Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg den 27 januari 2013

Av Lambergsfrua - 27 januari 2013 16:45

För två år sedan skrev jag här på bloggen att jag sett ett vårtecken - allt medan marken var snötäckt och isen låg på Tjärnen. Det handlade inte om blommor eller fåglar utan helt enkelt om beskärning av några alar nere vid stranden.


Eftersom jag
inte har sett några andra vårtecken än att dagarna långsamt blir allt längre, tänkte jag visa några blommor, som jag har i min fotomapp märkt "Exotiskt".



Klematis i en av mina favoritfärger förevigade jag på den lilla mysiga grekiska ön Tilos, när hela familjen var där för att fira Svärsonens 50-årsdag. Det är en plats dit han, Dottern och Barnbarnet återvänder gång på gång på gång...



Bougainvillea på Tilos i majsolens motljus. När vi var där fick jag en halvdags fotokurs i present av familjen. Trots att jag inte var den som fyllde år! Inga andra var anmälda, så jag fick fyra eftermiddagstimmar helt själv med läraren/proffsfotografen. Gissa om jag njöt av varenda minut med henne. 



Hibiscusen växte utanför vårt hotell i Estoril i Portugal, där vi firade Mannen i Mitt Livs 70-årsdag. Estoril ligger vid havet och är grannstad till Cascais - en riktigt trevlig liten stad. Länken är på engelska, men skulle det kännas övermäktigt finnd det några fina foton att titta på - medan snön lyser vit utanför våra fönster...


På tal om blommor har jag idag planterat om blommorna i gruppen vi fick till jul. Hyacinterna hade tagit slut och de andra växterna behövde egna krukor nu. Jag gillar verkligen blommor, men att stå inomhus i köket med  krukor och jord för att ge dem ett bättre liv är något av en utmaning - milt uttrycket. Jag brukar få hjälp av Dottern med sånt här. Hon har gröna fingrar, men just idag var de fingrarna inte tillgängliga. Nu är det klart och det känns bra - men jag hoppas det dröjer till nästa gång.    


Jag önskar er alla en skön söndagskväll.

Varm kram,

Lambersgfrua    



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards