Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 31 mars 2012

Sista mars

Av Lambergsfrua - 31 mars 2012 15:15

För några dagar sedan såg vi säsongens första metare nere vid Tjärnen. Det kan ju ha varit några nere tidigare och prövat lyckan, men vi har inte sett dem i så fall. Det har ju inte heller varit isfritt så länge...


När jag växte upp sa man att Krisit HImmelsfärdsdagen var "Den stora metardagen" då fiskesäsongen började, men det har väl luckrats upp det som så mycket annat - och även klimatet har ju förändrats något sedan dess.  

Idag har vi en solig dag med hård nordanvind och +6. Det blåser så kraftigt, att det går "vita gäss" på Tjärnen och det är mycket ovanligt.


 

Årets påskris i "Öhrnboet", där Dottern, Svärsonen och Barnbarnet bor.


Senare i eftermiddag är vi bjudna dit för att träffa Lill-Öhrnen igen och det ser vi verkligen fram mot. Han har ju varit bortrest tre veckor och kom hem med massor av nya upplevelser, foton och saker i bagaget.


Tussilago är ingen nyhet längre har jag förstått, men jag blir så imponerad över växtkraften. Plantan har klämt sig fram mellan husväggen och asfaltgången!


Önskar er alla en fin fortsättning på lördagen.

Soliga kramar,

Lambergsfrua    

 
 
Lasse

Lasse

31 mars 2012 17:14

Vilken underbar Påsk-logo du gjort!!!!!

http://facebook.com/Lars.Ohlsson.Skoghall

Lambergsfrua

1 april 2012 13:50

Åh tack snälla Lasse - men det är ju inte jag som har skapat den... Fotona är alltid mina, sen är det en god vän som skapar det fina på dem. Hon gör det så bra och jag tycker själv att de är väldigt fina, helt i min smak.
Ha det gott med Miata-pysslet och sen en lugn skön kväll!
Varm kram,
Lambergfrua (och hennes gubbe)

 
yvonne

yvonne

31 mars 2012 18:31

Tussilago är alltid lika kul att få syn på! Det har blåst så mycket att jag inte velat gå ut idag...kanske blir det bättre i morgon. Då SKA jag cykla ner till stan lite.. Ha det gott på andra sidan stan! Nu får vi snart ses lite igen när det blir vår ;) Kram!

http://yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

1 april 2012 13:48

De sista dagarnas blåst har varit bedrövlig. Det har inte alls varit skönt att gå ut. Vi gick över till Herrhagen i går och fick knyta fast kapuschongen ordentligt under hakan. Det kändes ungefär som att vara ute på kalfjället. Brr!
Klart vi ska ses igen nu till våren!
Stor kram,
lambergsfrua

 
Ingrid

Ingrid

31 mars 2012 21:51

Nog är naturen fantastisk!
Maskrosor kan ju spränga sönder asfalt för att komma upp i solen och tussilago är ju tydligen inte så mycket sämre. Här på Gotland växer nunneört på kalkstensmurarna, där man inte kan fatta var de får vatten och näring ifrån.
Ha en fin fortsättning på helgen!

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

1 april 2012 13:46

Maskrosor tar nog priset, för de tycks kunna växa precis var som helst, men de växer väl ändå inte på stenar som nunneörten.
Önskar dig en fortsatt bra söndag.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ruth

Ruth

31 mars 2012 22:39

Nya vårtecken i tjärnet, fiska är ett stort nöje för många och fisk är ju så gott.
Har också plockat in påskris och fixat till lite annat smått inför påsken.
Tussilago är en kär vårblomma, vilken krånglig platts att leva på, men ett bra skydd emot väggen. Roligt att se alla dina foton, du är så flitig med kameran.
En stor kram !

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

1 april 2012 13:40

Fisk är jättegott, tycker jag också och jag vet att vårfiske anses som speciellt. Jag tror inte att den här fiskaren fick något napp.
För mig är nog påskriset den viktigaste traditionen och dekorationen. Gärna några små kycklingar också, men utan ris med fjädervippor känns det futtigt.
Tack för fotoberömmet!
Önskar dig en fortsatt bra dag!
Varma kramar,
Lambergsfrua

 
soffie

soffie

1 april 2012 00:03

brr idag har det varit så kallt...jag tog mej en promenad från stan till Norrstarnad å hua va kallt det va, må så gott

http://www.soffie69.blogg.se

Lambergsfrua

1 april 2012 13:37

Ja den där vårvärmen försvann som en oljad blixt. -5 i natt och ynka +5 nu är inte mycket att hurra för. Det blev en rask promenad för dig kan jag förstå;)
Kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Sonen

1 april 2012 08:39

Jag kommer ihåg hur förtjust jag var i att meta och hur jag redan efter nyår låg om kvällarna och läste min metarbok med tips om vårfiske. Jag tappade nog den känslan efter kanalfisket i Cape Coral, men visst förstår jag att folk är ivriga. Det är ju en speciell känsla.

Varför svanar, gäss och andra stora fåglar gör (simma utan synbar anledning tex) är en gåta, tills man inser att de bara är marginellt smartare än höns. Men tjusiga är de verkligen, svanarna. En prydnad för vilken vattenyta som helst - bortsett från badkar.

Ni har utfört ett hästjobb med att sortera påsar och fylla de ärtgröna korgarna. Var det någon som tackade er för det, för övrigt?

Kram

Lambergsfrua

1 april 2012 13:35

Jag minns att du var en av de första, som plockade fram metspöt på vårarna. I Cape Coral handlade det ju om betydligt varmare vatten och varmare sol - brännande skulle jag vilja påstå:)
Ja, någon större hjärnkapacitet har väl inte dessa fåglar utan de går mest på instinkt. Varför de hade så bråttom in i Tjärnen fattar jag fortfarande inte och i ett badkar skulle jag inte vilja ha dem. De nyps om de inte gillar läget. Jag vet!
Nä, ingen har klämt fram ett tack...
Kramar från oss båda,
Ma

 
Margit

Margit

1 april 2012 14:32

Så vårlikt och PÅSKFINT du har det i din blogg!!!
Tiden går så fort..och kylan kom igen. Men värmen kommer väl snart tllbaka...ska vi tro!!
Kram!!!

http://margiholm.blogg.se

Lambergsfrua

1 april 2012 16:54

Tack tack go'a Margit, men det är inte jag som ska ta åt mig äran. Det är en god vän till mig som har skapat den och jag tycker själv att den blev mycket bra. trevligt att påsken kommer nu.
Ha det gott!
Varm kram,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - Tisdag 14 maj 13:24

Det är underbart försommarväder nu med sol och lagom sköna plusgrader. Eftersom det är mycket som händer i mitt liv nu, kommer jag att  fortsätta min bloggsemester. Kanske återkommer jag, kanske inte. Orsa kompani lovar ingenting bestämt...   Ha det ...

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards