Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg den 28 mars 2014

Av Lambergsfrua - 28 mars 2014 13:15

"Men var är nycklarna"? utbrast mannen i Mitt Liv och tittade oförstående på hatthyllans tomma krok, där de alltid hängs upp, när vi kommer hem från ärenden ute.     

Vi stod redo att ge oss av för att skjutsa den besökande Sonen till stationen och hade alltså inte hela dagen på oss att leta. Jag kollade om de eventuellt blivit kvarglömda i ytterdörren, vilket hänt någon gång - men nej. Ingen nyckelknippa.     

MiML började gräva i alla tillgängliga byx- och jackfickor, kollade i skorna som stod parkerade under hatthyllan för sedan utvidga letandet till hela lägenheten. Men nej, ingen nyckelknippa.

När hade nycklarna använts senast? Efter letande i minnet, som ju alltid är bra om än ibland lite kort, kom vi på att det var, när MiML var ute med soporna till soprummet. Snabb rusch ner till soprummet, men nej, ingen nyckelknippa i dörren. Inte heller på anslagstavlan nere i entrén fanns någon upphittad nyckeknippa.   

Vis av tidigare erfarenhet kollade jag även i kapuschongen till min jacka, där nycklarna hamnat en gång tidigare men nej, ingen nyckelknippa Vi kom i tidsnöd och tvingades plocka fram extranyckeln, så vi i alla fall kunde låsa ytterdörren och ge oss av. 

Sonen hämtades hos sin Syster och Svärbror, där han hade sovit under besöket. Vi berättade förstås om vårt problem, så alla kollade sina kapuschonger och ynkade oss lite. Men nej, inen nyckelknippa dök upp. Inte roligt att bli av med en bunt nycklar, bland annat de enda nycklarna till våra källar- och vindsförråd för att inte till om den till soprummet... 

På väg till stationen var förstås eländet med nycklarna vårt givna samtalsämne. "Ja, jag har dem i alla fall inte i min kapuschong" sa jag och krafsade runt i den en gång till för säkerhets skull. "Inte jag heller", sa Sonen och grävde djupt i sin stora jackhuva, djupare än tidigare - och fiskade upp nyckelknippan!     

Vilken lättnad! Och vilken tur, att Sonen inte hunnit åka iväg till Göteborg med våra nycklar i kapushongen.

Sens moral:
 Häng inte nycklarna på hatthyllan - och skaffa dubletter till alla dina nycklar, inte bara dörrnyckeln! 

 

Nu önskar jag er alla en härligt solig vårdag helt utan nyckel- eller andra problem.


Varm kram,

Lambergsfrua   

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards