Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 28 april 2013

Veckan som gått - bröllis, bär och båtliv.

Av Lambergsfrua - 28 april 2013 12:30

I går var vi hos Dottern och Svärsonen som firade sin 22-åriga bröllopsdag.
 

Nja, så mycket blommor fanns det inte i deras blomlådor ännu, men flaggan var i alla fall "hissad". Vi satt på altanen och njöt at solen och lite bubbel.


Käre barnbarnet var inte hemma. Han är på vift i Malaysia och har just bestigit berget Mount Kinabalu, som är drygt 4.000 meter högt. Det är brant och tufft och hög luft som det heter när luften är tunn. Han bloggar om sina äventyr på ohrnresor.blogspot.se Precis som på andra bloggar ligger första avsnittet längst ner.

 

Ja, så är då vår årsstämma i brf:en avklarad, en händelse som kräver en hel del arbete både före och efter. Allt är inte klart ännu, men det är hanterbart   


Veckan har bjudit på ganska mycket sol, men även en del frostnätter. Jag ställde ut den stora krukan med murgröna utanför porten igår - den har stått alldeles innanför under vinterhalvåret. Ska bli spännande och se om den har klarat pärsen.


COOP Forum erbjöd i veckan 1 kg spanska jordgubbar för 29 kronor! Jättestora dessutom. Det kunde vi bara inte motstå. De var väldigt goda, även om de inte var riktigt lika smakrika som de svenska - men de spanska fanns här och nu.


 
I onsdags gled den här motorbåten förbi oss på väg ut mot säsongspremiärtur på Vänern. Kapten var rejält påpälsad för vattnet är kallt och vinden kylde.


 
Gårkvällens solnedgång var lite annorlunda. Det som ser ut som en vertikal ljuspelare är inget skräp på linsen eller dålig skärpa. Det såg faktiskt ut så i verkligheten - för en kort stund.


Nu är det dags för en tur ut i naturen, eller ja ut i alla fall.

Önskar er alla en riktigt fin fortsättning på söndagen.


Varm kram,

Lambergsfrua   


 

 

 
 
Ingen bild

Maria

28 april 2013 16:57

Snygg allitration i rubriken och snygg solnedgångsbild (som alltid). Skönt att du släpper "Verktyget" och gör saker du tycker om och som ger lite energi istället :)
Kram

Lambergsfrua

28 april 2013 22:33

Tack! He he- jag tyckte att det lät bra ;)Den här solnedgången var lite speciell med sin "pelare".
Idag har jag jobbat med Verktygsnytt, men det får räcka med det. Kraft och ork och lust behövs till annat mer lustfyllt.
Kram,
Ma

 
Yvonne

Yvonne

28 april 2013 20:18

Det där som ser ut som en ljuspelare är ett slags halo (har jag läst mig till efter att ha sett sånt en gång). Murgrönan ska väl klara sig ute nu, det är ju en blomma som inte vill ha för varmt. Och jag längtar så efter värmen, på tal om varmt... Ha det gott!!

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

28 april 2013 22:37

Ja visst var det en halo, något vi sett flera gånger vintertid, bland annat på Dalsboslätten. Här syntes bara ca fem-sex minuter, men det var otroligt fascinerande och vackert.
Jag kollade murgrönan idag och den verkar ha klarat sig fint. Den står ju lite skyddad där i den "indragna" porten. Jag var mest orolig för att den blivit för mesig, när den stått inomhus hela vintern;)
Stor kram,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14
15 16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards