Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under maj 2012

Av Lambergsfrua - 31 maj 2012 22:45

Jag tittar in i kväll och tackar Margareta, Ruth, Yvonne, Anita och Ingrid för positiva och trevliga kommentarer.


Eftermiddagen har varit sorgesam, eftersom vår mycket goda vän Anneli har lämnat oss efter en tids sjukdom. Vi visste att det inte fanns mer att göra, men nånstans hoppas man ändå på ett mirakel.


Vi lider med hennes man, barn och barnbarn och sörjer en kär vän. Till och med himlen har gråti idag - men hon finns i våra hjärtan.


Sov gott alla vänner.

Stor kram,

Lambergsfrua

Av Lambergsfrua - 31 maj 2012 13:51

Tack alla ni go' a bloggvänner som tittat in och skrivit kommentarer hos mig!


 

Jag ger er den här regnvåta rosen från en klosterträdgård i Montenegro


Hela förmiddagen och fram till tvåtiden har det plaskat och skvalat här i Solens stad. Vi var ute i ett par ärenden och hamnade i värsta skuren med ösregn. Inte främjande för frisyren för den som har naturligt spikrakt hår kan jag lugnt säga... Men det är säkert alldels utmärkt för växtligheten.


Jag önskar er alla en härlig dag oavsett väder och vad ni pysslar med.

Varm kramar,

Lambergsfrua   

Av Lambergsfrua - 25 maj 2012 10:30

 

Jag vill börja med att tacka för vänliga och välkomnande kommentarer och skicka en varm kram för det till Sonen, Ruth, Maria, Yvonne, Anita, Lasse och Ingrid!


 
Det har av olika anledningar varit lite stressigt efter hemkomsten, så jag har inte hunnit "landa" i verkligheten riktigt ännu. Än mindre haft möjlighet att göra något åt alla mina foton, som kräver en rejäl rensning - som vanligt. Därför avstår jag tills vidare från att skriva svar på era alltid lika uppskattade kommentarer och från attr bloggvandra, men hoppas givetvis att det inte ska avskräcka er från besök.  


 

Sommarvärmen slog till ordentligt, när vi var borta och den tycks hålla i sig över helgen. Utanför vårt sovrumsförnster har "kastanjen tänt sina vita ljus"- så poetiskt uttryckte sig min konfirmationspräst den där gången för länge, länge sen i pingsttid.


Så det är bara att njuta!

Soliga kramar till er alla,

Lambergsfrua   

Av Lambergsfrua - 23 maj 2012 10:18

Varmt tack till Soffie, Wiper och Ruth för go'a kommentarer!

Vi har varit bortresta en dryg vecka och just nu sitter jag på Arlanda för vidare transport hem ned tåget. Jag återkommer senare med lite foton och berättelse om våra uppoevelser i Kroatien, Montenegro, Albanien, Kosovo och Makedonien.

Ha en härlig dag!

Soliga kramar till alla som tittar in.

Lambergsfrua   

Av Lambergsfrua - 14 maj 2012 10:54

Svärsonen fyller år idag och det vill vi fira!



Flaggan är hissad och det blommar och grönskar i naturen - och även i blomlådan.


Vädret är inget vidare idag, det fortsätter att blåsa och solen håller sig skrämd bakom molnen. SMHI spår regn hos oss, men uppehåll framåt kvällen. Vi hoppas de spår rätt, så vi slipper bli genomblöta när Mannen i Mitt Liv och jag ska traska iväg för att gratulera.


Jag önskar alla en fin dag oavsett väder och vind!

Varma kramar,

Lambergsfrua   

Av Lambergsfrua - 12 maj 2012 22:30

I går var min go'a bloggvän Yvonne på besök. Vi fikade på balkongen och pratade resor, både hennes och sambons och våra. En mycket trevlg förmiddag tycker både MiML och jag.


Efter lunch körde MiML och jag bort ytterligare 11 kassar med skräp till Heden åt vår go'a granne. Vi kände oss jätteduktiga och hon var jättenöjd. Det är väl sånt som kallas en win-win situation?


Vädret var väl inte det allra bästa, men det finns alltid entusiaster.

Medan duggreget strilade, stod de två metarna ståndaktigt vid sina spön där vid stranden. Jag tror inte att de fick något napp...


I vår trakt finns många hundägare, bland annat en famlj med flera golden och en med flera whippet. Igår träffades de på sina respektive kvällspromenader.



Här träffas och snackar fyra golden och fem whippet (bara fyra syns på bilden). Roligt att se hur de reagerade. Golden förhöll sig lugna, medan whippet ville kolla läget, nosa och umgås. Men allt gick mycket lugnt och städat till, medan hussen coh mattarna hade ett trevligt (tror jag) samtal.


Vår allra käraste vän A har blivit allt sämre. Cancern har spridit sig och hon ligger nu på sjukhuset. Ännu en omgång cellgiftsbehandling väntar i veckan. Ord känns så futtiga i det här sammanhanget, men vi känner så starkt med både A och hennes familj. Livet en dans pår rosor? Nej, inte alltid...


Önskar er alla en god natts sömn och en fin söndag!

Soliga kramar,

Lambrgsfrua   

Av Lambergsfrua - 8 maj 2012 22:00

Idag har vi tillsammans med ett annat par hjälpt en äldre granne att köra bort ett stort lass skräp till återvinningscentralen Heden. Hon har samlat på sig kassvis med "bra-att-ha-saker", som hon nu inser aldrig kommer att bli några bra -att-ha-saker. Det har varit tufft för henne att göra den här utrensningen, men det var absolut nödvändigt. Hon bad om hjälp och hon fick det. Förråden i källare och på vind svämmde över - och gör å fortfarande...


Väl framme på Heden tog det en bra stund för oss fyra att tömma kassarna och sortera innehållet, så att det hamnade i rätt återvinningscontainrar. Glassen efteråt kändes mycket välförtjänt   


På vårt stavtrav såg vi något som vi tror är bävergnag.



Visst  är det väl en bäver som har gjort ett testgnag här - eller?



Någon har ställt sin grill vid strandkanten och jag bara hoppas att den får stå kvar. Visst der det mysigt ut! 



I parken vid vårt hus blommar påskliljorna i gräsmattan, som är klippt idag för första gången den här säsongen. VÅR!


Önskar er alla en god natts sömn.

Soliga kramar,

Lambergsfrua   

Av Lambergsfrua - 7 maj 2012 14:27

I går morse gick en stormaskin mycket långsamt framåt på gång- och cykelvägen längs vår gata.  Några  meter bakom kom en liten smidig sopmaskin från Texas Åkeri. Vad höll de på med? Gatusopningen är ju redan klar.


.
Mellan gång- och cykelvägen och gatan finns en "rabatt" med stenar. De rengjordes nu efter vinterns grus (flera vintrars?) grus och gammalt gräs.



Det tog sin rundliga tid men så blev det bra också. I dag har de fortsatt längre bort, så nu är det inte bara polen som täcker våra parkerade bilar...



Jag vet inte bd den här blomman heter, men tror att det är någon form av saxifraga. Hur som helst tycker jag att den är dekorativ. Nähä, nu har jag googlat på den och växten heter hjärtbergenia.


 
Närbild av blommorna. Jag gillar verkligen färgen dessutom. 



Så här långt hade häggen kommit hos oss i går. Snart täcks häggbuskar och -träd med moln av vita doftande blommor. På min barndoms gata i Stockholn växte en stor hägg, som vi ungar nosade på och

nöp en och annan blomklase från, tog med hem och satte i ett glas vatten. - fast de vissnade tyvärr alldeles för fort.


I kväll har vi styrelsemöte i vår brf men hoppas hinna hem till Morgan och Ola-Conny gör Tokyo osäkert.
Många ondgör sig över dem och deras småtafflighet, men det finss mycket gott humör i programmen, inga elakheter och deras kommentarer känns äkta.


Önskar er alla en bra fortsättning på dagen!

Varm kram,
Lambergsfrua   

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards