Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 28 mars 2014

Nyckelmystrium

Av Lambergsfrua - 28 mars 2014 13:15

"Men var är nycklarna"? utbrast mannen i Mitt Liv och tittade oförstående på hatthyllans tomma krok, där de alltid hängs upp, när vi kommer hem från ärenden ute.     

Vi stod redo att ge oss av för att skjutsa den besökande Sonen till stationen och hade alltså inte hela dagen på oss att leta. Jag kollade om de eventuellt blivit kvarglömda i ytterdörren, vilket hänt någon gång - men nej. Ingen nyckelknippa.     

MiML började gräva i alla tillgängliga byx- och jackfickor, kollade i skorna som stod parkerade under hatthyllan för sedan utvidga letandet till hela lägenheten. Men nej, ingen nyckelknippa.

När hade nycklarna använts senast? Efter letande i minnet, som ju alltid är bra om än ibland lite kort, kom vi på att det var, när MiML var ute med soporna till soprummet. Snabb rusch ner till soprummet, men nej, ingen nyckelknippa i dörren. Inte heller på anslagstavlan nere i entrén fanns någon upphittad nyckeknippa.   

Vis av tidigare erfarenhet kollade jag även i kapuschongen till min jacka, där nycklarna hamnat en gång tidigare men nej, ingen nyckelknippa Vi kom i tidsnöd och tvingades plocka fram extranyckeln, så vi i alla fall kunde låsa ytterdörren och ge oss av. 

Sonen hämtades hos sin Syster och Svärbror, där han hade sovit under besöket. Vi berättade förstås om vårt problem, så alla kollade sina kapuschonger och ynkade oss lite. Men nej, inen nyckelknippa dök upp. Inte roligt att bli av med en bunt nycklar, bland annat de enda nycklarna till våra källar- och vindsförråd för att inte till om den till soprummet... 

På väg till stationen var förstås eländet med nycklarna vårt givna samtalsämne. "Ja, jag har dem i alla fall inte i min kapuschong" sa jag och krafsade runt i den en gång till för säkerhets skull. "Inte jag heller", sa Sonen och grävde djupt i sin stora jackhuva, djupare än tidigare - och fiskade upp nyckelknippan!     

Vilken lättnad! Och vilken tur, att Sonen inte hunnit åka iväg till Göteborg med våra nycklar i kapushongen.

Sens moral:
 Häng inte nycklarna på hatthyllan - och skaffa dubletter till alla dina nycklar, inte bara dörrnyckeln! 

 

Nu önskar jag er alla en härligt solig vårdag helt utan nyckel- eller andra problem.


Varm kram,

Lambergsfrua   

 
 
Ingrid

Ingrid

28 mars 2014 15:34

Jag har en omgång dublettnycklar hängande hos sonen. Det känns tryggt och han bor på gångavstånd och skulle han inte vara hemma har jag en nyckel till hans hus. Och så kan rekommendera ett nyckelskåp, det har jag och där hänger jag alltid in mina nycklar.
Tur att ni hittade era till slut!
Kram, Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

29 mars 2014 12:50

Vi har extranyckel till dörren hos dottern, men däremot inte till källar- och vindsförråden eller soprummet. Det kommer nu att fixas ;)
Varm kram,
Lambergsfrua

 
Lasse

Lasse

28 mars 2014 22:51

Det bekräftar att nyckeln till framgång är att inte slarva bort extranyckeln ;)

http://www.facebook.com/MiataLasse

Lambergsfrua

29 mars 2014 12:51

Du har så rätt Lasse ;)
Varm kram!

 
Suss

Suss

29 mars 2014 18:25

Jag var med om samma sak för inte alls så längesedan. När jag skulle åka till jobbet på morgonen var de puts väck. Jag flängde runt i stress och letade överallt - dock inte i kapuschongen, för det tänkte jag inte på. Till slut fanns bara ett ställe kvar och det var i ytterdörren - på utsidan. Det var helt osannolikt för mig, att de skulle vara där, men det var de! Tur jag bor långt ute på landet, men tänk om någon med elakt uppsåt gått förbi under kvällen och den tidiga morgonen då det var ljust. Numera ser jag till att hänga upp dem, innan jag stänger dörren när jag kommer hem. KRAM!

http://leontina.blogg.se

Lambergsfrua

29 mars 2014 22:49

Ja du Suss, man blir lätt stressad, när nycklarna inte finns där de ska vara. DEt fåniga är att vi har ett fins nyckelskåp precis innanför dörren, men av någon outgrundlig anmledning använder vi inte det - har iknte gjort hittills i alla fall. DEt blir nog ändring på det nu. Nya, säkrare rutiner.

Vi har också glömt nycklarna i yttersörren ett par gånger. Vi har portkod och bor högst upp, så det är inte många som rör sig utanför vår lägenhet - men det är ju inte något optimalt ställe att förvara nycklarna på.

Varm kram och fortsatt trevlig vårhelg,
Lambergsfrua

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards