Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 23 mars 2013

Framtidsdrömmar

Av Lambergsfrua - 23 mars 2013 18:45

När jag rotade runt i mina skrivbordslådor hittade jag en mapp med alster från min småskoletid - den tid då vi ännu inte uppfunnit låg-, mellan- och högstadie. Tänk så noga det var med välskrivning och rättstavning då.


 
Det var tydligen också viktigt att behärska avtavningens svåra konst. Någon annan konst kan man knappast tillerkänna teckningen.   



 

Sen kan man ju undra, vilka upplevelser jag hade från min tidiga tandvård på Eastmaninstitutet i Stockholm - "när barnen skriker ska jag inte smälla dem". Kan inte minnas att jag någonsin fick smäll, men kanske såg jag någon tandläkare där, som blev irriterad på ett skrämt barn...

 

Nu blev det ju inte så att jag blev tandläkare. Drömmen om en framtida tillvaro som tandläkare förbleknade med åren. Jag blev helt enkelt kvar i skolans värld - något jag aldrig ångrat. Men jag hade troligen tjänat myclet mer pengar som tandläkare och kunnat etablera mig var som helst i världen.


Nu önskar jag er alla en skön lördagskväll.
Varm kram,

Lambergsfrua




  

 


  

 
 
Yvonne

Yvonne

23 mars 2013 21:06

Hahahahaha! En tandläkare som ger barnen karameller, det vore väl nåt ;) Kul att ha såna där gamla saker kvar...jag har inte mycket, men jag har en poesibok från 60-talet, kanske ska jag visa lite ur den, jag har skrivit i den själv också ;) Kram! (så fint du kunde teckna också)

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

23 mars 2013 21:56

Ja men visst är det en klok tanke;) Jag ger barnen godis, så får jag mer att göra = tjänar mer pengar - fast jag tror ju inte att jag tänkte så då som 8-åring. Teckningen tycker jag är mer rolig än bra. Det ser ut som om patienten är på väg att glida ur stolen.
Det vore kul att få se lite ut din poesibok. Jag skrev aldrig själv i min, men deandras "dikter" var ju hejdlöst - gulliga :)
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingrid

Ingrid

24 mars 2013 10:21

Så roligt att ha kvar sina alster från småskoletiden!

Det var nog så att både läkare och tandläkare kunde ta till både det en och det andra när barnen inte uppförde sig som förväntat.

Mamma har berättat, att när hon var med min lillasyster hos provinsialläkaren i Klintehamn, för att hon skulle få en vaccinspruta, så lyfte läkaren handen och tänkte slå till henne, för att hon inte satt stilla, men hejdade sig som tur var.

Ha en fin söndag!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

24 mars 2013 10:30

Jag har lite så mycket kvar, men lite finns det allt i gömmorna;)

Som barn upplevde jag både läkare och tandläkare som skrämmande. De var inga milda personer och tycktes vara i total avsaknad av empati, framför allt vad gällde barn.

Det var allt tur att provinsialläkaren hejdade sig och inte slog din lillasyster. Då hade hon väl fått livslång läkarskräck.

Önskar dig en solig och fin söndag!
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Sonen

24 mars 2013 12:15

Ha ha ha! Detta är en klassiker, tycker jag. Just detta med karameller till barnen hos tandläkaren är härlig barnlogik :)

Kram på dig

Lambergsfrua

24 mars 2013 14:53

Jo men visst är det så ;) Samtidigt är det ju i förlängningen ett smart sätt för tandläkaren att kunna tjäna mer pengar :)
Kramen,
Ma

 
Anita

Anita

26 mars 2013 08:51

Va vackert du skrev och va duktig du är att rita. Tummen upp vännen. Det måste vara skoj att hitta sånt man skrivit som barn. Det har inte jag för allt sånt städads bort från mitt barndomshem när syrran flyttade in där.
Tack för att du delar med dig vännen !!!
Stor kram till dig

http://resenarskan.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

26 mars 2013 13:54

Åh, man tackar för det berömmet ;) Jag var nog väldigt mån om att vara till lags och då gällde det att vara noggrann och hålla tungan rätt i muin vid plitandet.
Jag har inte så mycket kvar, men några skrivböcker, några teckningar, en poesibok och ett häfte med inklistrade favoritbokmärken. Synd att allt ditt rensades bort.
Ha det gott!
Varma kramen,
Lambergsfrua

 
kristinakicki

kristinakicki

26 mars 2013 11:46

Vad fint och jämt du skriver. Tandläkaren vi hade var kvinnlig och väldigt sträng, hon skrämde många. Jag hade aldrig några hål så jag klarade mig bra.
Ha en trevlig Påsk och go kram till dig!

http://kristinakickibloggplatsen.se

Lambergsfrua

26 mars 2013 13:57

Tack! Jag bugar och bockar för "fådda" rosor. Som barn och tonåring upplevde jag alla tandläkare som stränga och hårdhänta utan känsla för att deras patient kunde känna smärta. Usch! Tur att det har blivit så mycket bättre.
Önskar dig en fin påskhelg!
Varm kram,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - Tisdag 14 sept 12:38

  Kvällarna kommer allt tidigare och det känns mysigt att tända ljus. Man kan ju hålla kvar lite av sommarkänslan med hjälp av väldoftande lavendel på ljusglaset.  Jag väljer att kalla den här tiden på året för sensommar, även om tidig höst är mer m...

Av Lambergsfrua - Fredag 9 april 16:45

  Det senaste året har helt överskuggats av Covid-19 med alla skrämmande rapporter om antal smittade, döda och biverkningar av olika vacciner. Mannen i Mitt Liv och jag har i möjligaste mån hållit oss isolerade och bara träffat vära närmaste utomhus...

Av Lambergsfrua - 17 december 2020 14:52


2020 är ett år som inte liknar något annat vi har upplevt och det närmar sig sitt slut. Den här julhelgen blir annorlunda för alla och även ensam för många. Vi kan inte träffas och umgås med familj och vänner som vi hade önskat, men på något sätt kom...

Av Lambergsfrua - 10 oktober 2020 15:19


Temperaturmässigt har vi inte fått höst här riktigt än, men det handlar nog bara om dagar, innan vi också har glidit in i den mörkare årstiden.Pandemin gör tillvaron lite ensam, men vi gör allt för att undvika smittan och håller oss på vår kant.   Då...

Av Lambergsfrua - 8 september 2020 15:15

Juli blev en blöt och förhållandevis kall månad, den månad då så många hade semester. Däremot bjöd både juni och augusti på fint sommarväder, ja några dagar till och med i varmaste laget för oss silverrävar.   Den här sommaren liknar ingen annan. Cor...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2013 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se