Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 27 mars 2010

Äventyrligt svanliv

Av Lambergsfrua - 27 mars 2010 16:08

De två svanar som dök upp på vår Tjärn härom dagen, finns fortfarande kvar och nu har det faktiskt tinat upp ett par ynka små vakar. Där finns bara plats för en i taget. Ibland kan man se hur den ena pressat sig ner, medan den andra står bredvid på isen. Tur att de kan söka sig till öppet vatten under bron.


Fredag

  Vad händer här? Hannen lyfter vingarna som varning för  något. Honan litar på sin man, men spejar också...


  "Aha! Ett farligt djur, eller?" Hur ska en svan kunna veta, att det bara är en otroligt nyfiken och intresserad unghund, som aldrig skådat något liknande. Låt mig bara säga, att husse hade stenkoll på både sin hund och kopplets längd.



  "Skönt att det där odjuret försvann - men väldigt vad det är halt här. Gå försiktigt min sköna!"


Lördag

  I morse fick jag se svanhannen i full beredskapsställning uppe på gång- och cykelvägen. Han och frugan hade fått lite mattillskott i form av utslängt bröd - men tydligen var det något som oroade bakom honom.


  "Men kära nån! Vad är nu detta? En röd svan, kanske? Eller nej. Bäst att sätta sig i säkerhet i alla fall. De där långa extrabenen ser inte snälla ut..."

Tja, något sånt tror jag svanhannen tänkte, när han tog sig ner på isen igen.


Modigt

Jag tycker "stavaren" var modig - eller dumdristig. Jag hade aldrig gått fram mot en svan på det viset. Svanar kan nypa till hårt med näbben. Jag vet! Som barn blev jag en gång lite för närgången i min förtjusning över, att en svan besökte vår lilla badstrand. Svanen var inte det minsta social , så där fick jag mig en ordentlig minnesbeta.


Önskar er alla en riktigt skön och trevlig lördagskväll!

Varmaste kramar till er alla som tittar in från ett regningt Karlstad   

 
 
Mirjamita

Mirjamita

27 mars 2010 17:12

Visst är det kul med djurliv man ibland får följa nära hemmet och människorna. Själv har jag som du vet följt rådjurens leverne. Skator, som vi har massor av här, är också roliga att titta på.
Här är det inte mycket bättre väder, mest dis.
Vårliga kramar till dig i alla fall, för det är vår nu.

http://mirjamitas-ordbild.blogglatsen.se

 
Ailas

Ailas

27 mars 2010 17:12

Vilka trevliga gäster ni har... och så fina bilder du tagit!

Minns en gång när vi var ute med kanot, med tre barn och en dalmatinerflicka. Vi hade matsäck med oss och skulle ha det lite mysigt på den lilla sjön. - Som från ingenstans kom det snabbt ett par svanar och var mycket närgångna. Hunden skällde och hade sig... och vi blev så tagna, så vi kastade våra mackor till svanarna. De simmade sedan iväg, utan att ens säga ett tack...

Vad jag ville säga är att även jag har respekt för svanar!

http://ailas.svenskablogg.se

 
wiper

wiper

27 mars 2010 17:47

Så där hade vi med våra svanar också förr om åren då vi matade dom. Jag skall lära mig att göra videonilägg och då kan jag visa filmerna vi tagit. Vad fint och kul du skrivit till dom fint fotade bilderna på svanarna. Tur att hon hade sina käppar om hon skulle bli attackerad. Jag brukar få vifta med armarna för att visa vem som bestämmer när vi hade våra svanar här. Kul och underhållande inlägg. Jag vet inte om jag hittade rätt kommentar. Kan du tala om i vilket inlägg den är?. Jag är lite trött och vimsig nu. Har inte orkat gå in på några bloggar efter stadsbesöket.

Ha en jättefin lördagskväll goa du
Varma kramar

http://wiper.bloggplatsen.se

 
soffie

soffie

27 mars 2010 18:17

så vackra bilder du visar här idag,
imorrn ska vi försöka komma ner å fota dem,
kram

http://www.soffie69.blogg.se

 
Ingen bild

Lars

27 mars 2010 23:49

Hej Gigi, Måste få ge dig en stor eloge för ditt underbara skrivande i bloggen. Du fängslar oss alla gång på gång med din inspirerande text och bilder.

Sedan måste jag också erkänna, att jag aldrig skulle gått fram till svanen - litar absolut inte på dessa djur - men dom är otroligt vackra på håll.
//Lars

 
Ragnvi

Ragnvi

28 mars 2010 08:11

Morning! Jag har läst din kommentar till mig i förra inlägget nu...tur i oturen att det fanns snö att smälta!
Helt underbara foton på dom vita skönheterna! Även om dom kan vara lite griniga ibland! Här har jag nu två gånger hört svanarna och anat nån vinge...hopp om våren!
Kramen!
Ragnvi

http://rankans.blogg.se

 
Berith

Berith

28 mars 2010 09:26

Godmorgon Lambergsfrua =))
Underbara bilder !!! =)
Önskar dig en skön söndag , varma kramar =)

http://maxmax.bloggplatsen.se

 
Ingrid

Ingrid

28 mars 2010 11:32

Så fina bilder och vilken trevlig berättelse du gjort av dem. Här kommer jag ihåg en sommar när vi var barn och ingen vågade bada för det låg arga svanar precis i strandskvalpet och försvarade sitt revir.

Ha en fin söndag!
Kram Ingrid

http://stenstugu.com

 
Cina

Cina

28 mars 2010 12:26

Vackra dom är svanarna. Men håller med att stavgångaren var modig jag har INTE gått förbi dom för som du skriver så kan dom vara riktigt elaka med sin näbb.

Ha en fin söndag!

Kramen

http://heavenladyn.bloggplatsen.se/heavenla

 
Ruth

Ruth

28 mars 2010 15:40

Svanar är en pampig och vacker fågel, hoppas dom snart för lite mera öppet vattenatt flyta omkring på. En fin samling foton på denna vackra fågel.
Söndagskramen

http://bernamis.bloggplatsen.se

 
Inger Maryissa

Inger Maryissa

28 mars 2010 16:43

Så mysiga bilder av svanarna och så mysigt du berättar.
Och kul bild med den "röda svanen" med kameran i hand...
kan tänka mig att svanen blev fundersam och backade :-)
Fast som du skrev de kan nypas om man blir alltför närgången...
Ha det så gott
Kram

http://ingermaryissa1.blogg.se

 
soffie

soffie

28 mars 2010 17:18

nu har jag varit å hälsat på svanarna:)
kramis

http://www.soffie69.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2010 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards