Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 23 januari 2013

Konst - eller bara konstigt?

Av Lambergsfrua - 23 januari 2013 15:45

I dagens NWT läste jag en lite notis på kultursidan.


Där berättades om konstnären Kerry Morrison från Liverpool som låtit trycka upp jättestora notblad. Dem placerade han ut i en park med många träd, där fåglar av olika slag höll till.


Eventuell konstnärsassistent  

Fåglarna gjorde som fåglar brukar göra, de kvittrade, de åt och de sk-t. Och det sista gjorde de alltså
på de uppförstorade notbladen! Medan de kvittrade kan man förmoda.



    

Ytterligare två eventuella konstnärsassistenter

Kompositören Jon Hering fick de nedsmutsade notbladen av konstnären och tolkade fåglarnas kluttar på notraderna till musik. Resultatet blev ett 20 minuter långt musikstycke - eller borde man kanske kalla det en konsert. Det ger i så fall ordet fågelkonsert en helt ny innebörd.


Kompostitionen ska framföras på Tate konstgalleri i Liverpool och har döpts till Bird Sheet Music.

Jag undrar om inte ordet Sheet borde bytas ut mot ordet Shit i stället... Men det engelska uttalet av ordet sheet stämmer å andra sidan väl överens med vårt svenska ord för företeelsen...


Ja ja, det finns folk till allting, brukar jag säga - och här har vi ännu ett belägg för det.

Varm kram,

Lambergsfrua   

 
 
Ingrid

Ingrid

23 januari 2013 16:29

Ditt uttryck är jättebra - det finns folk till allting - och det gör det uppenbarligen.

Vad får de alla sina kreativa idéer ifrån?

Ha en trevlig onsdagskväll!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

23 januari 2013 17:24

Ha ha ha! Ja du Ingrid, jag tro ibland att kreativiteten slår slint, som i det här fallet. Tur att kossor inte kan flyga :)
Varm kram,
Lambergsfrua

 
yvonne

yvonne

23 januari 2013 16:33

Hahaha, först när jag började läsa trodde jag att fåglarna skulle börja kvittra efter noterna, men sen förstod jag att det var nåt annat som skulle ske ;) Undrar hur det låter? Karlstads kommun kunde ju lägga notblad under kastanjerna vid torget ;)

http://yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

23 januari 2013 17:26

He he- ja både på Torget och utanför Stadshotellet, där bilarna parkeras... Det skulle bli en l-å-n-g konsert det ;)
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Anita

Anita

23 januari 2013 19:09

Vem vet?? det kanske blir en riktig shit-låt (byt gärna ut h mot k).. och hur tonerna ter sig beror på vad fåglarna ätit, gissar jag. Konst är konst - och alltid tilltalar det någon. Jag beundra de som vågar för lyckas de så hyllas de och misslyckas de så tror jag de skiter i det och börjar om på nytt med nån annan shit.

Tack för att du berättade detta .. det var kul läsning och piggade upp en slokögd väninna.
Ha en bra kväll vännen !! hälsa Uffe !!
Kramar från mej

http://resenarskan.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

23 januari 2013 23:14

Jag tror det är svårt att få till någon vettig melodi av fågelkluttarna på notpapperna. Men modernt blir det nog ;) Jag trodde faktiskt först att det var ett skämt - och det är det ju på sätt och vis också.
Tack - och hälsa du också.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ruth

Ruth

23 januari 2013 21:44

Ser på min blogg att du hettade till, trodde ni alla kände mig vid det här laget efter snart 6 år (i maj) med min blogg. Har skrivit en ursäkt på min blogg, hoppas du tar till dig den.
Kram

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

23 januari 2013 23:11

Nej, Ruth, jag hettade inte till, bara uttryckte min förvåning över att du absolut vill ha en kommentar från alla, som kikar in till dig. Alla som besöker dig har ju inte varit med i leken hela sex år. Själv har bloggat i dryga tre år.

Du behöver inte be om ursäkt, vi har alla rätt att tycka och tänka som vi vill - men självklart tar jag den till mig.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Sonen

29 januari 2013 16:27

Ha ha ha, vilka djäkla idéer folk får. Bird shit music, jo jag tackar. Undrar om de får någon sorts bidrag till denna typ av aktivitet, men det får de säkert. Men varför åker man från Liverpool till Karlstad för att samla in birdisarnas kreationer? Är de i Karlstad kända i hela Europa som ena riktiga spritsar?

Kram :)

Lambergsfrua

29 januari 2013 17:40

Idén är helstollig tycker jag, men det inte bird shit från Karlstad utan från Liverpool. Däremot har vi tillräckligt med bird shit nere i stan så det skulle räcka till en hel lång konsert - ha ha ha!
Kramen,
Ma

 
Suss

Suss

3 februari 2013 22:31

Det finns folk till allt verkar det som och nog tycker jag det var mest konstigt med skitnoterna, ändå lite roligt! Den kanske finns på YouTube? Roligt inlägg var det definitivt! KRAM!

http://leontina.blogg.se

Lambergsfrua

6 februari 2013 20:48

Den där "konserten" av skitnoter tycker jag är både lite kul och ändå på gränsen till vad som är acceptabelt. Jag har inte kollat om det finns på Youtube,men det är inte omöjligt.
Varm kram,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards