Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 22 september 2014

Idre Fjäll del 4

Av Lambergsfrua - 22 september 2014 09:00

  
Trots att vi har varit uppe i Idre Fjäll många gånger, har vi aldrig tidigare besökt Kapellet. Det var tidigare en lada, som flyttades hit 1986. Här finns sittplatser för ca 60 personer. Hela sommaren har man gudstjänster och musik i sommarkväll en gång i veckan.


Inredningen är enkel och rustik. Personligen blev jag mycket förtjust i dopfunten av en björkvril (masurknöl) - till höger i bild.  

 

På fredagseftermiddagen anlände tre bussar fulla med danslystna gäster. Sommarsäsongen avslutades med en dansbandsweekend på Wärdshuset inkulsive buffé. Här är en grupp gubbs i varierande ålder på väg ner till Wärdshyset från sina boenden.

 
Intressant att se deras olika klädsel. Damerna var oftast lite finklädda medan gubbsen var klädda i allt från jeans och t-shirt till jeans och kavaj.

 
De där skorna var nog inte nådiga mot tassarna efter ett par danser - men han hade också lite snyggare skor, dock inte lika krävande som hennes.

 
Ja, så var det dags för hemresa och nog tyckte vi, att björkarna hade gulnat lite, sen vi åkte upp till Idre Fjäll - eller var det bara önsketänkande.

 
Klarälven fascinerade med sin helt spegleblanka yta.

 
Det finns inte så många broar över Klarälven, men de som finns dubblerades i det stilla vattnet.

 
I Ekshärad lyste rönnbären stora och klarröda. Det verkar vara en odlad sort, men lika vackra ändå, ja nästan vackrare än de vilda.

Efter dryga fem timmar imklusiveett kort fikastopp i Höljes, var vi hemma igen i soliga Karlstad - ännu ett minne rikare från favoritstället Idre Fjäll. Vi kommer tillbaka - "om Gud vill och byxan håller" som salig mamma uttryckte saken.

Varm kram,

Lambergsfrua   

 
 
Ingrid

Ingrid

22 september 2014 12:04

Vilket härligt resereporage, som alltid från dig. Du får ta kontakt med någon resebyrå där och erbjuda dina tjänster. Idre Fjäll skulle man givetvis besöka någon gång.
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

23 september 2014 12:42

Tack Ingrid! Roligt att du hade glädje av resan, men det skulle kännas lite övermaga att skriva för en resebyrå.
Jag hoppas verkligen att du får tillfälle att besöka Idre Fjäll nån gång på hösten, då det i våra ögon är som allra vackrast.
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Ingen bild

Anita

27 september 2014 14:50

Dina bilder får mig att lite längta till Dalarna. Det är faktiskt några år sen jag var uppe i Idre fast det känns som igår. Så mysigt att läsa det du skriver för du får mig verkligen att hänga med i fjällmiljön.
Stor kram vännen !!!

Lambergsfrua

27 september 2014 15:52

Jag förstår så väl, om du känner längtan dit upp. Dalarna är så vackert och bjuder på många sköna naturupplevelser och då menar jga inte enbart fjällvärlden runt Idre - fast den 't ju speciell förstås ;)
Varm kram!
Lambergsfrua

 
Sonen

Sonen

29 september 2014 16:53

Bilderna av Klarälven är toppenfina och rönnbären ser så läckra ut att man vill äta upp dem.

http://www.durietz.n.nu

Lambergsfrua

29 september 2014 23:11

Klarälven är en mycket vacker älv och när den nästan spegelblank blir man nästan lyrisk. Det måste vara en lisa för själen att åka flotte här sommartid.
Stor kram,
Ma :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2014 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skapa flashcards