Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 20 juni 2014

Doftglädje och vassröj

Av Lambergsfrua - 20 juni 2014 22:45

Igår vaknade vi av ett murrande och ett surrande från mptprljud. Det lät inte alls som vår gräsklippare, som kommer ansar våra gräsmattor varje måndag.



De var kommunens vassröjare spm var i farten, något som ialla fall Mannen i Mitt Liv och jag upplever som positivt. Utan den skulle får lilla sjö (tjärn) växa igen och det tro jag inte att båtägarna vid marinan här skulle acceptera.
 

När vi stavtravade runt i villaområdet här på Lamberget igår, stannade vi till vid en trädgård där det doftade helt ljuvligt. Vi snusade och nosade på de blommor som fanns närmast staketet, men kunde inte riktig hitta doften. Då kom ägarinnan Pia och visade varifrån doften kom - en stor rosenbuske väl dold från gatan, där vi stod.

Vi presenterades för hennes 15 månaders gamla valp - en härlig och levnadsglad liten terrier (vet inte exakta rasen) och fick sedan med oss ett par kvistar av den väldoftande rosenbusken. De sprider nu en ljuvlig väldoft i vårt hem. 

När Mannen i Mítt Liv senare satt på balkongen och njöt av ett glas vin, fick vi vi se en bil parkera nedanför vårt hus. Ut klev två ungdomar och traskade fram till strandkanten, dä'r de bredde ut en filt. Sen bredde de ut sig själva på filten, gick i klinch - och började grovhångla. 

 
 
Ditte

Ditte

21 juni 2014 09:38

Det finns så många fina doftbuskar nu! En del rosor är alldeles...alldeles...underbara! Önskar dig en fortsatt trevlig sommar (om än något varmare...)

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

21 juni 2014 19:37

Doftande rosor är en ren njutning och jag sticker nosen i de blommande buskar jag kommer åt på vårs tavtravningar - och sen nyser jag förstås.
kram ;)

 
Ingrid

Ingrid

21 juni 2014 11:07

Där ser man, så spännande med lite midsommarporr!
Jag hörde på Gotlandsradion igår och de pratade om att man skulle plocka sju blomster och lägga under kudden och då replikerade en man: "Jaha, var det sju blommor. Jag trodde att man skulle ha ikull sju flickor på midsommarnatten".

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

21 juni 2014 19:42

Det var faktiskt en ganska fyndig kommentar ;)
Vad som fick det här paret att lägga sig helt öppet på gräset här nedanför oss grunarjag på fortfarande. Jag tror att det handlade om en vadslagning, precis som jag tror att ungdomarna, som klättrade upp i den höga telemasten för att hm - tja - vänslas, hade slagit vad med några kompisar. Hoppas de ficke en rejäl slant när de nu vann vadet - om de inte får böter för förargelseväckande beteende förstås. Då blir det ren förlust ;)
varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingrid

Ingrid

21 juni 2014 11:07

Så kvickt det gick där då!
Jag skulle ju önska er en trevlig midsommardag också.
Varm kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

21 juni 2014 19:43

Ja så där blir det ibland, kommentaren bara slinker iväg.
Tack Ingrid och vi önskar dig detsamma.
Varm kram,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - Tisdag 14 maj 13:24

Det är underbart försommarväder nu med sol och lagom sköna plusgrader. Eftersom det är mycket som händer i mitt liv nu, kommer jag att  fortsätta min bloggsemester. Kanske återkommer jag, kanske inte. Orsa kompani lovar ingenting bestämt...   Ha det ...

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards