Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 20 april 2013

"Nassel" med Barnbarnet.

Av Lambergsfrua - 20 april 2013 19:45

Vårt käre Barnbarn ska nu ut på äventyr i stora vida världen under ca sex veckor och självklart ville vi gärna få tillfälle att säga hej då till honom innan avresan.



I går eftermiddag kom han över till oss med den här kassen i handen. Han hade varit nere i stan och botaniserat lite hos Nilsons Ost, så vi skulle ha lite "nassel" (lite småplock) till en mysstund på balkongen.


 
Ur kassen plockade han upp en stor bit extra lagrad Gäseneost "bara 17%", poängterade han. Gäseneosten gav oss sköna vibbar - den kommer ju från Gäsene Mejeri i våra gamla hemtrakter - där vi känner flera av mjölkleverantörerna och där våra barn faktiskt har jobbat på lov och helger under en period. Sveriges minsta mejeri sätter en ära i att tillverka riktigt goda och smakrika ostar.


Den bruna osten påminner lite om de "radiokakor" vi gjorde på 60-talet, men det är alltså en mörk porterost med edamerbitar i. Mycket god den också.


Den rostbruna biten är ingen choklad, som vi först trodde. Det är marmelad av kvitten. Tillsammans med osten blev det en perfekt smakbrytning.


 
En bit ost och en liten bit marmelad på en delikatessknäckebit från Yngdéns i Borgholm fulländande smakupplevelsen.


Barnbarnet visade sin resrutt på kartan och berättade lite mer om sina planer. Innan vi skildes åt bidrog vi med några småpåsar som extra färdkost på resan.


Lördagens upplevelser sparar jag till i morgon. Nu önskar jag er alla en skön vårkväll.

Varm kram,

Lambergsfrua   





 
 
Ingrid

Ingrid

20 april 2013 21:32

Så härligt med lite nassel!
Det är gott när man har barn och barnbarn nära och får träffa dem ofta.
Ha en skön fortsättning på helgen!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

21 april 2013 12:24

Vad vore livet utan nassel? Klart tråkigare ;)
Visst är det en förmån att få ha barn och barnbarn i närheten, eller i alla fall inom rimligt resavstånd. Vi har ju sonen i Göteborg, men det tar inte många timmar dit med bil eller tåg.
Önskar dig ännu en solig dag.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Maria

21 april 2013 18:40

Kul, såg inte att osten var från Gäsene Mejeri - men provsmakade och den var väldigt god :)

Lambergsfrua

21 april 2013 22:26

Erik sa det och det stod faktiskt på kvittot, som låg kvar i kassen - och då måste det vara rätt;)
Stor kram,
Ma

 
Ingen bild

Sonen

22 april 2013 08:53

Kul att läsa om Adam & Eva vs Lisa & Sluggo, ha ha. Världen är full av dramatik och äventyr om man bara tar sig tid att titta efter, inte sant? Ostarna från GM ser läckra ut, och så fick man lära sig att det finns en frukt som heter kvitten också ;)

Läste just ert e-brev gällande flyttkartonger och annat, och jag håller med om att det är förvånansvärt välorganiserat det hela. Så här långt iaf. Vi har hyrt in städhjälp från flyttfirman vad gäller kök och badrum men resten tar vi själva. Det gäller ju att hålla i slantarna om man kan, ha ha.

Kram

Lambergsfrua

22 april 2013 12:11

Lisa och Sluggo har försvunnit, så nu regerar Adam och Eva i tjärnen;) Ja du, kvitten är väl inte en särskilt välkänd frukt, men tydligen bra att göra marmelad av.

Klokt att ta hjälp med flyttstäd av kök och badrum för de utrymmena är mest krävande att göra rena. Resten tror att jag ni klarar galant, trots din rygg.

Vi ska snart ut och köpa blommor till en i styrelsen som fyllde 70 år i lördags. Hon ska få dem och ett presentkort i kväll före stämman.

Stora kramen från oss båda,
Ma

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14
15 16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards