Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 30 mars 2012

Sopmöten

Av Lambergsfrua - 30 mars 2012 22:45

De tre senaste dagarna har varit fyllda av möten om sortering av komposterbara sopor och sedan uppföljande arbete. I onsdags morse tog vi emot 125 ärtgröna sopkorgar, en pall med 250 soppåsar av papper, 125 röda "sopbiblar", 125 ärtgröna mindre infobroschyrer och 125 ärtgröna sopskrapor - såna där som man plockar upp matrester från vasken med.


Allt levererades till dörren på vår Samlingslokal och därifrån kånkade MiML och jag in det i Lokalen och sorterade sen upp materialet i sopkorgarna.



Det jobbet höll oss sysselsatta ett bra tag...


En informatör från Karlstad Energi kom på kvällen och informerade om förändringen, sedan hade vi två möten till på torsdagen.


MiML och jag var med på alla tre mötena och det var inte utan att vi var rätt tomma i roten när vi väl kom hem i går kväll. Det kändes ungefär som att ha tre föräldramöten i rad   Tuffaste mötet var det med alla daglediga, vilket inkluderar våra silvergrå pantrar. Våra 90+:are tog till sig informationen och förändringen med jämnmod, några av våra 80+:are var mer uppgivna för de har tidigare helt gladeligt langat ner både tidningar och plast i sopnedkasten, vilket ju är helt fel och inte funkar i fortsättningen...


Vi kom överens om att vi alla måste hjälpas åt, framför allt se till att våra äldsta boende får hjälp att bära bort återvinningssoporna till återvinningscentralen - som ligger ca 500 meter från oss.


Idag har en hantverkare varit här och bytt låsen till alla sorummen och vicevärden tillsammans med vår vice ordförande har levererat nycklar i varje brevlåda. Där fick de dagens motiorn.


Karlstad Energi gav oss affischer att hänga upp i varje soprum. Mannen i Mitt Liv och jag har varit runt i alla 11 soprummen och hängt upp dem över respektive sopkärl:  MATRESTER och SOPOR. Där fick vi dagens motion - eller i alla fall en del av den.



Jag hade inte sett till våra två knölsvanar på hela dagen och trodde nog att de hade lämnar oss för kyligare nejder. I kvällningen kom de simmande i full fart från Lambergskanalen in i Tjärnen. Varför de hade så bråttom vet jag inte men jag gläds över att dessa majestätiska fåglar fortfarande finns kvar hos oss. 


I kväll har jag sett Let's Dance. Jag njuter av alla desa vackra klänningar. Mannen i Mitt Liv har gått emellan TV-apparaterna. Det var ju hockey samtidigt...


NU önskar jag er alla en god sömn i sköna Loppelådan.

Soliga kramar,

Lambergsfrua   


 
 
Ingrid

Ingrid

31 mars 2012 09:07

Det är mycket det där med sopsortering!

Vi har ju samma system som ni nu ska börja med och vad jag vet fungerar det bra.

Men jag misstänker att en del fuskar. Grannen ovanför går till jobbet vid 7.30-tiden och han har en hopknuten plastpåse med sig till soprummet VARJE DAG. Jag misstänker att han lägger ALLTING i den!! Jag tror inte att han sorterar alls!!

Dina svanar är så fina!
Ha en fin helg, kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

31 mars 2012 14:29

Jag tror att det kommer att fungera hyfsat bra här också i alla fall efter eventuella inkörningsproblem. Vi har varit hemma hos 80+-damen idag och pratat med henne, MiML skruvade upp den illgröna påshållaren innanför dörren till diskbänksskåpet och sedan än en gång erbjudit oss att hjälpa henne bort med återvinningssoporna. Det har vi gjort i flera år för hon har kraftigt nedsatt syn. Vi gick också ut och tittade i soprummet så hon fick se exakt var de olika kärlen finns.
Har man en soppåse om dagen misstänker jag också att inget är sorterat. Om man sorterar allt efter reglerna, blir det inte mycket kvar till den vanliga soppåsen.
Tack Ingrid! Jag är själv så förtjust i dessa majestätiska fåglar. Idag har jag inte sett dem, däremot ett par slanka sångsvanar. Kanske "mina" knölsvanar dyker upp framåt kvällen, som igår.
Önskar dig en fin helg också!
Varm kram,
Lambergsfrua

 
yvonne

yvonne

31 mars 2012 10:16

För mig har det varit självklart att sopsortera i många år! Ännu bättre när man kunde lägga mjukplast i samma låda som hårdplast...Visst verkar det bekvämt att langa ner allt i ett hål i väggen, men vart tar det vägen sen? Människor måste tänka ett steg längre tycker jag. :) Hoppas att det går bra med er sortering! Kram!

http://yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

31 mars 2012 14:23

Själva sopsorteringen har vi också hållit på med i många år. Det är avskiljningen av matavfallet, som är det nya för oss. (Fast vi gjorde det redan innan vi flyttade till Karlstad). Det har hittills slängts med de vanliga icke återvinningsbara hushållssopor. De som protesterar nu är väl de som har låtit lite av varje slinka ner i sopnedkasten. Kan nog vara ett nyttigt uppvaknande, för även äldre människor måste ju tänka till vad gäller miljön.
Ha en fin lördag!
Kram,
Lambergsfrua

 
Ruth

Ruth

31 mars 2012 22:34

Det var inte lite som kom, ett enormt jobb för 2 pensionärer, men allt detta gör att ni inte sitter inne som några soffpotatisar, nyttigt både för hjärna och kroppen. Ett stort arbete har ni klarat med bravur.
Ett stilfullt foto på svanarna, dom är så magnifika och fina där dom seglar över vattenytan.
Ta er tid att vila ett par dagar nu, snart dyker det säkert upp nya utmaningar.
Kramen

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

1 april 2012 13:44

Ja det tog lite tid att plocka med allt detta material, som skulle göras på dagtid. Vi är bara tre silvergrå pantrar i styrelsen och den tredje plockade undan alla bord och ställde i ordning stolarna till mötena. De övriga slet för brödfödan på sina ordinarie jobb.
Svanar är favoriter bland de stora fåglarna, så vackra.
Nu har vi kopplat av och njutit av helgen. Igår fick vi se alla foton som barnbarnet har tagit i USA och idag ska vi på 70-årsuppvaktning - bara trevliga sysselsättningar:)
Varm kram,
Lambergsfrua

 
soffie

soffie

1 april 2012 10:07

vi har sånna där och det funkar riktigt bra,det va i början jag tyckte det var äckligt ,ha en bra söndag

http://www.soffie69.blogg.se

Lambergsfrua

1 april 2012 12:55

Det låter i alla fall positivt, Soffie. Jag tror nog att det ska gå bra här också.
Ha det gott!
Kram,
Lambergsfrua

 
Inger Rozén

Inger Rozén

2 april 2012 15:58

Oj vad fin banner!Glad PÅSK!

http://chintoh.blogspot.se

Lambergsfrua

3 april 2012 17:31

Tusen tack, Inger - men jag har inte gjort den själv. Det är en god vän som har skapat den åt mig och det är jag mycket glad och tacksam för.
Ha det gott och Glad Påsk!
Kram,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards