Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 22 mars 2013

Städning av skrivbordslådor

Av Lambergsfrua - 22 mars 2013 16:15

Jag började städa mina skrivbordslådor igår - lite mer noga än förra gången, som i och för sig inte kändes alltför avlägsen. Det är märkligt hur fort det samlas en massa "diversesaker" i dessa lådor, allt från kontorsmaterial till diverse eletroniksladdar.


Längst ner i en låda hittade jag dagboksanteckningar från en ögonoperation, som  jag genomgick 1978 - och blev sittande. Det är 16 A4-sidor skrivna på reseskrivmaskin och trycksvärtan har bleknat med åren. Sedan jag scannat bladen och fixat lite i photoshop blev texten i alla fall läsbar.

Lustigt nog kändes det, som att jag tjuvkikade in i en annan persons dagbok. Dels hade jag glömt mycket av vad som hände före och efter ingreppet (som blev flera) och dels har tydligen mitt skrivande förändrats. Texten kändes inte som jag, fast jag kan inte riktig beskriva vad det beror på. Kanske jag inte är lika bunden av grammartik och kommatecken längre. Idag känns det nog viktigare för mig, att texten ska kunna upplevas som personlig.

Nu är det i alla fall ordning och reda i mina lådor - och så har jag en bunt elektroniksladdar, som jag inte vet om jag behöver. Jag får nog ta ett allvarligt snack med käre Barnbarnet om detta   

Mannen i Mitt Liv sitter och kollar på bilder från vår resa på Island för ett par år sedan. Fantastiska naturscenerier och sköna varma bad.


Jag vill gärna visa en  av mina absoluta favoritbilder därifrån. En välgjord vitmålad grind vid gångvägen - men inget staket... Menar man kanske att grinden är markering för en tomtgräns och staket kanske inte behövs då? Hur har man tänkt? Visst är det fantasieggande!

Önskar er alla en fin fredagskväll!

Varm kram,

Lambergsfrua   


 
 
Ingrid

Ingrid

22 mars 2013 17:25

Mycket sladdar och don blir det. Jag har en hel stor kasse med diverse sådant i förrådet. Jag har ingen aning om ifall jag kommer att få användning för dem, men troligen inte.
När det kommit modem och annat från Telia, så skickar de ofta med dubbla uppsättning av kablar av någon konstig anledning och scartkontakter vet jag inte hur många jag. Jag kanske skulle ta och lägga in en annons på Blocket och försöka sälja dem??

Det var verkligen en märklig grind!

Ha en fin fredagskväll!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

22 mars 2013 18:49

Då känner du som jag, Ingrid. Jag vet inte alls om jag behöver dem (tror jag inte) eller vad de ska användas till. Jag hoppas kunna bli av med de flesta efter att ha konsulterat Barnbarnet. Blocket - hm, ingen dum idé ;)
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Yvonne

Yvonne

22 mars 2013 17:42

Vilken underbar bild! Jag gillar verkligen sådana! Jag behöver städa efter mig då och då (sambon har inga onödiga saker), fast jag har inget i skrivbordslådor, men en slags öppen låda i köket, där ligger en massa (onödiga) grejor. En del nödiga också, för all del, som pennvässare och en kompass och en gammal klocka och...ja. Jag har kvar gamla almanackor sen länge sen, och ibland undrar jag om det verkligen är jag som skrivit i dem :O Och gamla brev som jag har skrivit (och fått tillbaka av personen som fick dem), hahaha!

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

22 mars 2013 18:51

ha ha ha! Jag har också fått tillbaka brev, som jag skrev nån gång på 60-talet och jag skulle inte ens anat att jag var avsändaren om det inte så tydligt framgick.

Onödiga saker var fler än nödiga saker i mina lådor och det känns skönt att ha rensat - men det finns andra lådor att ta sig an;)
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Loka

Loka

23 mars 2013 17:52

Det är mycket som ligger i lådorna när man väl börjar rota runt. Letade igenom ett viktigt papper för ett tag sedan och hittade allting annat utom det jag sökte! Vilken nostalgi tripp det blev..

Grinden var sannerligen fantasiretande. Vilken underbar färd man hamnar på, tusen tack vännen.

Ha en fortsatt skön dag
Kram!

http://norrglimtar.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

23 mars 2013 18:32

Ja men visst är det så, Loka. Man sparar på sig och gömmer undan, för man vill inte göra sig av med olika saker - och så minns man inte längre vad som finns där. Att rensa tar alltid längre tid än man tänkt sig, för det dyker hela tiden upp oväntade saker ;)Hoppas det du hittade var trevlig läsning:)

Tanken med en där grinden fattar jag fortfarande inte och det är i och för sig spännande.

Önskar dig och pojkarna en trevlig helg!
Varm kram,
Lambergsfrua :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - Tisdag 14 sept 12:38

  Kvällarna kommer allt tidigare och det känns mysigt att tända ljus. Man kan ju hålla kvar lite av sommarkänslan med hjälp av väldoftande lavendel på ljusglaset.  Jag väljer att kalla den här tiden på året för sensommar, även om tidig höst är mer m...

Av Lambergsfrua - Fredag 9 april 16:45

  Det senaste året har helt överskuggats av Covid-19 med alla skrämmande rapporter om antal smittade, döda och biverkningar av olika vacciner. Mannen i Mitt Liv och jag har i möjligaste mån hållit oss isolerade och bara träffat vära närmaste utomhus...

Av Lambergsfrua - 17 december 2020 14:52


2020 är ett år som inte liknar något annat vi har upplevt och det närmar sig sitt slut. Den här julhelgen blir annorlunda för alla och även ensam för många. Vi kan inte träffas och umgås med familj och vänner som vi hade önskat, men på något sätt kom...

Av Lambergsfrua - 10 oktober 2020 15:19


Temperaturmässigt har vi inte fått höst här riktigt än, men det handlar nog bara om dagar, innan vi också har glidit in i den mörkare årstiden.Pandemin gör tillvaron lite ensam, men vi gör allt för att undvika smittan och håller oss på vår kant.   Då...

Av Lambergsfrua - 8 september 2020 15:15

Juli blev en blöt och förhållandevis kall månad, den månad då så många hade semester. Däremot bjöd både juni och augusti på fint sommarväder, ja några dagar till och med i varmaste laget för oss silverrävar.   Den här sommaren liknar ingen annan. Cor...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se