Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 27 januari 2013

Exotiskt!

Av Lambergsfrua - 27 januari 2013 16:45

För två år sedan skrev jag här på bloggen att jag sett ett vårtecken - allt medan marken var snötäckt och isen låg på Tjärnen. Det handlade inte om blommor eller fåglar utan helt enkelt om beskärning av några alar nere vid stranden.


Eftersom jag
inte har sett några andra vårtecken än att dagarna långsamt blir allt längre, tänkte jag visa några blommor, som jag har i min fotomapp märkt "Exotiskt".



Klematis i en av mina favoritfärger förevigade jag på den lilla mysiga grekiska ön Tilos, när hela familjen var där för att fira Svärsonens 50-årsdag. Det är en plats dit han, Dottern och Barnbarnet återvänder gång på gång på gång...



Bougainvillea på Tilos i majsolens motljus. När vi var där fick jag en halvdags fotokurs i present av familjen. Trots att jag inte var den som fyllde år! Inga andra var anmälda, så jag fick fyra eftermiddagstimmar helt själv med läraren/proffsfotografen. Gissa om jag njöt av varenda minut med henne. 



Hibiscusen växte utanför vårt hotell i Estoril i Portugal, där vi firade Mannen i Mitt Livs 70-årsdag. Estoril ligger vid havet och är grannstad till Cascais - en riktigt trevlig liten stad. Länken är på engelska, men skulle det kännas övermäktigt finnd det några fina foton att titta på - medan snön lyser vit utanför våra fönster...


På tal om blommor har jag idag planterat om blommorna i gruppen vi fick till jul. Hyacinterna hade tagit slut och de andra växterna behövde egna krukor nu. Jag gillar verkligen blommor, men att stå inomhus i köket med  krukor och jord för att ge dem ett bättre liv är något av en utmaning - milt uttrycket. Jag brukar få hjälp av Dottern med sånt här. Hon har gröna fingrar, men just idag var de fingrarna inte tillgängliga. Nu är det klart och det känns bra - men jag hoppas det dröjer till nästa gång.    


Jag önskar er alla en skön söndagskväll.

Varm kram,

Lambersgfrua    



 
 
kristina

kristina

27 januari 2013 16:56

Vilka underbara blommor, särskilt den svårstavade.
Det är verkligen en utmaning att plantera om blommor inomhus. Jag gör inte det för då har jag jord överallt. jag får vänta tills det blir varmare och jag kan stå i växthuset.
Goa ,varma kramar till dig!

http://kristinakickibloggplatsen.se

Lambergsfrua

27 januari 2013 17:02

Åh, du har ett växthus! Nu blev jag riktigt avundsjuk - fast jag unnar dig det av hela mitt hjärta. Det måste ju vara så otroligt mycket enklare än att stå och greja på diskbänken.
Jag skickar lika go'a kramar tillbaka till dig

 
Ingrid

Ingrid

27 januari 2013 19:04

Tack för den härliga titten i den exotiska mapp. Det var trevligt så här i gråväder och vinterrusk.

Jag har också en julgrupp där växterna skulle behöva planteras ut, men de ser inte så fina ut, så jag tänkte att om de får stå där ett tag till kan jag göra mig av med alltihop sen.

Trevlig söndagskväll!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

27 januari 2013 21:28

Kul att du gillade va du såg.
Ja, hade jag väntat lite till hade jag antagligen inte behövt bekymra mig om de där växternas väl och ve. Men den där flamingon är så vacker att det var svårt att bara låta den tyna bort ;)

Ha det gott!
Varm kram,
Lambergsfrua

 
yvonne

yvonne

27 januari 2013 20:36

Cascais och Estoril har jag varit i! För länge sen...och bouganvillieor (stavning?) finns det ju i överflöd utomlands...Jag såg ett program nu om växter och hur de kommunicerade, helt fantastiskt! Så jag hoppas att du inte svor när du planterade ;)

http://yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

27 januari 2013 22:47

Vi blev väldigt förtjusta i det här området och främst Cascais, som kändes mycket mer genuin än Estoril. Bougainvillea stavas det i singular (har kollat), men har ingen aning om hur det heter och stavas i plural. Huvudsaken att vi vet vad vi menar - och vackra är de utan tvekan :)

Jaså, växterna kommunicerar? Ja inte med mig i alla fall - fast visst sa jag ett och annat ord som inte lämpar sig för tryck. Inte direkt till blommorna,men i alla fall till området där de fanns. Tror du att de blev ledsna för det? - he he.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Anita

Anita

29 januari 2013 09:19

Åhh, Hibiscusen är min absoluta favorit. Jag kan inte se mig mätt på den. Tack för att du triggar igång längtan till våren än mera ... Tiden går ju fort så jag står redo att möta vårsolen. Skall se till att ha vårstädning och allt annat klart så jag kan njuta den efterlängtade tiden utomhus ...
Tack för jättefina bilder och ha en bra dag vännen !!!
Stor kram till er !!

http://resenarskan.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

29 januari 2013 17:33

Jag minns att du gillar hibiscus och la faktiskt ut den bilden lite med tanke på dig ;)Jo du, nog är vi redo för Våren nu - fast jag skjuter nog upp min städning ett tag till. Men jag lovar att vara redo, när den vackra damen behagar infinna sig.
Ha det gott och varm kram tillbaka,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Sonen

29 januari 2013 16:22

Du försöker iaf att kommunicera med dem, det måste väl vara huvudsaken ;D Det är fint med blommor så länge man slipper pilla med deras överlevnad alltför mycket, och de bilder du valt ut är jättefina. Hur kan du komma ihåg namnen på dem? Sådant impar på mig. Tycker också att klematisen är riktigt fin, lila är en så häftig färg, särskilt när den går i nyanser mot svart.

Kram

Lambergsfrua

29 januari 2013 17:38

He he, ja kanske det ;)
Jag gillar blommor,men det är ett ständigt "bekymmer" också. Det är ungefär som att ha en kattunge eller hundvalp - eller nä, kanske ändå inte riktigt.
Namnen på just de här blommorna har jag antagligen lärt för att jag var/intresserad. Intresse och vilja är bästa läromästaren. OJ,vad jag blev filosofisk där ;)
Stor kram från oss båda,
Lambergsfrua

 
Inga-Lill

Inga-Lill

31 januari 2013 22:49

Åh så härligt och få se lite blommor såhär i vintertid. Jag längtar till sommaren, när man kan vara ute och påta i jorden och pyssla i växthuset. Förresten det här påminner mig om att jag måste sätta om mina pelargoner ... hade nästa glömt det. Tack för påminnelsen.
*Kram*

http://ilsi.bloggagratis.se

Lambergsfrua

6 februari 2013 20:41

Visserligen var det gamla foton, men de ger ändå en känsla av vad vi har att vänta oss när sommaren kommer - för det gör den ju så småningom ;)
Kram,
Lambergsfrua.

 
wiper

wiper

3 februari 2013 11:39

Jag njuter av dina fantastiska bilder och börjar själv längta till våren trots att jag är höst och vinter-person. Klematisen var verkligen nåt extra. Kul att du fick en fotokurs där och man ser att du har koll på läget vad gäller foto.

Härligt att dottern har gröna fingara så ni kan hjälpas åt

Ha en skön söndag
kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

6 februari 2013 20:46

Vist längtar man lit efter våren och den varmare årstiden. Jag är definitiv inte någon vinterperson. Jag gillar inte vinterns halka och mörker.

Fotokursen kändes så otroligt lyxig, eftersom jag var ensam elev. Läraren hade ju total uppmärksamhet på vad jag gjorde och vad jag tänkte - eftersom hon bad mig tänka högt.

Jag önskat att jag hade ärvt Dotterns gröna fingrar. Det hade underlättat för mina krukväxter ;)
Varm kram,'
Lambergsfrua

 
Suss

Suss

3 februari 2013 22:34

Vilka vackra bilder och så otroligt lyxigt att få fotoläraren för sig själv. Nu längtar jag ännu mer efter Portugal, jag har tjatat om det ett tag, men än har varken kärestan eller resedamerna nappat. Trägen vinner!!!!! Kram

http://leontina.blogg.se

Lambergsfrua

6 februari 2013 20:53

Portugal är ett fint och intressant resmål. Kanske du kan övertala någon att följa med dig dit.
Vi har just kommit hem efter en vecks i Las Palmas på Gran Canaria. Också ett trevligt resmål nu på vintern. De flesta turister söker sig till sydkusten och stränderna där, men Las Palmas bjuder på en enormt fin strand (drygt 4 km lång) och en lika fin strandpromenad med mängder av små trivsamma restauranger och barer. Dessutom har man tillgång till stadens hela utbud av shopping och nöjen. Ett perfekt resmål. tycker vi.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Anita

Anita

7 februari 2013 18:46

Välkommen hem vännen !!!
Ja, nu är ordningen återställd och TACK för att du pratat med oss på FB och vi fått höra lite av vad ni pysslat med. Ser ju fram emot reseskildringen men känn ingen press *skrattar*
Ha en bra kväll och hälsa MIML ...
Stor kram från mej !!

http://resenarskan.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

7 februari 2013 22:36

Mm, det känns onekligen skönt att vara hemma igen och det var roligt att ha datorn med. Fri uppkoppling på hotellet gillar jag ;)

Jag har rensat bland fotona idag och hoppas kunna få ut några inom de närmaste dagarna - helst i morgon, men Orsa kompani lovar ingenting bestämt *flin* Klart jag känner press, men den skapar jag nog mest själv ;)
Varma kramen,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards