Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 5 maj 2012

Långbrallor och blommor

Av Lambergsfrua - 5 maj 2012 22:04

I eftermiddag har jag varit hos Dottern och fått hjälp att lägga upp ett par långbyxor. Hon tycker inte det är kul, men gör det ändå - och jag är innnerligt tacksam för det!   

Dessutom blev det trevlig samvaro och ett och annat glas vin, innan jag och Mannen i Mitt Liv

travade hemåt igen. Han var inte det minsta intresserade av långbyxornas längd utan satt parkerad framför TV:n och såg på sport tillsammans med Svärsonen.



Forsythiabuskar blommar lite här och var i trädgårdarna   - det här exemplaret tycker jag är magnifikt!



Gullvivan är en favoritblomma och nu blommar den i en trädgård nära oss.


    
En båt smyger in mot bryggorna framåt 10 härom kvällen.


Önskar er alla en god natts sömn!

Varma kramsr,

Lambergsfrua   

 
 
Ingrid

Ingrid

5 maj 2012 23:21

Här är det omvänt! Jag har just sytt upp två par byxor åt Eva. Jag gillar det inte, men hon gillar de ännu mindre.

Det var en helt fantastisk forsythia!

Nu börjar gullvivorna här också, men ännu är de inte i fullt flor.

Kram, Ingrid

http://stenstugu.com

Lambergsfrua

6 maj 2012 12:12

Jag kan alltid skylla på att jag inte har någon symaskin numera. När min gamla Husqvarna gav upp tyckte Dottern att jag kunde nöja mig med hennes - och den vill hon helst jobba med själv;)
De här var de första gullvivorna jag har sett i år och de växer inne i en skyddande häck.
Önskar dig en fin dag!
Varm kram,
Lambergsfrua

 
wiper

wiper

6 maj 2012 10:20

Härliga bilder. Jag lägger alltid upp min mans byxor och jag gillar att sy på maskin så det går bra. Man kanske skall jobba extra som uppläggare ;)) Vad trevligt ni hade och ett glas vin är aldrig fel ;))

Ha en fin söndag
kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

6 maj 2012 12:09

Tack Wiper!
Jag har ingen symaskin längre;) Jag tror du skulle få hur mycket jobb som helst som uppläggare. Det är sällan som långbyxor har passande längd - och då talar jag inte bara för mig själv. Men ett glas vin gick uppläggningen mycket lättare sa Dottern;)
Önskar dig och din man en trevlig söndag!
Solig kram,
Lambergsfrua

 
Anita

Anita

6 maj 2012 12:13

... och nu kunde jag skoja till det och skriva att det är klart att MIML inte bryr sig om ett par långbyxor som bara sitter ivägen ... Men jag kriver inte det för det passar sig nog inte att en gammal tant försöker sig på ungdomlig frispråkighet ...
Tjohoo !!! var det vitt eller rött ??? Dum fråga förresten för jag vågar säga att jag vet.
Fina blommor och att Gullviva är en favorit gläder mig. Jag bär det extra namnet som jag skämdes för när jag var växte upp.
Ha en skän söndag vännen !!!
Stor kram till er båda !!!

http://minplats.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

6 maj 2012 22:23

Ha ha ha! Precis så sa MiML också, fast det ville jag inte skriva - du tog ordet ur munnen på mig;) En sån kommentar ser MiML inte som åldersrelaterad =D
Klart det var vitt för mig, rött för MiML, vitt bubbel för Dottern och cider för Svärsonen. Vad Barnbarnet drack har jag ingen koll på, men anar att det var Coca Cola.
Visst är gullvivor vackra! Den blomman är nästan för fin för att vara vildblomma. Vackert namn också, inget att skämmas för.
Snart dags att knyta sig i Loppelådan, så jag önskar dig och Livskamraten go'natt!
Soliga kramar,
Lambergsfrua

 
Ruth

Ruth

6 maj 2012 15:42

Jag har också 2 par jeans, vita och röda som måste kortas, har ju så korta ben så dom är alltid för långa. Har lånat ut min symaskin så jag får vänta och hoppas att den snart är tillbaka här i brukbart skick, det är inte alltid så.
Så fint det blommar omkring dig utomhus, så ser det ut även här i trädgårdarna. Själv så har jag inte så många rabatter, planterar i krukor nu mera, enklare för ryggen när jag slipper rensa i rabatter, det är inte min grej längre hellre för den delen, har blivit lat på det området, vill bara njuta. fina foton du har i dag också.
Hoppas ni har en fin söndag.
Kram på er.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

6 maj 2012 22:18

Kan du begripa varför alla långbyxor alltid har så långa ben? Hoppas du får tillbaka din maskin snart, så du kan fixa till dina nya byxor till säsongen.
Rabatter är jobbigt och kräver mycket av både rygg och knän. Jag njuter av andras odlarmödor och har en kruka utanför entrén. När jag planterar om i den ställer jag den på en bänk - lagom arbetshöjd;)
Ha det gott!
Varm kram!
Lambergsfrua

 
yvonne

yvonne

6 maj 2012 18:54

Jag har ju en gammal Husqvarna som jag hjälper diverse kompisar med olika saker. Laga skinnjackor och jeansjackor och byxor...sy om klänningar... Så om dotterns skulle paja så finns min ;)

http://yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

6 maj 2012 22:15

Åh Tusen tack för det Yvonne! Skönt att veta att det finns en back up;) Skämt åsido, jag tänkte köpa en ny, när den gamla tog slut, men Dottern tyckte det var ganska onödigt. Mitt sybehov är inte så stort numera...
Solig kram,
Lambergsfrua

 
Love

Love

6 maj 2012 21:05

Jag fick en symaskin från min mamma för många år sedan. Hon trodde nog jag skulle börja sy men icke sa Nicke. Åren gick och en dag hörde jag en förälder på dagis berätta om en släkting i Polen som levde ensam o fattig med en stor barnaskara. Föräldern skulle bila ner och jag gav bort maskinen till barnfamiljen som blev jätteglad.
Sen anlitar jag hjälp eller syr för hand.
Här blommar röda vivor som är jättefina.
Är trött i kväll men nöjd då förrådet är rensat, städat o klart.
Kryper snart till kojs med Olycksfågeln av Camilla Läckberg som både skriver bra och dansar bra.
Ha det riktigt gott och hoppas sola i Karlstad skiner på er i morgon.
Kram min vän.

http://www.vindalou.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

6 maj 2012 22:13

Det tycker jag var att göra en verkligt god gärning, Love. Tänk så glad mamma måste ha blivit över den fina gåvan. Min gamla Husqvarna blev till slut oreparabel och inget att ha. Jag köpte den 1964 och den tjänade mig troget till 2004.
Vad duktíg du har varit som städa och rensat i förrådet. Att rensa och städa ur ett helt hus är ett mastodontjobb och tar på krafterna både fysiskt och psykiskt. Nu är du verkligen värd att lägga dig och läsa en bra bok.
Sov gott sen och ha en fin måndag!
Soliga kramar,
Lambergsfrua

 
Lena

Lena

6 maj 2012 21:05

Vackra och vårliga bilder. Vi har vårt framför oss och längtar efter att våren ska knoppa sig. Lena

http://lillahonshuset.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

6 maj 2012 22:08

Jo men det är ju en del av tjusningen med våren - väntan, förhoppning och glädje.
Ha det gott!
Solig kram,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards