Lambergsfruas  blogg

Alla inlägg den 6 september 2010

Av Lambergsfrua - 6 september 2010 10:59

Efter lunchen igår stavade vi ut en sväng för att

1. Kolla föreningens gästlägenhet "Lyan" så allt är i toppskick till nästa gäst kommer.

2. Köpa frimärken till ett brev, som ska skickas till god vän utan dator

3. Motionera volangerna runt midjan.


Vissa får motion bara av att leta mat för dagen.


Andra struntar i både volanger och motion och unnar sig lite mediation vid strandkanten i stället.


Farkosten, som vi kallar "Bryggan", har försetts med skylten "långsamtgående fordon" - ja, den gör ju inte många knop där den ligger, men inte annars heller.


Oväntat möte på vägen - en grön vårtbitare enligt Google. Den verkade inte riktigt i hopptagen utan tog sig fram krypande, trots att MiML försiktigt puttade på den. Cykelvägen är inget säkert ställe för en sån liten en, så MiML lyfte in den i gräset - där den snabbt vände om och kröp ut på cykelvägen igen. Inte mycket till hjärnvindling där inte! Eller det kanske var en unge i trotsåldern...


En något bedagad skönhet som sett bättre dagar vilar sedan flera år vid Lambergskanalen. Namnet !Charmen af Lamberget" borde förpliktiga...


Men här har vi en riktig kulturskatt. När det begav sig fanns 19 Lustenbåtar i Klarälven, där de drog timmer. Inte många finns kvar, men här har vi i alla fall en, som troligen kommer att rustas upp, när nya ägaren har tid och pengar.


Vår omtyckta lekplats är nu helrenoverad och ha rbland annat fått en så kallad kompisgunga. Den används flitigt av barn i alla åldrar. Småtöser står tillsamman på den och knixar upp hög fart, mindre barn låter sig puttas på och njuter skrattande av färden.


Häromdagen såg jag en ung mamma som la sin lilla bebbe i gungan och svängde den sakta fram och tillbaka. Barnet verkade helt nöjd med sin vagga med lövvreket och himlen som tak.


Och igår såg vi en vuxen kvinna komma trampande på sin cykel, ställa den ifrån sig och sen lägga sig till ro där och gunga lite lätt - det såg så härligt avslappnat ut!


Dags för lunch och jobb.

Önskar er alla en fin dag!

Soliga kramar till alla som tittar in här!   

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards