Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg den 20 april 2013

Av Lambergsfrua - 20 april 2013 19:45

Vårt käre Barnbarn ska nu ut på äventyr i stora vida världen under ca sex veckor och självklart ville vi gärna få tillfälle att säga hej då till honom innan avresan.



I går eftermiddag kom han över till oss med den här kassen i handen. Han hade varit nere i stan och botaniserat lite hos Nilsons Ost, så vi skulle ha lite "nassel" (lite småplock) till en mysstund på balkongen.


 
Ur kassen plockade han upp en stor bit extra lagrad Gäseneost "bara 17%", poängterade han. Gäseneosten gav oss sköna vibbar - den kommer ju från Gäsene Mejeri i våra gamla hemtrakter - där vi känner flera av mjölkleverantörerna och där våra barn faktiskt har jobbat på lov och helger under en period. Sveriges minsta mejeri sätter en ära i att tillverka riktigt goda och smakrika ostar.


Den bruna osten påminner lite om de "radiokakor" vi gjorde på 60-talet, men det är alltså en mörk porterost med edamerbitar i. Mycket god den också.


Den rostbruna biten är ingen choklad, som vi först trodde. Det är marmelad av kvitten. Tillsammans med osten blev det en perfekt smakbrytning.


 
En bit ost och en liten bit marmelad på en delikatessknäckebit från Yngdéns i Borgholm fulländande smakupplevelsen.


Barnbarnet visade sin resrutt på kartan och berättade lite mer om sina planer. Innan vi skildes åt bidrog vi med några småpåsar som extra färdkost på resan.


Lördagens upplevelser sparar jag till i morgon. Nu önskar jag er alla en skön vårkväll.

Varm kram,

Lambergsfrua   





Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14
15 16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards