Lambergsfruas  blogg

Direktlänk till inlägg 13 oktober 2011

Besiktningar m.m.

Av Lambergsfrua - 13 oktober 2011 11:42

Ögonbesiktning

I går var MiML hos optikern för att prova ut nya glasögon. Han har klagat på "trötta" ögon en tid och trodde att de berodde på glasögonen.


Nu visade det sig att synskärpan knappast har förändrats något alls, så nya glasögon behövs inte. Däremot ögondroppar mot de torra ögonen. Så nu har jag blivit "ögondropperska"  och MiML tycker att dropparna hjälper redan.


Bilbesiktning

Idag har vi varit och besiktigat bilen och den konstaterades vara frisk och kry.

En liten lampa över nummerskylten var trasig, så den fixar vi i eftermiddag.


Barnbarnstaxi

Efter lunch ska vi hämta käre Barnbarnet och skjutsa honom till sjukhuset för en ny omgång allergivaccinering. Han är ju nästan vuxen nu och tycker att det är lite pinsamt att ha med sig föräldrarna eller oss in väntrummet.  Det har vi den största förståelse för och respekterar självklart.


 Det passar oss dessutom alldeles utmärkt, för då får vi en stund med bok och korsord nere i cafeterian.   


Seminarium

Sedan är det dags för en informationskväll i HSB-huset. Varför den kallas seminarium vet jag inte riktigt, men det låter onekligen seriöst.


Temat är budget- och förvaltningsfrågor - både intressanta och viktiga ämnen. Det kan man aldrig lära sig för mycket om, så fem av oss åtta styrelseledamöter kommer att delta. Eller är det kanske fikastunden som lockar?  


Det är konstigt egentligen hur vissa dagar är hur lugna som helst och andra fyllda av olika aktiviteter.


Det är ungefär som en ketchupflaska - först kommer ingenting ochsen kommer allt på en gång...


Önskar er alla en bra dag!

Soliga kramar,

Lambergsfrua   


 
 
Ingrid

Ingrid

13 oktober 2011 13:59

Ni har fullt upp som vanligt, men det är ju så det ska vara.
Maken har god hjälp av ögondroppar mot sina torra ögon. Han har opererat båda ögonen för starr för ett par år sedan och ser nu annars jättebra.
Jag har också gjort sån där allergivaccinering. I fem år höll jag på, men sista åren var det väldigt långt mellan varje spruttillfälle.

Kram Ingrid

http://stenstugu.com/wp

Lambergsfrua

13 oktober 2011 15:38

Vad skönt att starroperationen gick bra. Det är väl så, att MiML:s torra ögon beror på lätt grumling i linsen - med andra ord begynnande starr.
Vår svärson har gjort en likadan vaccinering och det hjälpte mycket - reaktionerna blir i alla fall inte så kraftiga som tidigare.
Varma kramar!

 
yvonne

yvonne

13 oktober 2011 15:52

Hm...jag behöver också gå till optikern igen tror jag...Har flera glasögon, men tycker mina ögon känns "torra" på något sätt...tack för tipset! Kram!

http://www.yvonneeblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

13 oktober 2011 22:32

Man drar sig ju för att gå dit, för plånboken blir så slankig efteråt... De priser som annonseras har inget med verkligheten att göra. I alla fall blir mina glasögon alltid dyrare i slutänden. Men en synundersökning är ändå överkomlig i pris och man avgör ju själv om man vill köpa glasögon eller inte. "Torrdroppar" kan man ju köpa i vilket fall som helst. Lycka till!
Varm kram!

 
Ingen bild

Maria

13 oktober 2011 18:58

Tur att ni är silverpantrar så att ni hinner med allt :) Tack för att ni skjutsade Erik!
Kram Maria

Lambergsfrua

13 oktober 2011 22:28

Det var så lite - det gjorde vi så gärna. =D
karmar från oss båda,
Ma

 
Gunnel

Gunnel

13 oktober 2011 22:17

Konstigt egentligen att man kan bli lika glad när bilen är frisk som när man själv är det. Men egentligen är det nog plånboken som blir gladast. Kram

http://sigrid-gunnelsblogg.blogspot.com

Lambergsfrua

13 oktober 2011 22:27

Ha ha ha! Ja du Gunnel, så är det nog =D
Varm kram!

 
Ruth

Ruth

14 oktober 2011 10:40

Vilken tur att alla besiktningar gick bra, då känner man sig riktigt belåten. Så snälla ni är som kör barnbarnet till läkaren, veckans ros till er. Möten gillar jag inte, brukar vara så långdragna och trista, man sitter bara och väntar på att få fika.
Ha en fin helg / kramen.

http://bernamis.bloggplatsen.se

Lambergsfrua

14 oktober 2011 11:12

Ja du min vän, det känns riktigt bra.
Det är ett kärt besvär att underlätta för barn och barnbarn. Jag vet att du skulle göra samma sak för dina. Mötet var helt OK och varade inte mer än två timmar inklusive en halvtimmes kaffe/prat-rast.
Önskar dig en fin helg också, gärna med lite sol=D
Varma kramar!

 
Suss

Suss

14 oktober 2011 15:00

Så skönt att kunna åka iväg tillsammans på allt sånt där som ni hållit på med. Fungerar det där med att allergivaccinera sig? Sonen har nyss varit på test och det är en hel del han skulle behöva bli av med. Tänk om han kunde slippa ifrån allt elände med röda ögon, snuva, nysningar och klåda. Kram!

http://www.leontina.blogg.se

Lambergsfrua

14 oktober 2011 20:30

Jag vet att den här vaccineringen fungerar. Vår svärson har haft stora problem med allergi,men vaccineringarna har underlättat tillvaron för honom väsentligt. Helt klart värt ett försök. Lycka till!
Varma kramar,

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lambergsfrua - 19 februari 2023 12:45

  Januari brukar kallas  årets "längsta" månad. Den är mörk och många suger på ramarna efter julens julklappsutsvävningar. Vi har inte de problemen, men jag tyckte nog att årets januari var alldeles ovanligt mörk med sina korta dagar och långa nätte...

Av Lambergsfrua - 30 augusti 2022 20:15

  Morgnarna blir allt kyligare, kvällarna kommer allt snabbare och nätterna blir allt mörkare. Det verkar faktiskt som att hösten står och stampar i farstun. Men fortfarande har vi sensommar, så än behöver han (för det är väl en han?) inte göra sig ...

Av Lambergsfrua - 22 juni 2022 14:47

  Våren kom sent men nu har vi plötsligt passerat sommatsolståndet! Hur kunde det gå så snabbt??   Och det är ju nu sommaren börjar egentligen. Vi har många fina sommardagar och ljusa kvällar att se fram mot och njuta av.Allt gott önskar jag er fram...

Av Lambergsfrua - 11 juni 2022 12:45

 Vintern försvann och våren var efterlängtad men ack så tveksam. Det betydde att vi fick njuta lite längre av den, innan den plötsligt övergick till sommar. Här syns en flod av krokus i Museiparken.Maj och juni blommar mest heter det i ramsan och de...

Av Lambergsfrua - 10 mars 2022 12:30

  Vi Vi fick riktig vinter här i februari med ca 30 cm snö, som låg kvar ett tag. Snöröjarna jobbade dygnet runt, men hade ändå svårt att hinna röja allt,  innan mer snö föll. Följden blev halkolyckor och bland annat inställda tåg och bussar. Det bl...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

GÄSTBOK

______________________

Klockan är:

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18
19
20 21 22 23
24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Väder

Väder Karlstad

Tidigare år

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Länkar

Senaste besökare

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards