Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg under juni 2009

Av Lambergsfrua - 13 juni 2009 19:13

Nästan varje förmiddag ser vi den här blåa kanoten komma glidande från Vänern in på vår lilla sjö. Någon som tydligen gillar den här typen av motion. I dag fångade jag den och en mötande motorbåt just vid Kanalens början. Eller slut - beroende på vilket håll man kommer från :)

Av Lambergsfrua - 12 juni 2009 22:57

Ja, inte blev det riktigt som ungdomarna hade tänkt sig. När de träffades för att grilla, var det i stort sett upphållsväder.  Sen började det regna och sen spöregna. Grillen slocknade med ett fräsande och man beslutade sig för att gå efter Plan B - att förflytta  sig inomhus hem till Erik. För så var det uppgjortmed föräldrarna.


Några cyklade dit, några cykellösa fick bilskjuts av mormor och morfar, som stod stand by, eftersom Eriks föräldrar var på studentuppvaktning. I vanliga fall tar den cykelturen ca 10 minuter, men nu drabbades cyklisterna dessutom av broöppning! Ja även vi i bilen, men vi satt ju torrt. Jag lovar att de minuterna ute i regnet säkert kändes s-e-g-a och l-å-n-g-a.


Hallgolvet fylldes snabbt med ett antal våta skor och tvättstugan blev fullbelamrad med sjöblöta regnkläder. Humöret var det inget fel på i alla fall. Killarnas grova målbrottsröster blandades med tjejernas ljusa glada skratt.  Vi "gamlingar" höll oss på nedervåningen...När Eriks föräldrar sen kom hem igen  bjöds ungdomarna på bl.a pizza och en häftig film - och mormor och morfar kunde återvända till hemmet. Och Talang 2009. En lite annorlunda men inte alls otrevlig fredagkväll :)

Av Lambergsfrua - 12 juni 2009 16:28

Så har då sommarlovet börjat i våra trakter. Studenterna släpptes ut i går och idag var det dags för alla andra att glädjas åt friheten. Tänk, ett helt långt sommarlov ligger nu framför barn och ungdomar! Jag brukar säga, att den här dagen är sen bästa på hela sommarlovet. En till synes oändlig räcka dagar av frihet från skola och läxor ligger framför dem. Att sen den där räckan oändliga dagar väldigt snabbt blir mindre oändlig är en annan femma:)


Vår Erik tog ju "Grundenten" idag. Tyvärr regnar det, men det hindrar inte kamraterna från att träffas och grilla lite i kväll. Ja, kväll och kväll - de träffas redan nu vid femtiden. Det man oroas lite för är ju, att objudna gäster ska dyka upp och ställa till bråk.  Men det finns föräldrar  i närheten, som kan avstyra sånt och det känns bra. Hoppas alla får en trevlig och mysig kväll!

Av Lambergsfrua - 10 juni 2009 18:40

Nu har jag lagt ut alla fotona, men de ligger längre bak här på juni. Ville ha dem samlade och utan bilder från Dalhallabesöket  mitt i alltihop. Ett par foton har dubblerats och hamnat helt fel och jag lyckas inte ta bort den utan att sabba ordningen på de andra. Suck! Men jag tror inte, att  det spelar så stor roll i alla fall.

Enjoy!


Now you can watch our Sicily photos. They are further back on June.Wanted to have them all together without the Dalhalla photos in between. You have to start at the bottom at page 4, scroll up and then continue on page 3 from the bottom and so on. Enjoy!

Av Lambergsfrua - 9 juni 2009 22:51

Erik går ut nian på fredag och i morgon är det dags för middag för alla klasskamraterna tillsammans med lärarna - och dans för de som så önskar. Hmm...


Så nu har Erik fått sin första kostym. Plötsligt känns hans - ja, vuxen. Men ändå inte. Knepig känsla. Men visst är han fin, favoritbarnbarnet! Ja ja jag vet, vi har bara ett, men vaddå?? :)

Av Lambergsfrua - 9 juni 2009 22:46

Man blir nästan knäsvag av all denna skönhet...

Av Lambergsfrua - 9 juni 2009 22:39

Idag hade jag planerat att jobba vidare med bilderna från Sicilien, men så blev det inte. Besök på Hud för Mannen i Mitt Liv och borttagning av ännu en "plutt" - den 17 i ordningen. Hoppas den här inte var malign, som fyra av de andra (den sensaste i december). Vi får besked inom två veckor - förhoppningsvis.


Sen hörselkontroll, som innebar tid för nytt besök hos audiolog nästa vecka. För oss båda två. Mannen i Mitt Liv fick sin hörapparat för cch 15 år sen och den är för gammal att reparera. Min kanske kan uppdateras eller uppgraderas eller vad det kallas för. Vi får väl se.


Innan vi kröp till kojs igår kväll tog jag ett foto av vår lilla sjö (ja ja, jag vet, tjärn heter det här). Klockan var närmasre midnatt. Ni vet - juninatt blir aldrig av...

Av Lambergsfrua - 8 juni 2009 12:22

Visst är den klädsam, hatten/hjälmen eller vad det ska kallas (hä hä). Nej, vi köpte ingen...:)

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20 21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Skapa flashcards