Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 16 april 2013

Ställningskrig på svanfronten

Av Lambergsfrua - 16 april 2013 22:30

I morse var det tät dimma och vi kunde inte se några svanar alls. Inga andra fåglar heller för den delen. Framåt middagstid lätade dimman och vi kunde se det vårt svanpar - låt oss kalla dem Adam och Eva eftersom de var här först. De höll till i den södra delen av Tjärnen nära oss.


 

Par nummer två, som jag kallar Sluggo och Lisa, såg vi allra längst bort i norra delen av tjärnen - mycket vaksamma på allt vad Adam och Eva företog sig.

 

När vi tog en promenad på eftermiddagen fick vi se Adam lämna Eva åt sitt öde och långsamt manövrera norrut mot antagonisterna., först simmande och sedan på isen. Han ville verkligen visa sin närvaro och vem som var herre på täppan.

När vi kommit till Kanalen hörde vi kraftigt vingebrus och där kom Sluggo och Lisa svepande fram över mot öppet vatten framme vid bilbron. Där landade de och fortsatte sin betande inne vid strandkanten i lugn och ro.


Inne i Tjärnen simmade Eva och väntade på sin Adam, som hade lite is och vatten att forcera, innan han kunde komma tillbaka från sin lilla manöver. Nu tror jag att Sluggo och Lisa kommer att  söka sig till andra vatten och däremd är lugnet återställt i vår tjärn.


Till vår förvåning fick vi se att två småbåtar har sjösatts i Kanalen och det är verkligen inte mycket öppet vatten för båtturer där ännu - men det dröjer inte länge nu med alla dessa plusgrader, som vi har begåvats med.


Önskar er alla en god natts sömn.

Varmkram,

Lambergsfrua   

 





 
 
Ingrid

Ingrid

17 april 2013 12:56

Då låter det som om friden är återställd. Men vem vet, Sluggo och Lisa kanske kommer tillbaka?

Hoppas natten blev lugn och sömnen god.
Ha en fin dag!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

18 april 2013 12:01

Ja man kan ju verkligen säga att friden är återställd för det finns noll svanar här nu. OM de återvänder känner jag i alla fall inte igen dem, så jag får utgå från att det är ett tredje par...

Tack! Jag har sovit mycket gott - i ett svep från halv tolv till halv åtta :)

Önskar dig en fin dag.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Yvonne

Yvonne

17 april 2013 20:11

Det är spännande med svansåpan! Hoppas att det andra paret stannar och det blir lite intriger i vassen ;) Hehe...

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

18 april 2013 12:03

För tillfället kommer inga nya avsnitt av svansåpan. Båda paren har försvunnit, men jag hoppas förstås på ett tredje par ;)
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Maria

17 april 2013 21:00

Hoppas verkligen att båda svanparen får plats!
Kram

Lambergsfrua

18 april 2013 12:04

Nä, det fick de inte. Först försvann Sluggo och Lisa och i går morse var Adam och Eva också borta. Suck!
Kram,
Ma

 
Loka

Loka

18 april 2013 10:13

Ja det råder nog ett hierarkiskt tänkande bland svanar också som hos andra djur, naturligtvis ska Adam och Eva som var först ha första "tjing" på platsen..Lisa och Sluggo får leta andra domäner! Jag var bara tvungen att le över namnen Du gett dem, helt underbara.
Önskar Dig en trevlig torsdag
Varma kramar/Loka

http://norrglimtar.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

18 april 2013 12:08

Ja, Adam och Eva tyckte tydligen precis som du (och jag), först till kvarn gäller. Lisa och Sluggo gav slutligen upp - men det gjorde tyvärr Adam och Eva också, när de äntligen blev ensamma igen i tjärnen.

Namnen föll sig ganska naturligt, Adam och Eva kom ju först. Inkräktaren kändes lite som en slugger, alltså fick det bli Sluggo. Hans partner i serien heter Lisa och då¨var namnet på fru Sluggo givet ;)
Ha en fin dag,
Varm kram,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14
15 16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skapa flashcards