre förslag, grus för matsmältningen frön eller mask. Jag vill gärna tro att det är alla de tre sakerna som lockar fåglarna. Jag är inte så bra på olika måsar, men jag tror att det är vanlig fiskmås, som vi har här. Tärnorna har inte synts till ännu.
Kram.
Lambergsfrua

 
Suss

Suss

21 januari 2012 22:03

Jag tänker också att jag ska skriva i bloggen varenda dag, men Inga, som ledde in mig på detta sa: "Man ska skriva när man har lust, inte för att man är tvungen" och det tycker jag är klokt. Jag ska väl skriva när jag har något att skriva om, de som läser kollar nog dag 2 och 3 osv också, även om det är tomt. Hinner jag så skriver jag om jag har något att säga, om det så bara är att jag inte har någon inspiration. Jag kollar alltid in hos dig om jag är på bloggvandring, inte ger jag upp om det inte är något nytt. KRAM!

http://leontina.blogg.se

Lambergsfrua

22 januari 2012 13:14

Det är nog klokast att blogga när man känner för det och strunta i hur ofta eller sällan det blir. Och visst är det så, att man kollar bloggarna då och då, även om man inte skriver någon kommentar. Det får ju inte heller bli ett tvång.
Önskar dig en skön söndag!
Varm kram!
Lambergsfrua

 
Ruth

Ruth

21 januari 2012 23:06

Trevliga skyltar som talar om vad gubbsen har för sig i området, skillnad på hur dom skulle sett ut för ett par år sedan.
Jaadu, vad pickar fåglarna efter, måste nästan vara frön från gräset där, denna årstid så är dom inte så nogräknade vad det gäller föda bara dom får något i krävan. Här har det snöat rejält i dag, men det är redan på retur + grader nu.
Ha en fin söndag / kramiz

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

22 januari 2012 13:12

Ja, jag tycker också det såg både trevligt och vänligt ut.

Fågeldieten är lite mystisk tycker jag. Sonen föreslår att de pickar i sig grus för att smälta maten, men det kan ju också vara så att de hittar små frön, som blivit kvar sedan hösten. Men det är nog som du säger, de äter vad de kan få tag i den här årstiden.
Snön vi fick igår ligger kvar med det är nollgradigt, så den lär få tufft att bli kvar.
Önskar dig en bra söndag också!
Varm kram!
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Sonen

22 januari 2012 05:37

Ja, de äter grus. Alla fåglar som har frön på menyn gör det för att underlätta matsmältningen. Titta bara på de korkade hönorna får du se. Leret är således rena matsalsbordet för de små fjäderfäna.

Kram / Professor Besserwisser

Lambergsfrua

22 januari 2012 13:08

Jaha Professorn! Nu har jag inte så många korkade hönor att titta på här, inga hönor alls förresten ;) Ja det skulle ju förklara saken - men lite lustigt att så många samlades för en gruslunch.
Stor kram,
Ma

 
wiper

wiper

22 januari 2012 09:22

Vilken rolig skylt och vad snyggt du fotat den. Man fick nästan en känsla av filmen "Fåglarna" när man såg den bilden. Vad fin amaryllisen är. Jag måste köpa en sån vit för jag tycker din vita är snyggare än dom röda. Härligt att dom håller på med rörarbeten och vilken kul bild och logga ;))

Ha nu en fin dag med din man
varm kram från oss i Småland

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

22 januari 2012 13:06

Tack, Wiper! Amaryllisen är fortfarande så vacker. Nu har två klockor slagit ut på den andra stängeln och två av de fyra på den första har vissnat.
Ja de där rörarbetena hos oss är absolut nödvändiga att göra, för att inte hela systemet ska kollapsa..
Önskar dig och mannen en skön söndag!
Varma kramar!
Lambergsfrua

 
Annelie

Annelie

24 januari 2012 21:17

Åååååå... denna plan känner jag igen sen förr,, då jag jobbade i Lambergskiosken.
Är ju en värmländska som har hamnat i Sveriges sydligaste stad,, Trelleborg.

Såg också dessa djur som sträcker ut armarna på Lidl idag.. mysiga sådana, men vi har inga behov av nåt sånt djur så de fick ligga kvar och fortsätta sdträcka ut armanra till de som behöver de bättre.
Vad som fick följa med mig hem från Lidl var en elektrisk skärmaskin, en nackkudde och mazariner.. :o))

Ha dä bäst.. // Annelie

Ps. Hittade hit genom Wiper´s blogg.. DS.

http://minegen65.blogspot.com

Lambergsfrua

25 januari 2012 10:26

Men vad roligt att du tittade in, Annelie! När jobbade du i Lambergskiosken? Vi har en granne som också heter Anneli. Hon och hennes före detta man drev Lambergskiosken en tid, men jag vet inte riktigt när eller hur länge. De senaste 23 åren har den ägts av Morgan Jonsson från Kil. I november sålde han den - för att unna sig lite semester, som han uttryckte saken.

Vi köpte också mazariner på Lidl, eftersom vi hade fikagäster i går eftermiddag. Skärmaskin är en mycket praktiskt uppfinning, som vi hade förr när barnen bodde hemma. Jag vet inte vad som hände med den sen, men trolige försvann den i samband med någon flytt.

Ha det gott!
Lambergsfrua

 
Annelie

Annelie

2 februari 2012 04:08


Hej igen.. :o))

Ja du,, när jobbade jag i Lambergskiosken..??
Hmm.. *tänker*
Måste ha varit mellan 1986-1989, då Gunilla (kommer inte ens ihåg efternamnet) ägde den, sen så vet jag Morgan köpte den av henne, men då hade jag redan slutat.
Jisses vad folk vi hade på luncherna, var ju på den tiden känt som "stans godaste mos", å gôtt varä. :-D

Ja, jag har också haft en skärmaskin förr, den vet jag heller inte vart den tog vägen, har saknat en till och från. Så, nu när jag såg en rejält till ett vettigt pris så slog jag till.

Ha en underbar torsdag.. // Annelie

http://minegen65.blogspot.com

Lambergsfrua

2 februari 2012 18:07

Hej Annelie!
Vad roligt att du berättar lite om din tid i kiosken. Jag tror att min vän Anneli och hennes dåvarande man drev kiosken före Gunilla.

När vi kom hit för 11 år sedan fick vi höra om stans godaste mos och prövade det förstås - och det var jättegott. Under Morgans tid har det också varit mycket folk på luncherna, men nu vet jag inte riktigt hur det är med den saken. Det nya ägarparet har inga tidningar och inget kiosksortiment och det tror jag att de tappar en del kunder på. Vi får väl se hur det går för dem i längden.

Ha det riktigt bra!
Kram,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23 24
25
26
27
28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards