Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg den 9 mars 2012

Av Lambergsfrua - 9 mars 2012 17:15

Som några kanske minns fick jag en bukett tulpaner av Svärsonen på Alla Hjärtans Dag. Den har mest fått stå på vår inglasade balkong, där vi ser den från vardagsrummet och våra fåtöljer.




Den har hållit sig fantastiskt bra. Efter drygt tre veckor såg den ut så här och då ansåg jag, att det var dags att slänga den - fast jag egentligen inte ville.


 
Kan någon fatta
varför måsarna samlas i stora flockar på isen? De ser helt nöjda ut med att vara där, de pickar lite på isen eller bara står där och kollar läget. Bilden togs precis innan snöfallet natten till den 7 mars, då isen var tunn och blank.



I Lambergskanalens yttre del har det samlats några riktiga båtvrak och häromdagen sjönk ett av dem, den med det stolta namnet "Mainau of Gothenburg". Hur den ska kunna bärgas vet ingen och troligen blir den liggande där den ligger. Här kan du läsa artikeln om det.



Så är det snart dags för oss att stänga våra sopnedkast för att börja sortera brännbart och komposterbart hushållsavfall. Allt övrigt sorteras och lämnas redan nu vid närmaste återvinningsstation.


Stängda sopnedkast
uppskattas inte av alla, framför allt inte av de äldre boende här. Men så länge vi inte gör det, blir vår kostnad för sophämtningen oproportionerligt hög. Sorteringen är frivillig sägs det, men den höga avgiften gör ändå, att man känner sig tvingad att "följa gruppen".


Klart man ska
vara miljömedveten - men än så länge kan Karlstad inte ta hand om det komposterbara avfallet, utan de körs körs - till Jönköping! Häpp!


Visste du förresten
att sopnedkasten är en svensk uppfinnning av Sven Wallander från 1923. Han överlät patentet till HSB, som började installera nymodigheten i sina fastigheter på 30-talet. Kolla överst på luckan här på bilden, så ser du texten HSB Patent. Hos oss finns bara en enda lucka kvar med den texten - kulturhistoria, eller?


Önskar er alla en riktigt trivsam fredagskväll!

Varma kramar,

Lambergsfrua   





Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards