Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg den 29 maj 2014

Av Lambergsfrua - 29 maj 2014 18:00

Dagarna på Tilos förflöt i ett behagligt tempo. Sista dagen var det några i sällskapet som hyrde vespor och gjorde en tur på ön.

 
Det finns knappt 16 km väg att köra på av hyfsad standard utom den smala bergsväg, som går längs branta stup upp till klostret Moni Agiou Panteleimona. Det är stora sprickor i vägen och då och då rasar delar av den ner i havet...


Klostret byggdes på 1470-talet vid en källa med friskt klart vatten och är tillägnat öns skyddshelgon.

Det har renoverats två gånger sen dess.

 
Bougainvilla i motljus - den växten trivs gott i det här klimatet. Precis som vi   

Tillbaka i Livadia var det bara att sätta igång och packa ihop och sedan vinka av två i vårt sällskap, som föredrog eftermiddagsbåten till Rhodos framför nästa dags tidiga morgonbåt. Lite vemodigt var det allt, att sedan säga adjö till vännerna på Tilos. Efter en god måltid på Omonia satt vi en stund på balkongen - men det blev en ganska tidig kväll. Väckarklockan ställdes på 5.



Det var fortfarande mörkt, när vi klev upp på morgonen, men det ljusnade när vi klev ombord på färjan som kom från Athen - och snart såg vi Tilos försvinna i fjärran.

 
Vi landade i Rhodos efter ca 3 timmar och tog oss med taxi direkt till det lilla familjeägda hotellet "Kristinas Rooms."


Eftersom det hotellet ligger innanför stadsmuren i Gamla Stan, släppte taxin av oss vid den närmaste stadsporten, så vi gå till fots sista biten.

 
Vid den här lilla gatan/gränden ligger Kristinas Rooms. Det var inte alls långt, men gatorna och gränderna är stensatta med kullersten. Det var lite knaggligt att gå på och väskorna med hjul hoppade och skuttade lite okontrollerat.


Trivsamma Kristinas Rooms har indviduellt utformade rum vid en mysig innergård med trädgårdsmöbler och en stor generös soffa. Hotellet ägs av svenska Kristina och drivs av ena sonen, medan hon och hennes man jobbar i Norge och bröderna i Sverige.


Ett av de tre rummen på bottenvåningen ser ut så här - så rent och frässcht. Alla rum har dusch/toa och ett litet pentry med bord och stolar till. Sängarna måste vara de bästa i hela Rhodos - inköpta på IKEA.     

På övervåningen finns tre rum och en härlig terass  med vidsträckt utsikt över hustak och hav. 
Sedan vi installerat oss och tagit det lugnt ett par timmar, gav vi oss ut för att utforska stan lite närmare.


Man fick akta sig för alla vespor och motorcyklar som smattrade fram längs de trånga gatorna. Dessutom är det tillåtet med biltrafik, vilket kan ställa till rent praktiska problem, som här. Föraren i den vita bilen vägrade att backa, klev ur och tog ett snack med den andra föraren - och avgick med segern.  


Det finns hur många restauranger som helst i Gamla Stans centrumoch alla har de energiska "inkastare" - ibland lite för energiska för min smak. Men gott var det.   


  

Värden Johan pysslade om alla blommorna framåt kvällen, då temperaturen sjönk lite.

 
Då plockade Svärsonen fram sin födelsedagsflaska bubbel och delade med sig till oss alla. Även Johan fick ett glas.


 
Vi skålade och tackade för en riktigt trevlig födelsedagsresa - och nästa dag väntade flyget på att ta oss hem till Sverige igen.

Önskar er alla en riktigt fin fortsättning på denna dag.

Varm kram,

Lambergsfrua   



 

   

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards